Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Yüksek çözünürlüklü adc ve elektriksel gürültü.

Başlatan Karadağ, 02 Temmuz 2011, 17:37:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadağ

Arkadaşlar yüksek çözünürlüklü adc ile çalışıldığında meydana gelen elektriksel gürültü algılama problemine karşı çalışmalarınız oldumu ?(besleme nedenli değil) Bu konuda farksal bobin üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum ve birkaç deneme yapacağım. Denemeleri yada başka düşünceleri olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Saygılarımla
Linkback: Yüksek çözünürlüklü adc ve elektriksel gürültü.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

gutaussehender

Kendim yüksek çözünürlüklü bir adc kullanmadım ama bi arkadaşım delta-sigma 24 bit bir adc kullandıgını ve parazıtten hıc etkılenmedıgını söylemişti.

Karadağ

Merhaba,

Arkadaşınız ne tür bir adc kullandı? Bu arada birdaha okuduğumda farkettim ne tür derken yanlış ifade kullanmışım. Ne tür bir uygulamada adc kullandı demem gerekli idi.

Saygılarımla

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

pro-TR

Alıntı yapılan: Karadağ - 04 Temmuz 2011, 10:01:11
Merhaba,

Arkadaşınız ne tür bir adc kullandı?

Saygılarımla

s.a.
ya karadağ ustam bişey soracağım, siz c dili yazılımı biliyorsunuz değil mi? yani programlayacağınız işlemcide 10 bit -16 bit sorunu var mı? yani 24bit dsPIC türevi işlemcilere yazılım yapabiliyorsunuz değil mi? eğer yazabiliyorsanız neden harici adc kullanmaya sıcak bakıyorsunuz anlamıyorum. zira harici adc ler bana göre adam kandırmaca yani nasıl derler abdets alma varken teyemmüm etme gibi bişey, ben 12 bitten yukarı entegreler için program yapamıyorum. yapabilsem belki daha iyi işler çıkarabilirim. sözün özü harici adc ler ile uğraşmak zaman kaybettirir tabi ki dediğim yükseklikteki işlemcilere program yazabiliyorsanız.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Karadağ

Merhaba pro-TR,

Evet C ile yazılım yapıyorum ve MCU türü ile ilgili bir problem yok fakat şimdilik fiyat ve bulunurluk olarak dspic<pic+adc görünüyor. Dediğiniz durmu freescale e geçersem yapmayı düşünüyorum. Birde yüksek çevrim hızı durumu var tabii.

Saygılarımla

asenkron

benım mesaj temelın ışıne döndu.bu konuda bana güvenmeyın ,ben 10 bıt hızında daha parkuru ögrenıyorum.çakma parcalarla sase toplamışız,nerde dagılcagı bellı olmaz uslamcık uslamcık.kaplumbaga mısalı ben gecerım finişi.
saglıcakla kalın saygılarımla. asenkron.

pro-TR

Alıntı yapılan: asenkron - 04 Temmuz 2011, 13:10:29
  benım mesaj temelın ışıne döndu.bu konuda bana güvenmeyın ,ben 10 bıt hızında daha parkuru ögrenıyorum.çakma parcalarla sase toplamışız,nerde dagılcagı bellı olmaz uslamcık uslamcık.kaplumbaga mısalı ben gecerım finişi.
saglıcakla kalın saygılarımla. asenkron.

s.a.
ustam boğulacaksan büyük denizde boğul yada hızlı yaşa genç öl cesedin yakışıklı kalsın  ;D  ;D  ;D

Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

asel38

Karadağ

Linkteki çalışma güzel görünüyor gerçekten işime yarayacak. Teşekkür ederim.

Saygılarımla

gutaussehender

Alıntı yapılan: Karadağ - 04 Temmuz 2011, 10:01:11
Merhaba,

Arkadaşınız ne tür bir adc kullandı? Bu arada birdaha okuduğumda farkettim ne tür derken yanlış ifade kullanmışım. Ne tür bir uygulamada adc kullandı demem gerekli idi.

Saygılarımla

AD7730 Tansiyon Aletlerinde.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious