Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Arkadaşlar Delta pulsede takıldım yardımınıza ihtiyacım var!

Başlatan ste_ganos, 11 Eylül 2007, 16:41:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ste_ganos

Elbombacı kardeşimizin yapmış olduğu düzenleme 2 tek yüzlü pcb yi çizdim. Ama kafamda montajla ilgili bazı soru işaretleri var yardımcı olursanız sevinirim. Şimdi aşağıdaki resimde benim yaptığım işin resimi. Burada bana hoparlör, besleme girişi, bobin yönü farkedermi?, bide IRF840 ı doğru bağlamışmıyım? bunları resimde yerlerini çizerek gösterirseniz çok sevinirim. bu işte yeni olduğum için bu derece profosyonel devrelerin açık çizimlerini okumakta zorlanıyorum. Birde elbombacı kardeş, mazur gör ama bu anlattığın bobin sarımından bir şey anlamadım. Ya daha önce hayatımda bobin sarmadığımdan anlamadım. Yada sen resimleri biraz daha gelişme evrelerini resimleseydin çok daha ii olurdu yeni başlayanlar tam anlayamıyor. Sanırım inşallah sadece ben anlamamışımdır :)

Linkback: Arkadaşlar Delta pulsede takıldım yardımınıza ihtiyacım var!

elbombaci

Merhaba
Bobin ve Hoparlörün yönü farketmez. Mosfeti ters takmışsınız. Besleme yönleri ise böyle:

Bobin sarımını şimdi baştan sona tekrar resimlemek benim açımdan biraz zor olur. 
Bu linkte anlamadığınız noktayı tam olarak yazarsanız oraya yoğunlaşırız.

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=171.0

ste_ganos

Sanırım bobin kısmını biraz inceleyince kafamda canlandı. Her seferinde gelen farklı renkli kabloyu diğeriyle bağlayacaz . Böylece 8 telli kablodan tek uzun ve 32 sarım elde etmiş olucaz.. Tamam şimdi canlandırdım. Sağolun.

...SİNYALCİ...

slm uykusuz hocam cat_6 kablodan bahsettiginizgibi sarıyorum 18 ohm delta sürekli ötüyor.ama devrem 3 ohm da bobinden sardım güzel çalışıyor neden cat_6 kabloda çalışmıyor teşk.
...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

Uykusuz

Merhaba bobin 18ohm olmaması gerekir. En fazla 3-4 ohm olmalı. Kaliteli kablo kullanarak tekrar sarmayı deneyin. Saygılar.

...SİNYALCİ...

SAYGIDEGER HOCAM 1TL BOBİNLE 30CM EŞİK POTU İŞLEM YAPMIYOR YANİ EN VERİMLİ TARAFA ÇEVİRİYORUM 30CM DEN ALIYOR TIK TIK SESİ YOK DEVREYİ İLK YAPTIGIMDA ÇALIŞIYORDU 35_40CM DEN ALIYORDU 2,2K DİRENÇLE 10K EŞİK POTU VB HERŞEYİ DENEDİM HAVADA TIK SESİ YOK AMA TOPRAKTA NORMAL ÇALIŞIYOR NE YAPMALIYIM

...SİNYALCİ...

eşik potunu 5k 50k denedim havada tık yok yardım (acil)

wildest

...SİNYALCİ...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious