Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Herşey karmakarışık...

Başlatan mege, 25 Haziran 2011, 02:26:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mege

Herkese merhaba,teknoloji forumu sürekli takip ediyorum bunun yanında yabancı forumlarıca takip ediyorum gerek bu forumdan gerekse diğer forumlardan verilen linklerede baktım epey kafam karıştı herkes farklı şemalardan basediyor yetkililerden ricam çalıştığı kesinleşmiş denenmiş popüler şemaları son haliyle yeni başlıklar halinde sabitlenirse bence daha isabetli olur ne dersiniz?
Linkback: Herşey karmakarışık...

yener

slm arkadasım çok güzel semalar var aslında biraz incelerseniz daha net ve kesin konusuruz isteginize gore semalarda var sitelerde tgsl var tekleme cihazları var yanlız bobin kısmı biraz ugrastırır tam dengeyi saglamak için sizin en yapacagınız cihaz delta pulsedir ayrımsızdır derindir iyi çalısmalar... :(

mege

Alıntı yapılan: yener - 25 Haziran 2011, 21:44:24
slm arkadasım çok güzel semalar var aslında biraz incelerseniz daha net ve kesin konusuruz isteginize gore semalarda var sitelerde tgsl var tekleme cihazları var yanlız bobin kısmı biraz ugrastırır tam dengeyi saglamak için sizin en yapacagınız cihaz delta pulsedir ayrımsızdır derindir iyi çalısmalar... :(

Teşekkür ederim,benim anlatmak istediğim örn;tgsl nin piyasada atıyorum 5 farklı modeli var herkes kendine göre uyarlamış benim anladığım...bu forumda kim neyi yapıp çalıştırdıysa birer başlık altında model model yazsa acemi durumundaki biriside bari sağdan soldan yalan yanlış çalışmayan hatalı şemayla uğraşmamış olur daha faydalı olur düşüncesindeyim.

galaksi

yetkililer,
milleti bu kadar niye uğraştırıyorsunuz..
her üyeye bir dedektör hediye edin.
milleti uğraştırmayın...
boşuna zaman kaybetmeyelim.
ilk dedektöre ben talebim...

Karadağ

Merhaba,

Sizin bu dediğinizi yapabilmemiz için tüm bu dedektörleri deneyip görmemiz gerekiyor. Sizde taktir edersiniz ki bunu yapmamız çok zor. Eğer emin olmadığınız bir ürün varsa başlığı altında sorarak çalıştıran arkadaşlardan tavsiye alabilirsiniz.

Saygılarımla
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

mege

Alıntı yapılan: galaksi - 26 Haziran 2011, 12:10:54
yetkililer,
milleti bu kadar niye uğraştırıyorsunuz..
her üyeye bir dedektör hediye edin.
milleti uğraştırmayın...
boşuna zaman kaybetmeyelim.
ilk dedektöre ben talebim...

Valla sizin gibisinide ilk defa görüyorum hiç uğraşmadan armut piş ağzıma düş pes yani  :D

mege

Alıntı yapılan: Karadağ - 26 Haziran 2011, 13:47:56
Merhaba,

Sizin bu dediğinizi yapabilmemiz için tüm bu dedektörleri deneyip görmemiz gerekiyor. Sizde taktir edersiniz ki bunu yapmamız çok zor. Eğer emin olmadığınız bir ürün varsa başlığı altında sorarak çalıştıran arkadaşlardan tavsiye alabilirsiniz.

Saygılarımla

Teşekkürler sayın adminim

galaksi

Balık tutmak mı isyiyoruz, balık yemek mi?
Balık yemek isteyenler sahilee....

Balık tutmayı öğrenmek isteyenler buraya :)
1- Bilgisayarınıza elektrik gelmiyorsa ilk bakacağınız yer duvardaki priziniz olsun.
Prizde elktrik yoksa sigortaya bakınız.
2- Bobin, Kondansatör ve Frekans ölçme aletiniz olmadan bu işlere hiç bulaşmayınız.
[ bunlarla ilgili devre ve linklerini bu sitede paylaştım. Eee artık biraz zahmet olacak arayıp bulunuz. Devreler denenmiş ve çalışan devrelerdir. Çalıştıramazsanız size her türlü yardıma varım.]
3- Başkalarının tecrübelerinde faydalanın. Ama unutmayın ki her pehlivan çırağını yeneceği oyunu kendine saklar.
4- At gözlüklerinizi atın. Ezbercilikten kaçının, yeni tasarımları hayal edin ve yapın.
5- En güzel dedektör yoktur. Siz bulun.
6- Araştırmacı olun, Türkçe olan sitelere bağımlı kalmayın.
7- Yüzden fazla dedektörle ilgili site bulacağınıza eminim. Her sitedende farklı bilgiler alacağınıza eminim.
Bunları değerlendirip sonuca ulaşmak sizin elinizde.
8- Şimdilik bu kadar 1. şıkka geri dönüp tekrar okuyun ve YAPINIZ.
Çalışmalarınızda başarılar.

galaksi

Garret dedektörlerinin imalatçısı der ki:
" 100 saat masa başında deneme yapmadan sakın araziye çıkmayın."
Benim gibi kafalı birisi günde en fazla 2 saat çalışabilir. Bu da 50 gün demektir. yani 1,5 ay...
Boşuna dedektör satın alıp hemen araziye çımayın. Argo tabirle çuvallarsınız.
Dedektör ne kadar önemliyse tecrübe de o kadar önemlidir.
saygılarımla.

mege

Size katılmamak mümkün değil bu işlere başlamadan önce ilk önce bunu okunmalı insan ne istediğini bilmeli çok önemli özel olarak bu forumun kurallarında bile olması gerekir bence bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

pro-TR

s.a.
birde bu konulara örtüştüğüne inandığım hususu eklemek isterim,
en iyi dedektör hangisidir cevabını bulmak adına, aşağıda ki kategorilerden birini seçmelisiniz

1- ben fazla kazamam, en fazla 50-60 cm olsun, bakıp geçeyim, ayrımı olsun istediğim makinanın derseniz siz tek tekçisiniz işinizi vlf cihazlar görür

2- dedelerimiz yüzeyde bişey bırakmamış olan gömü derinlerde mezar, küp vb gömü peşindeyim, ayrım olursa iyi olur olmasada idare ederiz derseniz siz aslında PI dedektör peşindesiniz.

3- hem derin olsun, hem ayırsın, yüzey derin ne varsa taramak isterim derseniz siz AÇGÖZLÜSÜNÜZ istediğiniz hayal, hani derler ya " hayalleri olan insan durdurulamaz" size hiç bir dedektör size uymaz, yatmaya ve hayal kurmaya devam edin ola ki ak sakallı bir dede size aradığınız makinayı getirecek rüyanızda, yatmaya devammm.

4- 1 ve 2 şıktan birini hala seçmediyseniz 3. şıktanda tehlikelisiniz zira serseri mayınsınız heran birinin elinde patlayabilirsiniz. (sakın bana bulaşmayın  ;D)

5- hiçbiri (aslında ben tarafsızım diyenlere özel açtım bu şıkkı anlamsızdır)
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious