Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TeknolojiEkibi Pulse Dedektör

Başlatan Karadağ, 22 Haziran 2011, 22:57:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadağ

Merhaba pro-TR,

Kötü geçen bir sınavın ardından hafta sonunu kendime tatil ilan ettim ;D Az önce devreyi videodan görebildiğim kadarınca inceledim ve her.gi bir problem göremedim. Sabırsızlıkla çalışan devreyi görmeyi bekliyorum. :)

Saygılarımla
Linkback: Ynt: TeknolojiEkibi Pulse Dedektör
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

pro-TR

inş. ustam vakit oldukça diğer kısımlar üzerinde çalışmalar yapacağım, sizlerinde önerilerine açığım. ben işlemci gnd si ve devre gnd si ortak olması açısından p kanal mosfet kullandım bu şemada, bunla da devamn etmek istiyorum. n kanal mosfeti tercih etmemizi tavsiye edecek arkadaşlara bahsettiğim besleme kaynağını sağlamak için önerilerini ve bu konuyu dikkate almalarını rica ediyorum.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

pro-TR

s.a.
evet arkadaşlar besleme katımız, gönderme katımız ve karşılama opampımızdan sonra örnekleme katımızıda oluşturduk, örneklememiz cd4053 ile yaptık ve iki kapısını kullandık, yani sinyalimizden 2 adet örnekleme alacağız bu sayede iki kanal örneğimiz oluştu, bunlardan birisini algılama için kullanırken diğer kanalıda ayrım katında değerlendirmeye çalışacağız. işte örnekleme katımız ve simülasyon videomuz;

pro-TR

devre için yayınladığım videolar ile ilgili isis cizimlerini ekliyorum, dileyen çalıştırıp simüle edebilir.

pro-TR

Bu arada yavaş yavaş işlemci seçimini yapalım diye düşünüyorum. ben esasen proton kullanıyorum, keşke C dili bilmiş olsaydım ve atmelleri programlayabilseydim ama elimden gelen bu kadar. herneyse elimde bu devre için kullanabileceğim çok fazla entegre yok elimde olanlar 16f876A, 16F877A ve 18F4520 ve ben bunlardan 16f876A yı kullanmayı planlıyorum.
işlemcimizde kullanacağımız giriş ve çıkışlarımız;
3 adet adc okuma girişi
2 adet örnekleme çıkışı
1 adet pals çıkışı (sinyal için)
1 adet ses çıkışı için pwm
1 adet lcd ışığı için çıkış
6 adet lcd için çıkış
5 adet buton girişi
ve becerebilirsek ayrım için 2 adet led çıkışı,
toplamda 21 giriş çıkış oldu. ayrıca işlemci için gereken giriş çıkışlarda olacağından az-çok bu işlemci yeterli gelir diye düşünüyorum.

pro-TR

karadağ ustam aklıma şu geldi siz ne dersiniz bilmem, analog katı oluşturup bitirdiğimizde yazılım aşamasında yazılımı C dilinde yapalım ve işlemciyi mümkünse atmellerde deneyelim, amacım C dilini öğrenmek yani bende C dilini öğrenmek isterim, yazılımı aşama aşama yapalım, ne dersiniz?

pro-TR

s.a.
örnekleme katında bir değişiklik düşünüyorum, örnekleme olarak kullandığım 4053 yerine 4051 kullanmayı planlıyorum, konu ile ilgili isis çizimi ektedir isteyen simülasyon yapabilir.

Karadağ

Merhaba pro-TR,

Tabii adım adım buradan c ile atmel kullanarak yapalım. Ama öncelikle analog devreyi hesaplayarak, analizini yaparak tasarlayalım. Ortaya güzel bil ekip çalışması ile güzel bir ürün çıkartalım. Bu konuda ben elimden geldiğince hep buradayım.

Saygılar

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

pro-TR

Alıntı yapılan: Karadağ - 26 Ekim 2011, 23:03:45
Merhaba pro-TR,

Tabii adım adım buradan c ile atmel kullanarak yapalım. Ama öncelikle analog devreyi hesaplayarak, analizini yaparak tasarlayalım. Ortaya güzel bil ekip çalışması ile güzel bir ürün çıkartalım. Bu konuda ben elimden geldiğince hep buradayım.

Saygılar

elbette usta devreyi basmadan önce en ince noktaya kadar düşünmek lazım, gerekli yerleri simüle etmek lazım sonra şemayı birleştirip PCB kartını oluşturduktan sonra yazılıma gecelim, şimdi benim sormak istediğim buraya kadar olan kısımda değişiklik yapmak isteyen arkadaşlar veya önerileri olan yokmu? yoksa kalan kısımlara devam edelim mi?

pro-TR

hatta pin yapıları tutan hem PIC serisi hem atmel serisi işlemciye göre kartı oluşturalım, sıkışırsak basarız PIC' i zira ayrım işinde yazılımsal olacağı için benim aklım hep protona kayıyor   ;D

Karadağ

sample için yaptığın devreleri inceledim ama bunların hold kısmında ne kullanmayı planlıyorsun? kapasite üzerindemi şarj edeceksin? Açıkcası burayı ve beslemeyi çabuk pas geçmek çok doğru olmayabilir.

Karadağ

Alıntı yapılan: pro-TR - 26 Ekim 2011, 23:22:44
hatta pin yapıları tutan hem PIC serisi hem atmel serisi işlemciye göre kartı oluşturalım, sıkışırsak basarız PIC' i zira ayrım işinde yazılımsal olacağı için benim aklım hep protona kayıyor   ;D

Yazılıma başlamadan önce debug yapabilen bir programlayıcı edinmek lazım. Elimde pic ve motorola(freescale) için debug yapabilen programlayıcılarım var ama atmel için yok. Analog devre ile uğraşırken bitane alayım bende.

pro-TR

Alıntı yapılan: Karadağ - 26 Ekim 2011, 23:32:26
sample için yaptığın devreleri inceledim ama bunların hold kısmında ne kullanmayı planlıyorsun? kapasite üzerindemi şarj edeceksin? Açıkcası burayı ve beslemeyi çabuk pas geçmek çok doğru olmayabilir.

usta hold yapmak için açıkcası ben bir opamp ile cond.ü şarj ederek bu cond. değerini okuyarak adc sonucunu elde etmeyi planlıyordum. bu kısmı henüz düşünmedim, bildiğim 1-2 teknik var ama, sizin öneriniz nedir ?
besleme katına gelince vermiş olduğum besleme katını uygulama yaptım sorun yok, ama daha farklı bir besleme düşünüyorsanız şema üzerinden konuşmak isterim. zira besleme katına fazla kafa yormaktan bıktım. bu şekilde sorunsuz olur diye düşündüm, zira dikkat ettiyseniz mosfeti P kanal kullandım ki parazit sorununu min. seviyeye çekmek adına...

mollax

merhaba arkadaşlar
gönderme katında bu zamanlamaları kullansanız iyi olur bence.
sd2000 minelab zamanları işlemciyle yapılanına rastlamadım şimdiye kadar

pro-TR

Alıntı yapılan: mollax - 27 Ekim 2011, 01:23:24
merhaba arkadaşlar
gönderme katında bu zamanlamaları kullansanız iyi olur bence.
sd2000 minelab zamanları işlemciyle yapılanına rastlamadım şimdiye kadar

mollax ustam vermiş olduğunuz timingler uygulanan devreye göre değişim göstermektedir. yani kurulacak devrede oluşacak sönümlenme eğrisine bakarak timingleri ayarlamamız sağlıklı olur, şu var sizin verdiğiniz resimde
en üstteki gönderme palsini, altında ki channel 2 samples ise ayrım katını , alttaki channel 1 samples algılama katını ve en altta ki ground balance örnekleme süre ve timingini bize vermekte, vermiş olduğunuz çizim bize zaman olarak değilde ayrım&algılama mantığı hakkında fikir verebilir yani yayınlamanız güzel bir paylaşım olmuş, tşk ederim.

spy_worm

s.a
selami abi sizin besleme katındaki düşünceniz dijital ve analog beslemeyi ayrı ayrı mı beslemeyi planlıyorsunuz. benim bir düşüncem var ama çokta bu konuyu anlanıyorum diyebilirim. acaba bir adet 7809 kullanarak girişte 12v çıkışta 9v gibi bir değer elde ediliyor. bunu biz devre üzerinde bölerek gerek analog kısmının beslenmesi gerek dijital kısmının beslenmesini sağlayamazmıyız. gerilimi çeşitli değerlerde bölerek aynı besleme üzerinden +5v  +8v gibi çeşitli değerlerle beslesek nasıl olur bu konuda yanlış düşünüyor olabilirim fikrim yok ama şayet olursa hemfikir olup bunun üzerinde çalışma yapabiliriz diye düşünüyorum.
saygılarımla.....
Gece bir Rüya Görürsün Uyanır Geri Yatarsın Yada Kalkar RüyaLarının Peşinden KOŞARSIN !...

spy_worm

yükselteç devreleri ile yola devam etmek olur ama kart üzerinde çok yer kaplayacak bir hal alır diye düşünüyorum. çift batarya ile de zorluk olacaktır en mantıklısı nedir siz ustalarında vereceği fikirler doğrultusunda planlı gitmek en güzeli.
herkese çalışmalarında başarılar...
Gece bir Rüya Görürsün Uyanır Geri Yatarsın Yada Kalkar RüyaLarının Peşinden KOŞARSIN !...

spy_worm

S.A
ustalar bilmiyorum vallaha acemi işi diye mazur görün ama şöyle bir besleme katı diye düşünmüştüm. buyrun isis dosyası nasıl bişey olur bilmiyorum. R1 direncini 47r yapınca +4.99 gibi bir değer oluyor yalnız ben 46r düşündüm bu şekilde +5.04V elde ediyorum deneyin bakın fikirleriniz nedir bu besleme hakkında. besleme katında tr ve direnç kullanarak farklı noktalardan farklı değerlerde elde eilebilir diye düşünüyorum.
saygılarımla spy_worm.....

spy_worm

pro-TR

murat ustam besleme modelinizi inceledim gerçekten değişik bir fikir, ama anlayamadığım madem 2 direnç ile beslemeyi bölecektik neden birde 78xx serisi regületör kullandık? şuan için ben besleme katı yüzünden mosfetimi değiştirdim. ama şuan ben beslemeden memnunum.tabi daha iyi beslemeler vardır muhakkak ama fazla teferruata girmek istemiyorum.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious