Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

SORULARLA TÜM YÖNLERİYLE DEFİNECİLİK

Başlatan Master Hunter, 10 Eylül 2007, 10:11:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ankebut

Sevgili hektor almanlar zaten kaçırmak için böyle bir plan yaptı yani bakım ayağına götürdüler zaten amaç geri vermemektir.
truva hazineleri ise 2.dünya savaşında değil 1873-1875 yılı civarında ülkemizden kaçırılmıştır,.
Linkback: Ynt: SORULARLA TÜM YÖNLERİYLE DEFİNECİLİK

kabakburgiba

nedir bu almanyanın bu ülkemize olan ilgisi.yıllardan beri kaçıra,kaçıra doymadılar.devlette bunlara bile bile göz yumuyor.ondan sonra gariban defineci bir iki parça bir şey bulur,başına üşüşmeyen kalmaz.yok şöyle yok böyle.şimdi düşünün en büyük zararı kim veriyor. yyyaaaaaa. öndan sonra tüm suçlu gariban defineci.günah keçisi,adı çıkmış ya.herkezi aynı kefeye koyarlar.adamlar zannederiz ki marşhall yardımı ile kalkındılar.nerde.türkiyeden kaçıra kaçıra  zengin oldular.almanya boşuna bağırmıyor.bize boşuna şimdi düşmanlık gütmüyor.birileri şeytanın bana göre ayağına bastı.eşşşekmi teptiki böyle anırıyor.mesele hava alanı meselesi değil bence.almanların yaptığı kazılar sadece o yukarda yazılanlar değil.kendi bölgemde ben size on yer sayarım.türkiyenin her yerinde böyle.yok köprüyü onarmışlar,yok su kanalı yapmışlar,falan filan.çok meraklıydılar.uyanacaz ama ne zaman.devletimiz uyanmalı.her anne baba çocuğunu okutmak için zar zor hher ay bin tl masraf ediyor.devlette bunları okutuyor.yazık değilmi bir sürü arkeoloji mezunu gençlerimiz boşta geziyor.kovun gitsin yabancıları.hırsız k.....leri.çıkaramasakta dursun yerin altında ne zararı var bize.birgün teknoloji dahada ilerledikçe elbet birileri çıkarır.

_Hektor_

2. Dunya savasinda savas tazminati olarak almislar usta

Ankebut

sevgili hektor eğerki rusların almanlardan aldığı savaş tazminatından bahsediyorsan doğru.ruslar 2.dünya savaşından sonra almanlardan aldı eserleri.ama önemli olan bu eserleri bizden kim çaldı.eserler bizden 1875 yılı civarlarında alman arkeolog tarafından kaçırılmıştır.tazminat konusu ise hırsızın hırsız tarafından soyulmasıdır.bizle ilgisi yoktur.

_Hektor_

Usta bence burada en buyuk suc osmanlida. Nedeni beni benim tarihim ilgilendirir politikasi. Ayrica hic dusundunuzmu anadoludan kutsal mekanlara giden demir yolu neden bu kadar dolambacli.

Ankebut

Dostum osmanlı ile alakası yok hala ülkemizde kazı başkanları yabancı arkeologlardır.
Daha 20 yıl öncesine kadar kız kulesinde alman karı koca yaşıyordu; türkiyede kimsenin haberi yok sormuyorlardı bile siz kimsiniz diye :D :D :D
osmanlı döneminde çok imar edilmiştir tarihi eserler,ama son dönemlerde yabancılar içeri sızma yapınca işler karıştı ve halada kripto yabancılar karıştırıyor bu işleri .... yabancılar kaçarken ziynetlerini hep mezarlara gömmüşlerdir ki türkler dokunmaz diye ama şimdi kazılmadık mezar kalmadı. halkımızın zihniyeti böyledir.armut piş ağzıma düş deriz. al sana bir tapınak ver bize bir demiryolu . Bak ülkemizde tarihi eserleri restorasyon yapanları acaba hayrına mı harcıyor paraları ;D

_Hektor_

Benim bu konuda yazdığım herşey belgelidir. Kendimden birşey katmiyorum .

Ankebut

ÖZETLEME

Durumun sonucunda ülkemizde bulunan yabancı arkeologlar olsun tarihi eser her türlü yatırımcısı restorasyoncusu olsun, bunlara dikkat etmekte fayda vardır; çeşme tamiri yapacağım kilise tamiri yapacağım eski eser ziyareti yapacağım diyenlere dikkat etmek gerekir; tabii bunun yanında gerçekten
eski eserlerle ilgilenenlerde bulunmaktadır. Ama bir örnek vereyim; bir gün Güneydoğu civarında dolaşırken bana bir italyan getirdiler adam İtalyadan turist olarak gelmiş ve illa da kilise içinde yatacağım diyor başka da bir şey demiyor. Papaz gel bende kal diyor ama yok gece kilise de kalacağım diyor adam. papaza bırakma adamı kiliseye dedik; tabii o da şüphelendi ve adam kalamadı kilise içinde ertesi günde çekti gitti adam. Şimdi bu adam şüphe arz etmiyormu ? ya dedesinin sakladığı bir şeyler vardı kilisede ki söylemedi bize ya da bir şeyler çalıp götürmeyi planlıyordu, işte bu ve benzeri kişilere dikkat etmemiz gerekir.

kabakburgiba

yani o uyanıksa sizde uyanık olsaydınız ya.bırakın adam yatsın.2    3  gözcü ile gözetleseydinizde paraları siz alsaydınız.dedesininmiş.züppenin dedesi nerden bulmuş.bu tip ki,şilerin hepsi art niyetli.ülkemizi çok sevdiklerinden değil.bu tip yerlerde başıboş gezen turistleri ya çaktırmadan takip edin.yada jandarmayı arayın.defolup gitsinler.hala kanımızı emiyorlar.

Ankebut

Aynen kabakburgiba zaten turistlerin gezeceği yerler bellidir, dağda bayırda mağarada senin ne işin var be turist....
Doğu Anadolu civarında bir yerde jandarma bir arabayı kimlik kontrolü yapıyor. Bir turistin elinde taştan yapılmış yumurta ama deve kuşu yumurtası kadar bişey. Asker çok güzel bir bakayım diyor ve eline alınca kayarak asfalta düşüyor. taş ikiye ayrılmış içinde çok iri bir elmas parçası çıkmış. Yani turiste nasip olmayacak ya ....turistleri ülkeye girerken değil ülkeden çıkarken didik didik arayacaksın.

kabakburgiba

3 büyük harfle yazılan (ismi) bir tv de yemek proğramı yapan 1 tanesi İtalyan da diğeri hollandalımıydı neydi tam hatırlamıyorum.memleketlerini bırakıp geşmişler türkiyede yemek proğramı yapıyorlar.istedikleri yerlere rahatça girip çıkıyorlar.işin en ilginçide benim ülkemde iki yabancı gelmiş her hafta yemek proğramı yapıyor.benim yemeklerimi  birde bana tanıtıyorlar.hadi diyecem çekip kendi ülkelerinde bizim yemeklerimizi tanıtsalar amenna.yaptıkları proğramda türkler ve türkiyede yayınlanıyor.çat pat öğrenmişler biraz Türkçe. yiğit bulut bunlara ajan demese benimde dikkatimi çekmeyecekti.daha kimbilir neler vardır.kendi içimizdeki ajanlar yetmedide şimdi bjunlar türedi.ALLAH kolaylık versin.

Ankebut

YENİ YAZI DİZİMİZE BAŞLIYORUZ BİTKİLERLE MADEN BULUNURMU?

Evet maden aramaya hemen hemen her şeyin hayatımıza girdiği şu dönemlerde bu soru devamlı sorulur?
Maden bulmak için başka nelerden faydalanabiliriz?
Herkesin kafasında olur veya olmaz diye bir çok soru işareti bulunabilir ama kafanızdaki bu sorulara yanıt vereceğiz inşallah.

Ankebut

BİTKİLER MADENLERİ DEPOLARMI?
Evet depolarlar....
Bitkiler tarafından elementlerin alınmasını  bitkilerin besin ihtiyacı, alabilecekleri  elementlerin bulunması, bitki köklerinde meydana gelen reaksiyonlar, bitkilerin gelişirken meydana getirdiği hareket ve depolama gibi faktörler sağlamaktadır.  Her bitki türünün kendi gelişimini tamamlamak için bazı elementlere gereksinimi vardır. Bitkiler bu konuya karşı seçicidirler. Bu şekilde, tek bir bitkinin element bileşimi çeşitli doku tipleri  arasında değişmektedir  elementlerin bitki içerisine taşınması kontrollü olarak yapılmaktadır.  bazı metaller rahatça içeri alınırken diğer metallerin alımı daha fazla veya az olmaktadır. Bitki besinleri makro besinlere ve mikro besinler olmak üzere ikiye ayrılırlar. Makro besinler mikro besinlere göre bitkide daha yüksek miktarda bulunurlar.Bitkiler öncelikle gelişimi için sabit elementleri biriktirirler ancak daha sonra ortamda bulunan diğer elementleri de depolamaya başlarlar.. Bitkilerde bulunan elementlerin miktarı; bitkinin türü, yaşı, kök gelişimi, toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapısı, toprakta yarar halde bulunan elementlerin miktarı ve çeşitleri,uygulanan çeşitli tarımsal yöntemler, iklim koşulları gibi çok çeşitli etkiler altında değişiklik göstermektedir.

kabakburgiba

ankebut ustam şakülle yeni bi çalışma  yaptım. ali seydi Gültekin hocam ben pazara dahi gitsem aldığım meyvelere şakülle bakarak alırım  der gibi hatırımda kalmış.dün akşam aklıma geldi.bende evde ne varsa yediğimiz,içtiğimiz.hepsini topladım masanın üzerine.bakalım dedim insanlar için evde bulunanların hangisi ne kadar faydalı,ne kadar zararlı.yüzde kaç yararlı gibi araştırdım.en az 30  farklı inceleme yaptım.hepsinin değerlerinide tek tek yazmıştım.notlarımı evde bulursam yayınlarım.bir iki örnek aklımda olanlardan vereyim.mesela çay.şakülü tuttum.hiç bir etkileşim vermedi.sucuk vermedi.yediğimiz peynirler,aklımda olanlar bunlar.yani bu ne demek.bu yediklerimizin bize hiç bir faydası yok.ha zararıda yok.eğer bi zararı olsaydı zaten hemen şikayeti basardım.mesela bal ve limon en faydalısı.tuz hiç yararı yok.sadece damak tadı.kendimizi kandırıyoruz.hazır yoğurtlardada hiç bir fayda yok.vallahi boşa para veriyoruz.ali seydi hocam pazarda bakarım dedi ya.portakal aklıma geldi.masanın üstündede çöpe atılacak bi portakal ayırmışlar.kabuk kısmı artık beyaz küf yapmaya başlamış.ona tuttum  bunu yeme zararlı dedi.hemen temiz bi tane aldım.bunu yemende sakınca yok. %   ..... yararlı dedi.ev doğal yoğurdu yaralı dedi.

kabakburgiba

markalı deterjanlarda öyle.ALLAH,tan zararları yok.kış yeşil armudu içi çakıllı gibi olan,hiç bir faydası yok.toz şeker %   ... yani yararı çok düşük.bunların oranlarını daha sonra eklerim.aklınıza takılan ne varsa yararlımı zararlımı sorabilirsiniz.tşk.

Ankebut

Dostum çok güzel ancak bunları bir liste haline getirmelisin yani dönüş hızları ip boyu falan bunları da yazmalısın ki daha sonra çalışacak arkadaşlara temel teşkil etsin .

Ankebut

BİTKİLERLE MADEN BULMAK 3
ALÜMİNYUM MADENİ OLAN TOPRAKLARDA BİTKİLERİN DURUMU
Alüminyum  toprakta önemli oranda bulunan bir madendir. Alüminyum bileşiklerinin çözünürlüğü alkali ve nötr olan topraklarda düşük seviyededir. Bu tür toprak çözeltisi düşük Alüminyum konsantrasyonları içermektedir ve bitki üzerinde toksik etki yapmamaktadır. Aksine bitkilerce alınabilir düşük Alüminyum miktarı bitkilerin büyümesini arttırmaktadır eğreltiotu ve atkuyruğu gibi çeşitli eğreltiler  Alüminyum'a gereksinim duymaktadır örneğin çay bitkisinin sağlıklı büyümesi için Alüminyum gerekli elementtir.Alüminyum asitli olan topraklarda kolayca çözülmektedir.
Alüminyumca yoğun olan topraklarda bitkilerin kök büyümesi yavaşlamaktadır. Bitkilerin Kök uçları ve yan kökler kalın ve kahverengi, yaprakları ise koyu yeşil, dalları ise mor bir renk almaktadır. Bu tür bitkilerin bulunduğu toprakların alimünyumca zengin olduğu anlaşılır.

Ankebut

BİTKİLERLE MADEN BULMAK 4
BAKIR MADENİ OLAN TOPRAKLARDA BİTKİLERİN DURUMU
Bitkilerde bakır fazlalığı genç yapraklarda sararma ile kendini göstermektedir. Bitkilerde bakır en fazla köklerde biriktiğinden kök hücrelerine zarar vermektedirler. Böylece kök büyümesini engellenmektedir. Klorofil yapımında kullanılan bakır,bitkide eksik  olduğu zaman bitkilerde klorozun oluşmasına ve büyümenin yavaşlamasına neden olmaktadır. Bakır eksikliği olan genç yaprakların uçlarında ve kenarlarında çürüme meydana gelerek buruşmuş bir hal almaktadır. diğer hallerde yapraklar dökülmekte ve tüm bitki sanki susuz kalmış gibi bozunup dış görünüşü buruşmaktadır.

kabakburgiba

Alıntı yapılan: Ankebut - 25 Ocak 2017, 20:05:48
Dostum çok güzel ancak bunları bir liste haline getirmelisin yani dönüş hızları ip boyu falan bunları da yazmalısın ki daha sonra çalışacak arkadaşlara temel teşkil etsin .
mesela çok eski bi karkada araştırma yaptım.çay.% 000 ne yararı var nede zararı.tüketsekte olur,tüketmesekte.damak zevki tiryakilik.cepten giden haybeden para. ev sütlacı (süt ev südü olacak)ambalajlı bekletilmiş değil. %100 yararlı.hakiki kestane balı.tanjmadığınızdan almayın.% 100 yararlı.her sabah yarım çorba kaşığı.doğal ev yoğurdu(taze inek südü,ve mayası.) % 100 yararalı.beyaz mancar % 100 YARARLI.limon % 100 yararlı.kırmızı mercimek % 85 yararlı.yeşil mercimek %75 yaarlı. toz şeker pancar %25 yararlı.portakal % 100 yararlı.nar % 85.ayva %50,sarı elma %80,köy mısır unu %82,yemeklerde kullanılan ünlü bi marka yemek yağı %20  yararlı olanlar.     tuz  % 62 zararlı. natürel sızma zeytin yağı %82  (Balıkesir akçaydan alınma)yararlı.     beyaz besane yumurtası % 0000   marketten alınan peynir % 0000.  market sütÜ % 15 YARARLI. şimdilik bunlar ustam. varsa merak ettikleriniz onlarıda testten geçiririm.haa deterjanlar makinada kullanılan  % 000 .ne yararlı ne zararlı.

kabakburgiba

Alıntı yapılan: Ankebut - 05 Ocak 2017, 20:00:29
Aynen kabakburgiba zaten turistlerin gezeceği yerler bellidir, dağda bayırda mağarada senin ne işin var be turist....
Doğu Anadolu civarında bir yerde jandarma bir arabayı kimlik kontrolü yapıyor. Bir turistin elinde taştan yapılmış yumurta ama deve kuşu yumurtası kadar bişey. Asker çok güzel bir bakayım diyor ve eline alınca kayarak asfalta düşüyor. taş ikiye ayrılmış içinde çok iri bir elmas parçası çıkmış. Yani turiste nasip olmayacak ya ....turistleri ülkeye girerken değil ülkeden çıkarken didik didik arayacaksın.
ankebut ustam.akçayda hasan boğuldu diye mesira alanı var.pikniğe gittik.şöyle bi gezineyim dedim.birşeyler dikkatimi çekti.hemen şakülümü çıkardım.aneyyyy o ne.şaşırdım.hemen orda görevli kardeşler var.dedim kim yetkili burda.b uyrun dediler.dedim gardaş.şuraya şuraya çok dikkat edin. dedim böyle böyle.abi o ne dediler .buraya gelen giden yabancılar dolu.zor zaptediyoruz.devamlı takipteyiz.hyoksa anasını belleyecekler buraların.abi yukarlarda ballı kaya denen yer var. bak şurda demir halka vardı.belli olmasın diye sökülmüş.iyi yapmışlar dedim.tamam dardaş.şu merdivenlerin altınada dikkat edin.falan örnek.bunun gibi yerler.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious