Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Metal çeşitleri ve ayırımı

Başlatan elektronikci, 13 Mayıs 2011, 15:00:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

elektronikci

arkadaşlar kendi geliştirdiğim cihazla metal ayırımı yaparken görüyorum ki bakır problemli bir metal.
neredeyse demir gibi değer veriyor. bir kaç değişik bakır ile test yaptım hepsi farklı yapıda, birde eski bir roma bakır parası var o bambaşka bir değer veriyor.
bakır içeriği değiştikçe ekrandaki değer değişiyor tabi ama bu da tam demir değerleri üzerine geliyor, böyle bir problem yaşayan var mı ?
Linkback: Metal çeşitleri ve ayırımı

elektronikci

bir dedektör çalıştırıp ayırım kısmına gelen yok herhalde

UNIQUE - TA5DF

bu sorun bu işi yapanların ortak sorunu dostum. devrenin çalışma mantığı nedir?  pi, vlf vs.

ona göre konuşalım. devren pi ise çok konuşulacak şey var. vlf ise basit. faz kaydırıcı veya karşılaştırıcı devreni gözden geçir.
TA5DF

elektronikci

UNIQUE - TA5DF

Pİ sistemde düşük sürede temiz(iyi filtrelenmiş) örnek almadıktan sonra  bu sorun hep karşına çıkacaktır. ben bu sorunu demir ve alüminyumda yaşamıştım. ikiside benzer sonuç veriyordu. ama kapsamlı yardım istersen maalesef şema vs paylaşman gerek.
ayrıca ayrım mantığını bilmediğim için birşey diyemem. sönme süresi ne bakıyorsan bu tür sorunlar yaşarsın. pi sistemde ayrım mümkündür . çok çalışırsak başarırız inş.
TA5DF

elektronikci

devre pd3200, sadece programı kendim yazdım, şimdi ayırımdan öncelikli olarak bugünkü denemelerimden anladığım 1mx1m başlık çok çok verimsiz. 40cm lik başlık tatmin edici sonuçlar veriyor.

Öncelikle 1mx1m bobini ayarlamak gerekli. 1mm kablo  ve 8 tur sardım sonra 10tur yaptım 1m lik bobini, çok değişmedi algılama mesafesi. maximum algılama şu büyük yağ tenekeleri ile 220cm hava testi, sanki 220cm den sonra sinyal metale hiç ulaşmıyor. 40cm lik bobin ile neredeyse benzer algılama gösteriyor. pals gücünü arttırmakta işe yaramadı, time delay demiri en iyi algılama noktasında. 0,5mm ile yaptığım 40cm lik bobin, cihazı icat eden vatandaşın tavsiye ettiği 1mm ile sarılan bobinden daha iyi olduğu kesin.
PD3200 de veya yerel kopya dedektör olan kzikosda IRF9540 2 adet mi acaba ? bobine yeterli akım veremediğimi düşünüyorum.
Bu kyzikos algılaması çok iyi olduğunu duymuştum yoksa kötü bir dedektör mü ? boşa mı sallıyoruz küreği acaba ?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious