Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

BAYINDIR DEVRE

Başlatan mirtaza, 08 Mayıs 2011, 20:26:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mirtaza

merhaba arkadaşlar bayındır dedektör arızalı sadece açarken dıt ses sonra algılama yok bobinde sorun yok sanırım ama devre anlaşılır gibi değil voltajlar var ama nereye kaç volt girmeli bilmiyorum entegreler ters transistörlerin çoğu kazınık bu devreyi yapabilirim diyen arkadaş varsa gönderebilirim. http://www.yukleresim.com/images/13564706055356101601.jpg
http://www.yukleresim.com/images/51066724674454841647.bmp

Linkback: BAYINDIR DEVRE

GORDİANUS

gonder bana  benden kurtuluş yok

yener

slm kardes bu ne biçim devre pcb yok birsey yok heralde yapan arkadas kafa karıstırmak için yapmış devreyi ;D

YAK

Bunu yapan ustayı terik etmek lazım. ;D

YILDIRAY

bu devre sanki dbp 2010 benziyor.yolar yok sadece gnd noktalarını bakır plaket üzerinde birleştirmiş. transistör isimlerini ve entegre isimleri belli olursa daha rahat çözüm bulunabilir.

İspanyol

bu devreyı yapan semih her zaman böle üst üste lehımler :D bu devre hammerd devresıne yakın bır devre olarak bılıyorum ben

mirtaza

yapan şahıs bilerek yapmış kendinden başkası kolay kolay yapmasın birde kopyalayamasın diye
sayın gordianus  hocam adres bilgilerinizi yazın gönderyim

karakus

alttaki devre ana devresi üsteki 2ton :)

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: GORDİANUS - 09 Mayıs 2011, 00:40:39
gonder bana  benden kurtuluş yok

ustam bu makina sizin imalatınız mı acaba?
TA5DF

serkan2727

bu  devre  x1  değilmi

ramaza42

profösör ustam..bana bi kargo adresi gönderebilirmisin..cihazı yollayacağım.

mirtaza

bu devre buradan imal değil arkadaşlar bayındır izmir  bana tamire geldi ama uğraşılacak gibi değil yapamadım

GORDİANUS

eskıden lambalı tv ler vardı aynı şekılde parcalar bırbırıne baglı havada ucuşuyorlar.bunu yapmak buyuk ustalık ıster  ne sabır var yapanda bırı soylese arkadaşa pcb cıktı artık

defineciii

Alıntı yapılan: GORDİANUS - 10 Mayıs 2011, 15:28:33
eskıden lambalı tv ler vardı aynı şekılde parcalar bırbırıne baglı havada ucuşuyorlar.bunu yapmak buyuk ustalık ıster  ne sabır var yapanda bırı soylese arkadaşa pcb cıktı artık

eski  lambaların  kabloları  ıstedımız gıbı baglanırdı cunkı  tupler  cıkıslarını ızole edebılıyolardı   koblolar havada ucusabılır... :)

fakat  sımdı  entegreler ıse bu sekılde baglamak hıcte  akıl ısı degıl  parazitler havada ucusur   ellınızı   dahı yaklassa  paaarazıt alır  acemı ısı  ....bır   cogumuz  devrelerı  delıklı kartta yada  bu sekılde  kablolarla  bogarızzz  denemek ıcın 

İspanyol

bu devre ayrımsızdır asla mıenarale cevap vermez ve asla bosa sınyal vermıyor 17 cm baslıkla yapıyordu derınlık yok parazitlenme asla olmuyor bır zaat kullandım ve arkadasıım halen tek tekte kullanıyor

not: demır malzemelerde bellı edıyor sesten degerlı malzemelere farklı ses verıyor imir bayındırlı semıh ustadır yapan

UNIQUE - TA5DF

derinliği 30 cm altında çalışn birçok basit vlf ve ib de parazit az oluyor . iş deriniği artırmak istenince karışıyor. clarke diye ib birdeve yapmıştım . 2-3 yıl oldu en azından. tek para20 cm anca  algılıyordu ve arazide sorunsuz du. parazit yoktu ve ayrım başlık ayarı ile yapılıyordu.(tarsos gibi)
TA5DF

keçelerli

bu devrenin şemasını çözelim arkadaşlar çok kaliteli devre olur bu sitede zaten süper bi makina bu kullanan arkadaşlarım war saçmayı topluyor  bu devre ama ne devresi onu çözmek lazım taklitmidir kendimi gyapmıştır bilememe  2 sesli    dat demir  dit para
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

UNIQUE - TA5DF

abi tr ler silik diyorarkadaş. entegreleri de ters. nasıl yapılır böyle bir devrenin klonu? açıkça zor iş.

eğer klonlayacaksak elsan ın bulucusunu klonlayalım. ben şahsen tavsiye ederim. elinde olan resim falan eklerse şema çıkarırız.
daha önce w 3900 ün şemasını fotoğraflardan çıkarmıştık ;)
TA5DF

yener

sa ferridun kardes elsanın bulucusu nasıl bir bir cihaz biraz açıklarmısın büyük kütleler içinmi yoksa tek paradamı güzel cihaz.

UNIQUE - TA5DF

tek para cihazı sanırım ib sistem.  ibreyi potla(toprak potu sanırım) ortalıyorsun demir vb de ibre sola gidiyor. değerli de sağa gidiyor. iki pot bir buton vardı sanırım. 4-5 yıl oldu bir arkadaşta vardı. birkaç kez kullandım.  30-35 cm den para çıkardık. tees ten aldığım ve 15 cm geçmeyen gold scope a9000 im vardı , onun yanında çok iyi iş yapmıştı elsan. daha sonra çok aradım ama şema vs bulamadım. bir arkadaş 2 yıl önce foruma resim atmıştı kopyalıyordu. fakat nedens 1 gün sonra kaldırıldı. resimler net değildi. şema falan çıkmazdı yani.
TA5DF

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious