Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dedektör dediğin böyle olmalı.

Başlatan UNIQUE - TA5DF, 27 Nisan 2011, 15:25:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

UNIQUE - TA5DF

adamın kullandığı cihaz mienoro sanırım. nerede satılır bu cihaz :)
Linkback: Dedektör dediğin böyle olmalı.
TA5DF

gs78

waauawwwwwwwww dehşet bir şey teşekkürler usta gerçekten dedektör bumudur budur

tivos

turkuyaxxx

Alıntı yapılan: feridund - 27 Nisan 2011, 15:25:02

adamın kullandığı cihaz mienoro sanırım. nerede satılır bu cihaz :)
http://www.mineoro.com/
brezilya iletişim sitesindeki adres
eğer o video gerçekse çok iyi

UNIQUE - TA5DF

TA5DF

solmer

;D ;D ;D ;D ;D

That detector is a SCAM beware of people with "magic" devices, they're always talking about thousand and thousand of treasures in South America  :D :D :D

All the best

GORDİANUS

ne guzel olurdu oyle ceken bı cıhazımıs olsa erol kardeş ingilizcen ıyı bı aratır bakayım gercekten cekıyomuş mu yoksa aref mı kullanıyo bu cıhazı.devrede vardır her halde olumlu sa geotecte yazılar bız de yapalım gorelım

konfakay

sitesini araştırınca bulunan parçaların uzaklık ve derinlikleri verilmiş eğer gerçekten öyleyse 12000 dolara değer bir makine
adamlar ne yapmış yaaa valla hayret bişey tipindede meymenet yok ama :))

YAK

Bobinli cihazlarla boşuna uğraşıyoruz o zaman.Acaba toprakta performansı nasıl?

Avci26

Yanlış anlamadıysam, cihaz uzun zaman toprak altında kalmış iyi iletken (altın, gümüş gibi) metallerin zamanla oluşturduğu elektriksel alanı algılıyormuş, tek para için 5m den bahsediliyor bana pek inandırıcı gelmedi.

Bu videoda cihazın verdiği sinyallarde ilginç, yorum sizlerin ... :

http://www.youtube.com/watch?v=lgKFPDCg3k0&feature=related

defineciii

Alıntı yapılan: Avci26 - 30 Nisan 2011, 12:01:35

Yanlış anlamadıysam, cihaz uzun zaman toprak altında kalmış iyi iletken (altın, gümüş gibi) metallerin zamanla oluşturduğu elektriksel alanı algılıyormuş, tek para için 5m den bahsediliyor bana pek inandırıcı gelmedi.

Bu videoda cihazın verdiği sinyallarde ilginç, yorum sizlerin ... :

http://www.youtube.com/watch?v=lgKFPDCg3k0&feature=related

..arastırma ...bu cıhaz bence  altda  verdım sıtedekı  arama yontemlerınden bırını  kullanıyor...bunun  mınyaturu kucuk guclu olanı sanırım  bıze  maden aramadakı  kadar  derınlık lazım degıl.....10 mt     reye  kadar  razıyızdır hepımızz....bu tur cıhazların  benzerı olmasın mınero  .12000 dolardan bahsedıyosunuz..geo dakı sıtede  cok basıt devreler var  egıtım amaclı olabılır..12000 dolar olan cıhaza  ıkı transıstor yada bır kac op amp koymazlar heralde...alan taramagıbı  prop ları var........bırde  mta dunyanın manyetık alanını dan faydalandını yazan cıhazlar kullanıyormıs

http://www.zeminmuhendislik.net/jeofizik-yontemler-ve-uygulama-alanlari.asp

....iyi calısmalar...

malatyali

arkadaşlar siz benden daha iyi bilirsiniz frekans ölçümünü bunu yapan adam frekans gönderip yere onu tekrar alıp ayrıştıran cihaz yapmamış dünyanın merkezinden gelen bir takım elektriksel gücü yakın mesafelerdeki metallere etkisini ölçen cihaz yapmış.
         peki mantık olarak neye benziyor bu.bildiğimiz dalga geçtiğimiz çubuklara.ben kuyu işi yaparım geniş kuyu kazıyorum ve gittiğimiz yerlerde suyun nerede olduğunu tahmin etmek için demir kullanırım her.gi bir demir farketmez bunu ben güneybatı istikametinden kuzey doğu istikametine doğru ilerleyerek demirin ençok nerede dönüp yoğunlaşırsa suyun arada daha fazla olduğunu anlarım tahmini olarak
         bunu kullanan adam cihazı belirli bir istikamete doğru sabitleyip sonra elindeki metali yani oda saf krom buna eminim çünkü başka metal olmaz bununlan mesafe taini yapıyor buda bizim mesafe ölçümümüzlen aynı işi yapıyor yani oda güneybatı kuzey doğu istikameti olabilir.
          dikkat ederseniz cihazın üzerindeki pusulayı görürsünüz ve diğer videoları izlerseniz adam sadece altın eşya buluyor buda onun her.gi bir sensörle çalıştığını gösterir
          ve bence buda geomanyetik sensör gibi bişey ve beraberinde başka bir sensör kullanmış olabilir

ben elektronikten anlamam sadece bir delta yapabildim bu güne kadar

Teknoloji13

Bu cihaz aldatmaca arkadaşlar boşuna kafanızı buna yogunlaştırmayınız.Geo da incelerseniz cihazın içi dışı blok olarak verilmiş ir gözle metal elindeki cubuk ile göya yön tayini yapmaktadır ır gözle metalden yansıyan sinyalin yansıması okunmaktadır.Bu cihaz tamamen show üründür şu anda dönen cubuklu sözde çihazlar gibi.Bu tip bir çihazı yapmak çok kolaydır.

Kolaygelsin.
Doğru yazdım diye kızma!

UNIQUE - TA5DF

humhum arkadaşımız buna benzer bir sistem yaptığını yazmıştı geo da. mesafesine de 10 km diyordu. Kimse yanlış anlamasın ama ben inanıyorum. çünkü yapabileceklerimizin sınırını inandığımız sınırlar belirler. 30 cm i geçemez derseniz geçemezsiniz ;)
TA5DF

Teknoloji13

Doğru yazdım diye kızma!

humhum

Alıntı yapılan: Teknoloji - 03 Mayıs 2011, 21:47:59
10KM mi  ;D ;D gercektenmi..

Sen bu cihazın çalışma prensibini biliyormusun da gülme gereği duyorsun?

Brezilyada üretilen Mineoro cihazı Türkiye şartlarında çalışmaz, ülkemizde Breziliya üretimli Mineoro kullanıpta sonuç alamadıklarını yazan birçok kişi var forumlarda. Benimkine sadece Türkiye şartları için özel modifikasyon yapmak için yıllarımı verdim.

Teknoloji13

Alıntı yapılan: humhum - 07 Mayıs 2011, 22:04:23
10KM mi  ;D ;D gercektenmi..

Brezilyada üretilen Mineoro cihazı Türkiye şartlarında çalışmaz, ülkemizde Mineoro kullanıpta sonuç alamadıklarını yazan birçok kişi var forumlarda.

Kusura bakma arkadaşım haklısın belki bilmiyorumdur maksat seni rencide etmek değil tabiki söz konusu bu konudur, buyrun anlatın yaptıgınız 10km lik  alıcıyı bizde faydalanalım bilgilerinizden sonrada konu üzerine tartışalım.
Doğru yazdım diye kızma!

humhum

Alıntı yapılan: Teknoloji - 07 Mayıs 2011, 22:09:58
Alıntı yapılan: humhum - 07 Mayıs 2011, 22:04:23
10KM mi  ;D ;D gercektenmi..

Brezilyada üretilen Mineoro cihazı Türkiye şartlarında çalışmaz, ülkemizde Mineoro kullanıpta sonuç alamadıklarını yazan birçok kişi var forumlarda.

Kusura bakma arkadaşım haklısın belki bilmiyorumdur maksat seni rencide etmek değil tabiki söz konusu bu konudur, buyrun anlatın yaptıgınız 10km lik  alıcıyı bizde faydalanalım bilgilerinizden sonrada konu üzerine tartışalım.
Kardeş  bugüne kadar forumda hertür bilgiyi paylaştım,fakat sende bilirsin ki bazı bilgiler paylaşmaya açık değildir .

Saygılar.

Teknoloji13

İlk baştaki videoyu seyrettiğimizde, ilk arar gibi yapıyor  elindeki metal  teleskopik anten diyelim onunlada çihazın önündeki ır sensörle yön mesafesi  buluıyor hadi bişiler tespit etti ve yön de buldu başladı kazmaya adamdaki ne  hız  adam 1 metreye inmiş ? nerden biliyor olabilirki bu 20cm-30cm dede olabilir bulduğu şey  ama tezgah önceden planlandığı için yeri ve derinliği biliniyor.Tamamen şhow ortada çalışan bir şey yok sadece oyunçak adamlar o kadar akıllıki bu şekilde film çekip showlarını yapıp sözde cihaz satıyorlar nasıl olsa  satılana kadar her şey o alıyor bu alıyor denemek için bunlarda yolunu bu şekilde bulmuş akıllı meksikalılar.

Kolaygelsin.
Doğru yazdım diye kızma!

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious