Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Arkadaşlar vlf için yardım istiyorum

Başlatan konfakay, 13 Nisan 2011, 18:20:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

konfakay

slm arkadaşlar benim elimde sismik ts45x dedektörü var aldım alalı bir kaç kanser paradan başka bişey bulamadım ben bu dedektörün başlıını başkabir devre yapsam onda kullanabilirmiyim tgsl tgs veya sırp dedektörlerinden birini yapmayı planlıyorum bana dedilerki entegrelere program atılır senin alacağın entegreler programsız olur LM324 gibi dedektörler takılınca çalışmazmı illa programmı atılmalı takibim iyidir yetenekte vardır biraz eskiden fm verici yapmıştım ortaokula gidiyordum şimdi dedektör yapabilirmiyim veya el yapımı uygun yollu bir cihaz almak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum bu başlıkta 6 giriş noktası var
Linkback: Arkadaşlar vlf için yardım istiyorum

konfakay

arkadaşlar bana yardım edecek yok mu?

asad06

Alıntı yapılan: konfakay - 13 Nisan 2011, 18:20:01
  slm arkadaşlar benim elimde SİSMİK ts45x dedektörü var aldım alalı bir kaç kanser paradan başka bişey bulamadım ben bu dedektörün başlıını başkabir devre yapsam onda kullanabilirmiyim tgsl tgs veya sırp dedektörlerinden birini yapmayı planlıyorum bana dedilerki entegrelere program atılır senin alacağın entegreler programsız olur LM324 gibi dedektörler takılınca çalışmazmı illa programmı atılmalı takibim iyidir yetenekte vardır biraz eskiden fm verici yapmıştım ortaokula gidiyordum şimdi dedektör yapabilirmiyim veya el yapımı uygun yollu bir cihaz almak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum bu başlıkta 6 giriş noktası var

Eger devrelerden felna drençlerden anlıyorsan apabilirsin sitede ana sayfada görünen bir butonlar var demonte kit diye onları alıp yapım şekillerine uygun olarak monte edip çalıştırabilirsin bunlar için bir programlama gerekmiyor güncel konuları takip etmeni öneririm delta pulse veya tarsos yapabilirsin zamanla ilerledikce diğerlerinide yaparsın ama tabi biraz tecrübe lazım...

rsumerkan

atmega ve pic tarzı entegrelere flash (hex dosyası) atmak gerekiyor pic bilgim pek yok atmega dersen yardımcı olurum ben atmega32 ile clone pi 2 yaptım şu an çalışıyor kutuladım gövde yapacam birkaç gün içinde

Teknoloji13

Elinizdeki başlığı başka bir devreye uyğulayacak bilgi birikimine sahip olmadığınız için siz yapamazsınız, zaten elinizdeki çihaz için o başlık özel yapılmış bunu şimdi siz  tersini  yapma gibi daha da  zor bir işten bahsediyorsunuz bunu geçin diyorum  kendi adıma, LM tarzı entegreler Operational Amplifier dir program atılmaz program atabileceiniz entegreler pic veya atmel serileri gibi olmalıdır, delta dökümanlarından sizde okuyarak yapabilirsiniz yada kit olarak alabilir montajlı veya demonte olarak tercih sizde kalıyor haliyle forum sahibi yardımcı olacaktır.

Kolaygelsin.
Doğru yazdım diye kızma!

konfakay

yanıtlarınız için teşekkür ediyorum benim bir tarsos denemem oldun 5cm den çekiyordu :) 2 entegreli bir devre ayrımda iyiydi devre hala duruyor ama şimdi sadece ötüyür dün baktım çalıştırdım falan ötmesi durmadı dedim başlıktan heralde sismiğin başlığını takabilirmiyim nasıl takacam başlığın uçlarına ohm ölçtüm 3 tanesinde değer gösteriyor acaba sadece 3 bağlantısı mı var ama görünende 6 kablolu gibihiç bu başlığı başka bişeyde kullanan yok mu delta yapayım dedim ama ayrımsız istemiyorum tek para aramak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum 

ceryan3200

usta sismiğin başlığındaki pinleri yani fişteki uçları 6tane diyosunuz ya bunları ölçü aletinin yüksek mesela200k değerinde ölçüp omaj bilgilerini verirmisiniz bi düşünelim ne yapılabilir,bi çare bakarız olursa saygılar
ceryan3200

asad06

Ceryan ustanın degidi gibi degerlerini ölçüpte söylersen yardımda bulunabiliriz belki ama kendin yapman daha iiy olabilir diye düşünüyorum

konfakay

hemen ölçüp sonuçları paylaşıyorum

konfakay

gönderdim gitmedi nasıl resim gönderiliyor

konfakay

200k da ölçü aleti 0,01 gibi bir değer gösterdi bende ohm işaretinin yanındaki 200 de ölçtüm 1. ve 2. uçlarda 15,1  : 1. ve 3. uçlarda 3,7    : 2. ve 3. uçlarda 13,5 gibi değerler gösterdi ama diğer 3 ayakta hiç bir değer hatta cihazda kıpırdama bile olmadı

ceryan3200

Alıntı yapılan: konfakay - 14 Nisan 2011, 20:39:27
200k da ölçü aleti 0,01 gibi bir değer gösterdi bende ohm işaretinin yanındaki 200 de ölçtüm 1. ve 2. uçlarda 15,1  : 1. ve 3. uçlarda 3,7    : 2. ve 3. uçlarda 13,5 gibi değerler gösterdi ama diğer 3 ayakta hiç bir değer hatta cihazda kıpırdama bile olmadı
şimdi diğer 3uçta değer yok demişsiniz ama 200ohmdan yüksek değerde olabilirmi diğer 3ucuda yüksek değerde kiloohm kademelerinde bir ölçseydiniz belki yüksek omajda olabilir diye düşünüyorum cevabınıza göre bir daha bakalım sonuca bence diğer uçlarında en az 2tanesindede omaj olmalı diye düşünüyorum
ceryan3200

asad06

Alıntı yapılan: ceryan3200 - 14 Nisan 2011, 21:48:15
şimdi diğer 3uçta değer yok demişsiniz ama 200ohmdan yüksek değerde olabilirmi diğer 3ucuda yüksek değerde kiloohm kademelerinde bir ölçseydiniz belki yüksek omajda olabilir diye düşünüyorum cevabınıza göre bir daha bakalım sonuca bence diğer uçlarında en az 2tanesindede omaj olmalı diye düşünüyorum
Evet kardeş sana katılıyorum Ω bu kademe olması lazım bu kademede ölçeceksin kolay gelsin...

konfakay

bütün kademelerde ölçtüm sadece 3 tanesinde değer var başkasında yok 200k dada baktım işimize yararmı? ne düşünüyorsunuz

asad06

Hımmm kardeş sen o jackın içini açıp bakarmısın orada baglantıları vardır zaten ona göre uçları ölç ohm kademesi yokmu senin avometrede?

ceryan3200

usta eğer diğer iki uçtada ohm değer olsaydı tarsosa uyarlayabilirdik ama malesef yokmuş buradaki yaptıklarım devrelere göre omajlar düşük uygulamak zor ama benim fikrim çalışma yapacağınız durum şartlarına göre bir devre seçim yapmanız daha kolay olacaktır bobini devreye uydurmak devreye bobin uydurmaktan zor bir iştir profösyenellik istediği gibi her devreyede uymaz yani mesela size tavsiyem delta istemiyosanız vlf olarak tgs-tgsl yapmanızı öneririm gayet güzel işte yapıyor tabiki yüzey aramasına yönelik sırp vb devreleri yapmadım bişey diyemiyeceğim ama yapanlar genelde uygun  hazır başlıklarla verim almışlar.yapamam diyosanız değerli ustalara rica üstüne yaptırabilirsiniz,yok uğraşamam anlamam dersenizde site bit pazarı bölümünde elinizdeki cihaz çalışıyorsa orada satabilir değerlendirebilir veya istediğiniz bi cihazla belirtirseniz takas şeklinde değerlendirirebilirsiniz nasıl cihaz istediğinizi belirtirsiniz tekliflere bakarsınız site sahipleri ve elinde cihaz olanlar ilgilenip yardımcı olacaktır gelecek teklifleride değerlendirmek sizin kararınız artık saygılarımla
ceryan3200

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious