Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

derinlik bu şekilde artırılamazmı ?

Başlatan tekin_efe, 31 Mart 2011, 16:14:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tekin_efe

arkadaşlar merhaba ,

bir önerim olacak size yapılan bu devrelerde çıkış sinyalini artırsak bunuda anfii devresiyle yapsak nasıl olur
gönderilen sinyali bu devreyle büyültsek zaten anfide srekas yükselteç olarak biliyorum . TDA 2000 serisinden yapılmış bir anfi atsak bobinden önce anfinin çıkışınıda bobine versek olmazmı. hem bobin çapınındada küçülme olur gibime geliyor. büyük başlıklada uğraşmayız.

ustalarım bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum

daha yeni açtım bu konuyu ama formda görüntüliyemiyorum tekrar açtım inşallah görebilirim.
Linkback: derinlik bu şekilde artırılamazmı ?

tekin_efe

yazılımcı

Demişsin ki; ' dedektörün çıkışındaki sinyali TDA2000 li bi anfi ile yükseltelim '
zaten dedektörün çıkışındaki sinyal opamplarla gerektiği kadar yükseltiliyor , eğer daha fazla yükseltmeye kalkarsan parazitleri yok edemiyosun.

anfi yükseltecini sana cazip gelmiş ama anfi yükselteclerinin farkı ,TDA denilen opampın çıkış gücü yüksektir,yani lm741 de 50mA alıyosan çıkışından ,TDA da 1 A alırsın.

bizim yüksek çıkış akımına ihtiyacımız yok , çok yüksek kazançta beklemiyoruz.

istenen yükselteç değerleri
1-1000 kat kazanç
2-hızlı tepki 1usn civarı
3-düşük harmonik
4-kararlı çalışma

önemli olan devreni kararlı çalıştırabiliyormusun , eğer bunu başardıysan başlıkla ilgilen , kazancı daha fazla arttırmak kararsızlığa davetiye çıkarmaktır.Başarılar

zerog26

usta sana katiliorum cikis akimini yukseltmek pek bise denistirmez derinlikte gecenler okulda kagit ustunde calisma yaptirmislardi opamlarla ilgili op seri opamlar da datasheet ten yararlanarak hesaplama yapmistik verileri baya iiidi.. bilmiorum siz nasil dusunursunuz...kullanan varsa yazarsa deneyimlerin paylasirsa iii olur....

tekin_efe

yazılımcı

Alıntı yapılan: zerog26 - 06 Nisan 2011, 09:43:40
usta sana katiliorum cikis akimini yukseltmek pek bise denistirmez derinlikte gecenler okulda kagit ustunde calisma yaptirmislardi opamlarla ilgili op seri opamlar da datasheet ten yararlanarak hesaplama yapmistik verileri baya iiidi.. bilmiorum siz nasil dusunursunuz...kullanan varsa yazarsa deneyimlerin paylasirsa iii olur....

kardeş kağıt üstünde hesabı ancak kaba taslak yapabilirsin, datasheetleri incelediysen en az 10 tane farklı eğri görmüşsündür , bu kadar davranışın senin durumuna göre tepkisi nasıl olur , bu kombinasyonu kağıt üzerinde tutturmak çok zor 
1-mosfetin iletime girme, iletimden çıkma süresi nsn lik hatalar var elbet, her iletime girdiğinde aynı Rds direnciylemi giriyor hayır bundada hatalı oluyor.
2-denetleyicinin mosfeti iletime sokma çıkarma süresindeki hata
3-mosfeti anahtarlayan elemanların devreye girip çıkma hatası

dikkat ettiysen opamplara hiç girmedim en basit elemanların yaptığı en basit arızalar yani kararsızlıklar , sen bide bir sürü farklı davranışı olan opampları ekle buraya , çok iyi bir simülasyon programın olacak  , hiç duydun mu bilmiyorum ama doğa şartlarınıda uygulayabildiğin bi SABER var çok zor bulunan bir program ama bütün şartları kendin eklediğin için gerçeğe çok yakın sonuç elde edebiliyordun , opambın bütün özelliklerini kendin ekliyorsun  , ancak bu tip simülasyonla gerçeğe yaklaşılabilir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious