Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

PD3200 Sample&Hold ve örneklemesiz resimleri

Başlatan elektronikci, 31 Mart 2011, 10:36:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

elektronikci

Arkadaşlar
Forumda yeniyim , gördüğüm kadarıyla paylaşım yok denecek kadar az , herkes bildiğini veya amatörün yapamayacağı kısmı saklıyor.

Aşağıda gördüğünüz resimler PD3200 dedektörün sample&hold ve örneklemesiz çıkışları. Bu dedektörün orjinalini ve diğer isimlerde çıkan versiyonlarını hiç kullanmadım, görmedim bile ancak verilen bilgiler doğrultusunda kendi yazdığım programla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. bu resimleri de her.gi bir yerde bulabileceğinizi ve böyle bir çıkış eğrisinin nasıl alınabildiğini bilen olduğunu sanmıyorum. Sample&Hold kullanım şeklide budur.

User manuel de anlatılan bobin başlık ile altın ve diğer kıymetli metalleri algılaması çok zayıf, bobin değerleri veya verilen (demo) malzemeden bir şeyler farklı olmalı.
Orjinal fakat, arızalı veya çalışan bu dedektöre sahip olan ve benzerini yapmaya çalışan arkadaşlar ile orjinal cihazdan verilen malzeme bilgilerine karşılık bende kendi tecrübe vb. paylaşabilirim.

Ortak paylaşımda bulunmak isteyen irtibata geçsin. Hem kişisel bizim için hemde forumda çalışan bir dedektöre sahip olmak isteyen arkadaşlara bir PI dedektör verebilelim.

Lütfen yazdıklarım yalnış anlaşılmasın , bu şekilde bir takas yapmadan biz amatörler bir kaç kişinin bilgisi birleşmeden sonuca ulaşamıcaz.

[IMG]http://img834.imageshack.us/img834/9093/img0724n.th.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us

[IMG]http://img846.imageshack.us/img846/1084/img0725v.th.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us
Linkback: PD3200 Sample&Hold ve örneklemesiz resimleri

Teknoloji13

Kolaygelsin düşüncelerini anlıyorum, ama malesef bu şekildede bir sonuca varamayacaksınız çünki çok duyarsız insanlar , ya çok bileni kaçırtıryorlar ya doğruyu söleyince vurdumduymaz oluyorlar bir şeyleri ortaya koymaya çalışırsanızda çok bilenler karşı taraf oluyor malesef :( neyi çekemiyorlar anlayabilmiş değilim... Kolaygelsin diyorum...
Doğru yazdım diye kızma!

pro-TR

S.A.
Alıntı YapForumda yeniyim , gördüğüm kadarıyla paylaşım yok denecek kadar az , herkes bildiğini veya amatörün yapamayacağı kısmı saklıyor.

Saklama kısmına katılmıyorum. öğrenmek istediğiniz kısmı yazarsanız bi şekilde size çözümü öğreten çıkacaktır. PI dedektör konusunda öğrenilecek herşey bu sitede var. geliştirme kısmı insanın hayal gücüne ve bilgisine bağlı...
size katıldığım nokta ise elin gavurları bir devreyi ortaklaşa herşeyi ile paylaşarak yapıyor, bizde ortaklaşa kısmı yok, bir opamp kazancını yükseltmesini öğrenen çok şey bildim sanıp, kendi başına bir makina yapmaya çalışıyor, belli bir süre sonrada sıkılıp sonuca ulaşamadan atıyor devreyi sonuçsuz kalıyor yapacakları...
ilk resimde ki sinyal hangi noktanın çıkışı acaba, altta ki çıkış ilk opamp çıkışı olduğu belli, ilk resim sanki bir non-invertle opamp çıkışı yapılmış gibi ancak sinyaldeki bozulma gözükmeye başlamış
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

elektronikci

Merhaba
İkinci resim LF556 çıkışıdır
ilk resim ise LF556 çıkışının LM398 ile sample&hold uygulanmış ve çıkış şeklidir. PD3200 user manuel de söylenen merdiven şeklindeki çıkış budur.
Resim çekilen ortam 4m2 bir oda ve monitörler olduğundan merdiven çizgilerinde küçük dalgalanmalar olması normal ama dedektörün yalnış sinyal vermesine etki edecek kadar büyük değil. Resimler bir fikir vermek amacıyla diğer araştırma yapanlar için çok gereklidir ve düşündürücüdür.

Resim 1 in en önemli ayrıntısı ise görülen çizgilerin sample değil hold olması.

LF356 girişinde kullanılan 470-470-600 ohm dirençler kesinlikle ve sadece test amaçlı verilen DEMO programın ve değersiz metallerin algılanması için yeterlidir. Aynı kartı yapan ve program entegresini satın alan (daha önceki yıllarda) kullanıcıya yukarıda sözü edilen dirençlerin değiştirilmesi bilgisi verilmiş olmalıdır.

Değiştirmezse, değerli metallerin algılandığı ilk mikrosaniyeler giriş sinyaline göre çok yükseltildiğinden LF356 çıkışında bobin indüktansını da içeren kısımda kalmaktadır.

pro-TR

peki usta bu hold süreleri ne kadardır yani merdivenin basamak uzunlukları malum adc okuması için belirli bir süreye ihtiyaç vardır. birde sizde bulunan 3200 ün şeması hangisidir, yayınlayabilirmisiniz.

elektronikci

TR-Pro arkadaş,
hold süresini kondansatör değerine göre ve en başta kullandığın analog-dijital çeviricinin örnek alma süresine göre ayarlamalısın.
Böyle basamak halinde güzel göründüğüne bakma bobin başlık ve kullanılan dirençlerin değerleri önemli. bir çuval altını başlığın üzerine koysan sinyal vermez. Bu sebepten bu cihazın orjinal değerlerini arıyorum gerisi (program) teferruat.

Daha öncede belirttiğim gibi kendim tekrar çizim yaparak ve kısmende bread board üzerindeki bir devre ile çalışıyorum ama bilinen şemadan farklı değil, özel bir tarafı yok yani.

Genelde kullanılan hazır çizilmiş-verilen devreden farklı olarak sen bir çizim yaparsan çalışmayacağından emin ol çünkü çizimdeki bağlantılar çok kritik, bağlanılan yer ile mesafesi önemli. Stabil bir devre yapabilmek için 3-5 kart yapıp atılacak, ben daha fazla hatalı kartlar yapmışta olabilirim , masanın üzeri değişik versiyon 3200 kartlarıyla dolu.

Sana kolay gelsin.

pro-TR

s.a.
usta ben hiç 3200 yapmadım bende bir şema vardı ona baktım sistemine, sonra 398 in datasheetinde örnek uygulamalar var çoğunu denedim, en iyisi 398 ve 308 ile x1000 olanı ama onda da bazı modifiye ile oldu, ben her türlü mantklı çizimde 398 den çıkış aldım, ama hepsi sample ile olduğundan verdiğin görüntüyü hiç yakalamadım, ben çorum pı diye adlandırdığım devrede çalıştı mesela, sizin gerçek değer ifadesini kabul etmiyorum. elinde osilaskop ve değişik değerlerde çok turlu trimpot varsa istediğin değeri yakalayamamak imkansız...
tasarım derken gerek yazılım gerek donanım öyle kafadan yazdığın veya eklediğin bir değerle olmuyor, bazen bir direnc değerini oturtmak saatler hatta günler alır, yoksa bu iş boyacı küpü değil daldır çek tamam diyelim.
benim en basit çorum pı için belki 20 değişik pcb çizimi oluştu denenmiş, belki 30 kez bastım kartı, tabi benim beceriksizliğimden...

Karadağ

Öncelikle belirteyim forumda bilgi saklaması yok. Saklamaya çalışanlar zaten bir yere varamıyorlar ve bir süre sonra bir maraz çıkartıp ortadan kayboluyorlar. Ben hiç PD3200 yapmadım fakat sizin sorununuzun sönümlenme ile ilgili olabileceğini düşünüyorum. Siz ilk yükseltme ile ilgili yazmışsınız fakat ben yazdıklarınızdan sönümlenme süresinin uzun olduğu kanısına varıyorum.

Saygılarımla
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

elektronikci

"Karadağ"

Evet sönümleme süresinin uzun olduğunu, bobin telinin kalitesinin düşük olduğunu ve indüktansın yüksek olduğunu düşündüm ancak bu pals genişliğinin ana sebebinin IRF9540 dan dolayı olduğunu şekil çizerek ve osilaskopta inceleyerek anladım.

ali kaptan

bi kaç gün önce hammer devresi üzerinde ilk opamp çıkışını skopla inceledim.değişik opamplar denedim.bu katta opampın hızlı olması çok önemli..lf 356,tl081,lf351,lm741,ua741 vb sınıfta kaldı.ne5534,lf357 ve ca3130 iyi sonuç verdi.
1.ne5534 elimdekilerden en iyisi bu.hızlı ve hassas.florasansın yaydığı parazitleri bile çok net görüyorum(başlık ekransız ve en az parazit alacak şekilde tuttum)
2.ca3130 bu da hızlı ve hassas.ne 5534 den farksız.
3.lf357 hızı da hassasiyeti de diğerlerinden biraz düşük

sözün özü.devredeki dirençleri vs opampa göre ayarladığımda nerdeyse hepsinde sinyal alıyorum.ama ne yaparsam yapayım kaliteli opamplar gibi olmuyor ;)

Teknoloji13

; Kaliteli opamplar hangileri bunlarıda açıklasaydınız keşke ;
Doğru yazdım diye kızma!

elektronikci

ali kaptan

Alıntı yapılan: Teknoloji - 01 Nisan 2011, 12:04:28
; Kaliteli opamplar hangileri bunlarıda açıklasaydınız keşke ;

ben elimdeki opamplar için yaptığım testi ve sonuçlarını yazdım.imkanım olsa ha2840,ha2539,lh0024,ne531 ve ne538 i de denemek isterdim. ve tabiki sonuçlarını severek paylaşırdım

Teknoloji13

Alıntı yapılan: ali kaptan - 01 Nisan 2011, 10:26:53
bi kaç gün önce hammer devresi üzerinde ilk opamp çıkışını skopla inceledim.değişik opamplar denedim.bu katta opampın hızlı olması çok önemli..lf 356,tl081,lf351,lm741,ua741 vb sınıfta kaldı.ne5534,lf357 ve ca3130 iyi sonuç verdi.
1.ne5534 elimdekilerden en iyisi bu.hızlı ve hassas.florasansın yaydığı parazitleri bile çok net görüyorum(başlık ekransız ve en az parazit alacak şekilde tuttum)
2.ca3130 bu da hızlı ve hassas.ne 5534 den farksız.
3.lf357 hızı da hassasiyeti de diğerlerinden biraz düşük

sözün özü.devredeki dirençleri vs opampa göre ayarladığımda nerdeyse hepsinde sinyal alıyorum.ama ne yaparsam yapayım kaliteli opamplar gibi olmuyor ;)

Ben bu yazdığınıza istinaden demek istemiştim;
ama ne yaparsam yapayım kaliteli opamplar gibi olmuyor ;)

Sizin için hangi opamplar kalitelidir.?
Kolaygelsin.
Doğru yazdım diye kızma!

ali kaptan

işin neresini anlayamadığınızı anlayamadım. ???
mesajımda elimdeki opamplara göre hangilerin daha iyi ve hangilerinin daha kötü olduğunu yazdım zaten(kendi içlerinde tabiki).
imkanım olduğunda  denemek istediklerimi de yazdım.

kısacası tecrübe ettiklerimi ve etmek istediklerimi zaten yazdım.(.lf 356,tl081,lf351,lm741,ua741 vb sınıfta kaldı.ne5534,lf357 ve ca3130 iyi sonuç verdi.)

Teknoloji13

Sanırım yanlış anlaşılma oldu kusura bakmayın ben bu denediklerinizin dışında kaliteli op amplar olduğunu düşünerek tekrar sormuştum.

Kolaygelsin.
Doğru yazdım diye kızma!

ali kaptan

ha2840,ha2539,lh0024,ne531 ve ne538 i de denemek isterdim. bunlar çok daha hızlıdır diğerlerine nazaran

elektronikci

Arkadaşlar , PD3200 35cm bobin ile çalışmalarımı bitirdim ,

ayrılabilir stabil değerler;
1 ytl 25-30cm
cola kutusu 75-80cm
10gr lık bilezik 40cm

Şimdi 1m lik bobin yapmak istiyorum nasıl bir tel kullanmalıyım ? Daha önce ADSL kablosu kullanıldığı söylenmiş ama iyi anlayamadım , bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ?

kenanserhat

Alıntı yapılan: elektronikci - 10 Nisan 2011, 14:48:26

1 ytl 25-30cm
cola kutusu 75-80cm
10gr lık bilezik 40cm

Şimdi 1m lik bobin yapmak istiyorum nasıl bir tel kullanmalıyım ? Daha önce ADSL kablosu kullanıldığı söylenmiş ama iyi anlayamadım , bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ?

elektronikçi arkadaşım bildiğim kadarı ile pd3200 demo hexi mevcut demo hex dede altın ve çelik harici herşeyi algılaya biliyor sen 10grlık bilezik derken altın bileziktenmi bahsediyorsun yani altın bilezik ise bildiğim kadarı ile pd3200 power 2ye geçmediği için altını görmüyordu bilgi edinme açısından açıklama yapman mümkünmü ayrıca adsl kablosundan 1mtkarelik başlık yapa bilirsin fakat piyasadaki çin malı adsl kablolarını kullandığında omaj çok yüksek çıkmakta adsl kablosunun kesiti 0.50 olanından bulup kullanr isen fazla sorun yaşamazsın pi sistemlerde genelde 3ohm u geçmedikten sonra sıkıntı olmuyor

mollax

Alıntı yapılan: elektronikci - 10 Nisan 2011, 14:48:26

1 ytl 25-30cm
cola kutusu 75-80cm
10gr lık bilezik 40cm

bobin bilgileri manuelinde var
http://hotfile.com/dl/114033672/b2bdc42/coil-PD3200.JPG.html

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious