Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

VLF Dedektör öneri

Başlatan ademsu, 30 Mart 2011, 22:26:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ademsu

slm arkadaşlar uzun zamandır bir devre yapmadım çok net ayrımı ve iyi çalışan bir devre önermeniz, rica  ediyorum .ah bizde bulsak demeyin nette olanlardan en iyisi öneri sonuçda yardımcı olacak arkadaşlara peşinen teşekürler ...
not :
tarsos, sabre ,Eldorado ve delta yaptıklarım  Eldorado begendim metal kutuda çok iyiydi plastik kutuya aldıkdan sonra sapıtı bir kenara atım ...öylece kaldı .. :)
Linkback: VLF Dedektör öneri

ayantas

Sırp most wanted iyi diyorlar yapanlar. Bende bunu yapacağım ancak devrede hatamı varmış neymiş. Birde ortada dolanan 2-3 devre var. Hangisi sağlıklı çalışıyor bilmiyorum.

kuzey

yaptıgınız devrelerin hepside iyi sonucta kopya cihazlar herkez birsekilde yapabiliyor. ama problem bu degil asıl problem bobini yapabilmek. oda fabrikasyon olmalı ve üstünde çok çalışılmalı.
son yaptıgım devre 555 li smwanted orjinal olçulerde verilen degerle bobin sarmama ragmen beş para etmeyen bir devre ama sebep devre degil bobin yabancı siteye koymuş enrik diye biri videoda çekmis sordumda adam aynı devreye teknetics t2 bobinini takmış cihaz mükemmel ayrımı mesafesi 1 euro 55cm
sonuç ortada her sey bobine baglı gordianus ustanın dedigi gibi tgsl nin üstüne ayrım ypan yok ama kimsede adam gibi bir cihaz yapıp araziye çıkabilmiş degil  ornek video çeken yok çünkü zor iş isterseniz videoları bir arastırın nette bir tane tgsl bulursanız arazide çekilmiş buraya eklerseniz bizde gormüş oluruz.

ademsu

önerileriniz için tşk ler arkadaşlar tgsl de ayrımı çok net yakaladım bobinide folyosuz yaptım. devreyi metal kutuya monte etmişdim çalışması çok güzeldi kutu agır gelince plastik kutuya aldım biraz estetik verdim o toprakdaki randımanını kaybetim kendi kendine ötmeye başladı her harekete kutunun içini komple folyo ile kapadım şaseledim yinede olmadı ama tekrar ele alacam çekim çok güzeldi 50 cm den konserve kapaglnı net bir şekilde alıyordu. yapacaklara bobin ayarı çok önemli...ayrımda çekimde bobinle alakalı...

ademsu

ustalardan hiç öneri gelmedi neden acaba ? şu ,bu devre ile ugraş gayet istikrarlı  net ayrımı ve iyi çalışması var diyecek arkadaş yok sanırım saygılar...

asad06

Alıntı yapılan: ademsu - 04 Nisan 2011, 23:42:13
ustalardan hiç öneri gelmedi neden acaba ? şu ,bu devre ile ugraş gayet istikrarlı  net ayrımı ve iyi çalışması var diyecek arkadaş yok sanırım saygılar...

Arkadaşım kendi adıma konuşayım vlf güzel ayırt ediyor ama mesafesi gıt mesafesi az oldugu için kimse pek ugraşmıyor ama tek tek para için iyi eskisi gibi pek yüzey üstü paralar felan kalmadı artık derine inme zamanı...

UNIQUE - TA5DF

tarsostan memnun değilmisin? 1 tl 35 net çeker ayrım olarak ta araziye uygun. tarsos üzerinde çalışırsan daha iyi sonuç alabilirsin. ben MAKSEL galaksi 2000 kullanıyorum(modifiyyeli) 1 tl 35-40 cm. işimi görüyor.
TA5DF

asad06

Alıntı yapılan: feridund - 15 Nisan 2011, 16:12:34

tarsostan memnun değilmisin? 1 tl 35 net çeker ayrım olarak ta araziye uygun. tarsos üzerinde çalışırsan daha iyi sonuç alabilirsin. ben MAKSEL galaksi 2000 kullanıyorum(modifiyyeli) 1 tl 35-40 cm. işimi görüyor.

Tarsos bencede güzel ama işte bobin söz konusu bobine ayar zor ama güzel akort edilirse 45 e de çıkman mümkün bu bir gerçek bir yerde yazılıdıgı gibi derin mesafede 1 1,5 metre aşagıya bir araba gibi altın koysan yine nafile o başka denilmiş, kolay gelsin beyler...

ademsu

ilk yapdıgım tarsodu çekimi gayet iyiydi fakat ayarını yapıyorum bir metal gördugunde çeksende önünden ötmeye devam ediyordu yani tekrar ayarları ile oynaman gerekiyordu kısacası hevesim kaçdı başka arayışlar içine düşdüm o bu derken istikrarlı çalışan bir devre bulamadım    1   1.5 metre toprakda ayrımlı bir şekilde yakalamda bence çok iyi bir sonuç el yapımı bir dedektörle ..onu bulmakda zor sanırım

turkuyaxxx

Alıntı yapılan: feridund - 15 Nisan 2011, 16:12:34

kardeşim slm bu maksel galaksi 2000 nasıl modifiye yaptın kolay bişiy mi slm

defineciii

arkadaslar  aarnıza yenı uye oldummm  sıtedekı  gecmısı ınceledım   2007 den  bugune  saglam bır cıhaz yapan olmadımı   2--3 metre derını tarayalımmm....ya koyde  arkadasta bır  dedektor var...2.mılyar vermıs  ıs yaparmı bılmem....mınelap..marka yanılmıyosam

UNIQUE - TA5DF

[/quote]
[/quote]

pek kolay değil ustam cihazı neredeyse komple yeniden elden geçirdim. performansta orjiinalinden çok az fark var. sadece ayar olayını tek tuşa düşürdüm.
TA5DF

turkuyaxxx

Alıntı yapılan: feridund - 19 Nisan 2011, 15:26:48

[/quote]

pek kolay değil ustam cihazı neredeyse komple yeniden elden geçirdim. performansta orjiinalinden çok az fark var. sadece ayar olayını tek tuşa düşürdüm.
[/quote]
Anladığım ben o işi yapamam peki yaptırabileceğim bi yer var mi maliyet ne olur, bendeki galaksi 2000 boş duruyor bi işe yaramıyor. Bari değerlendirelim

elyapimi

kesin reklam yapiyorsun.

turkuyaxxx

UNIQUE - TA5DF

turquyaxx kardeşim galaksi 2000 de ne gibi bir sorun var anlatırsan sana çözüm önerisi sunabilirim. gerekirse onu da modifiye ederiz. elimde örneği vs var zaten. sen bana sorunlarını anlat ben sana aşama aşama bir kaç ayar önereyim istediğin sonucu alamazsan modifiye işine gireriz.
TA5DF

turkuyaxxx

Makineyi üç sene önce istanbula tamire gönderdim, bobinini göndermedim o zaman.Makine tamir oldu geldi yalnız başlığını göndermediğim için ayar tutmaz dediler, bobine göre ayar yapıyolarmış nasıl oluyorsa ben öyle kullanmaya çalıştım, bi türlü kullanamadım
1-Makinede derinlik yok 5 cm anca çekiyor,
2-Toprak ayarı zaten başlı başına bi sorun,
Yani velhasıl hiç kullanamadım attım bir kenara üç senedir el sürmedim.
Sonra ace 250 aldım, onu sattım tejon aldım onu da kaptırdım yani şimdi başa döndüm anlıycan usta.

turkuyaxxx

Alıntı yapılan: turkuyaxxx - 21 Nisan 2011, 21:13:19
Makineyi üç sene önce istanbula tamire gönderdim, bobinini göndermedim o zaman.Makine tamir oldu geldi yalnız başlığını göndermediğim için ayar tutmaz dediler, bobine göre ayar yapıyolarmış nasıl oluyorsa ben öyle kullanmaya çalıştım, bi türlü kullanamadım
Sonra ace 250 aldım, onu sattım tejon aldım onu da kaptırdım yani şimdi başa döndüm anlıycan usta.
herhalde yoğunsun usta

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: turkuyaxxx - 21 Nisan 2011, 21:13:19
mesafe anahtarını 6 m ye,  ayrım anahtarınıda sesli ayrıma getir . bu anahtarlar hep bu konumda olursa en iyi mesafeyi alırsın.
başlığı aç içinde bir trimpot var onunla ayarlamaya çalış. (bendeki 2. el di ve onunla ayarladım.)(trimpot silikon içinde gömülü çıkarırken çok dikkatli ol. yanında kondansatörler de var.) toprak ayarıyla uğraşmana gerek yok . toprak ayarını minimum yap. sıfırlama tuşu ile sustur. başlıktaki trimpotu plastik bir tornavida vb ile ayarla . sıfırlama tuşu ile trimpot arasında ayar yaparken başlığın 2-3 m çevresinde metal olmasın . sadece karşısında 50 cm mesafeye 10x10 falan bir nesne koy ona göre mesafeni artır. sonra 1 tl ile hassaslaştırırsın.
TA5DF

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious