Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TGSL onerisi

Başlatan zerog26, 30 Mart 2011, 19:54:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kuzey

fiyat kısmını ben iyi okuyamıyorum ceryan usta sen bi göz gezdir istersen... bide kargo bedelini..

ayantas

birim fiyatı 1,32 € diyor kargo ücretini ben göremedim.

ceryan3200

Alıntı yapılan: kuzey - 05 Nisan 2011, 19:55:37
fiyat kısmını ben iyi okuyamıyorum ceryan usta sen bi göz gezdir istersen... bide kargo bedelini..
usta slm bende göremiyorum kargo ne kadar yalnız belki üye olan bir arkadaş üye girişi yapıp görebilir belki ben üye değilim alışverişimde olmadı buradan hiç daha önce alanlar yardımcı olurlar elbet saygılar
ceryan3200

kuzey

farnel kafayı yemiş 1 tane si 3 tl ye geliyor. hangi ülkede acep o ülkenin insanları çok zengin oldugu belli oluyor.

pro-TR

s.a.
farnell'den 3-5 kez malzeme getirttim, max.3 günde geliyor, kesinlikle sipariş ettiğiniz malzeme geliyor yani misal LM358N sipariş etmişseniz sonu N olan geliyor genellikle malzemeleri kaliteli, Ancak;
20 yada 22 dolar aşağısı sipariş yapamıyorsunuz ve kargo ücreti 15-18 euro civarıdır. çok mecbur kalmayınca oradan almıyorum, ama aldığım üründende şimdiye kadar şikayetim olmadı,
mesela en son aynı anda istanbuldan ve farnellden sipariş geçtim, farnell istanbuldan 1 gün önce geldi.  ;D
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

ssforum

slm.
TGSveya TGSL de kullanılan TIS75=J107  n kanal mosfetin muadili BF245c_2N4858_2N4861 Mosfetleridir.bu
datashetlerndede görülmektedir.yaptığım TGSL de bf245c ve J107 ikisinide denedim ben çalışmada farklılık göremedim,J107 istanbul karaköyde birkaç dükkana sorduktan sonra biryerde buldum vetanesini 1 Tl den bir ay kadar önce almıştım.Yapacak arkadaşlara başarılar dilerim.

değmenci

Dekamon

TIS75'İN MUADİLLERİ:2n4858 2n4861  bsv80   bfs76 bfs79 
Piyasada 2N4858 bulabilirseniz j107 den daha iyi..

kuzey

merhaba ustalar bu cihazı mollax ustanın verdigi haliyle çalıştıran varmı. cihaz calışmıyor suan tx i baglıyorum acıyorum cihazı ses yok ve 22r direnci anında kızartıyor.
hoparlor baglantısı p ve q dogrumudur ve direncin yanma sebebi nedir. saygılar

ssforum

syn.kuzey
forumun bu başlığı TGSL olmasına rağmen, TGS devrede burada işlenince karışıklık oldu.
Sanırım sizin yaptığınız TGS,bu devre ile ilgili forumda değişik yerlerde çok bilgi verildi,bunlardan sadece birinin linkini aşağıda veriyorum.
22 ohm direncin yanmasının nedeni MPSA 13 yerine muadil tr takmış iseniz ayakları yanlış bağlanmış olabilir,(ör. bc517 ayakları değişik)
devrede TX bobini takılı değilken deneme yapmayınız,bobin takılı iken 4024 devresinde üretilen (-) voltun çıkıp çıkmadığını kontrol edin,bu voltaj yok ise devre çalışmadığı gibi ses çıkıştaki 22 ohm direç aşırı ısınır,
bobin ayarı ile ilgili bilgiler forumda var,sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım ayrıca bu dedektörü yapan forumu takip eden ustalar çok,açık şemaya göre doğru pcb yapılırsa her iki devrede  çalışıyor. kolay gelsin

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=506.0

kuzey

ustam mollax ustanın çizmiş oldugu tgs ver. yaptım. bu bolumdeki mpsa 13 yerine şemada mpsa 14 var onu taktım
ölçü yapmam için cihazı fazla açık tutamıyorum anında 22 r yi karartıyor.
galiba benden baska yapanda yok bu cihazı saygılar

can_recep

Alıntı yapılan: GORDİANUS - 01 Nisan 2011, 12:43:55
pcb ımalatı yapan cok yer var ülkemizde cok ta ıyı kalıtede fıyatlar da uygun adet 100 den aşarı olmasın sadece
1M2 kartın fıatı 110 tl Turkıyenın bır cok bolgesınde bu ıslem yapılabılıyor  :D sızın meslegınız nedır?
Rahman Ve Rahiym Olan ALLAH ın Adıyla

can_recep

PCB ye bobın baglantısı yapmadan calıstırınca yanıyor KUZEY Saygılar....
Rahman Ve Rahiym Olan ALLAH ın Adıyla

kuzey

şimdiye kadar yaptıgım hiç bir cihaz yanmadı. bobinsizde çok çalıştırdım. transistor ün birini yanlış takmışım metal kılıf ondan direnci yakıp çalışmıyormuş. mesafe çok az ve bir sürü ayar. light version bundan gayet üstün buda çöpe gidecek anlaşılan.
Linkback: Ynt: TGSL onerisi

Dekamon

tgsl ugraşılacak bir devre degil..mesafe çok düşük..tek parada ground balansta havada en fazla 30cm..toprak altında da en fazla 20 cm demektir..bobinle ne kadar ugraşırsanız ugraşın orjinal bobinde kullansanız alacagınız tek para derinliği havada hiç bir şekilde 30cm geçmeyecektir..geotecteki sahtekarların video çekimine bakıpta heyecana kapılıp bu beş para etmez devrelerle boşa vakit kaybetmeyin...forumlarda kaydadeger bir tane vlf şema bulunmamaktadır..

gs78

Alıntı yapılan: Dekamon - 23 Nisan 2011, 04:03:56
tgsl ugraşılacak bir devre degil..mesafe çok düşük..tek parada ground balansta havada en fazla 30cm..toprak altında da en fazla 20 cm demektir..bobinle ne kadar ugraşırsanız ugraşın orjinal bobinde kullansanız alacagınız tek para derinliği havada hiç bir şekilde 30cm geçmeyecektir..geotecteki sahtekarların video çekimine bakıpta heyecana kapılıp bu beş para etmez devrelerle boşa vakit kaybetmeyin...forumlarda kaydadeger bir tane vlf şema bulunmamaktadır..

size sonunakadar aktılıyorum hepsi ilgi çekmek için verilmiş hobysel devreler arazide iş yapmazlar adam başlığı sabit bir yere koyuyuyor ite kaka zor zahmet bi ayar yapıp video çekip bak işte tek para 30cm falan filan bizde oo süper hemen yapalım diytoruz yanılıyoruz ama bu işler böyle değişmezde bizlere katacağı tek şey bu iş yapmaz devrelerle uğraşa uğraşa kendimiz bir gün devre çizip yapıcaz bu tür devrelerle uğraşmanın tek faydası o

defineciii

Alıntı yapılan: gs78 - 23 Nisan 2011, 12:09:48

size sonunakadar aktılıyorum hepsi ilgi çekmek için verilmiş hobysel devreler arazide iş yapmazlar adam başlığı sabit bir yere koyuyuyor ite kaka zor zahmet bi ayar yapıp video çekip bak işte tek para 30cm falan filan bizde oo süper hemen yapalım diytoruz yanılıyoruz ama bu işler böyle değişmezde bizlere katacağı tek şey bu iş yapmaz devrelerle uğraşa uğraşa kendimiz bir gün devre çizip yapıcaz bu tür devrelerle uğraşmanın tek faydası o

ooooo  bende katılıyorum  bu sozlere  nıhayet    anlamaya basladılar  bır cok devre  egıtım amaclı.....zaten  sıstede  profosyenel  cok varmı bılemem  ama  ugrasmıyolaardır kesın  bu sıstemler elektronıgın farklı dalı  herkes ılgı duymuyor...ıkı opamap koyuyor devreye adam utanmasa 5 mt re ceker dıcekler....anca dedın gıbı  devrelerı yapılmıs gııbı ovuyorlar  bızde bısıy var sanıyoruz ...mantıgı  guclu olan  bu sıstemlerı  anlar  bızde  cızmeye baslayalımmm.... forumda     bırcok degerlı usta var  ..yazılarını  dıkkate almak gerekır bencee dıkkatlı  okudunuz zaman  net anlasılıryorr................bıldımızden sasmıyoruzz......

GORDİANUS

pcb ımalatı yapan cok yer var ülkemizde cok ta ıyı kalıtede fıyatlar da uygun adet 100 den aşarı olmasın sadece

1M2 kartın fıatı 110 tl Turkıyenın bır cok bolgesınde bu ıslem yapılabılıyor   sızın meslegınız nedır                   bilen de konuşuyo bilmeyende meslegım elektronık  şirket sahibisen ara benı ben sana uygun fıyata cıkarayım kart şahıs san arama .

zerog26

Alıntı yapılan: defineciii - 23 Nisan 2011, 12:48:05
Alıntı yapılan: gs78 - 23 Nisan 2011, 12:09:48

ooooo  bende katılıyorum  bu sozlere  nıhayet    anlamaya basladılar  bır cok devre  egıtım amaclı.....zaten  sıstede  profosyenel  cok varmı bılemem  ama  ugrasmıyolaardır kesın  bu sıstemler elektronıgın farklı dalı  herkes ılgı duymuyor...ıkı opamap koyuyor devreye adam utanmasa 5 mt re ceker dıcekler....anca dedın gıbı  devrelerı yapılmıs gııbı ovuyorlar  bızde bısıy var sanıyoruz ...mantıgı  guclu olan  bu sıstemlerı  anlar  bızde  cızmeye baslayalımmm.... forumda     bırcok degerlı usta var  ..yazılarını  dıkkate almak gerekır bencee dıkkatlı  okudunuz zaman  net anlasılıryorr................bıldımızden sasmıyoruzz......

dediklerinizde hakli olabilirsiniz ama bizim sorunumuz derine insin veya kus sacmasini 30 cm de gorsun die 1 sey degil dikkat ederseniz derinlik icin pi sistemler yuzey taramalari icin ornek:bozuk para,nal,civi,kursun ve benzeri bu tip tek seyler topragin 1 metre altinda olmaz bana gore ayrimli cihazlar sadece yuzey taramalari icin tasarlanmis cihazlardir bunun icin cok derine inmesede sorun degil topigin basindada yazdigim gibi derinlik icin delta yaptik iyi calisio simdi sira yuzey taramalari icin vlf cihaz yapmakta.....

defineciii

Alıntı yapılan: GORDİANUS - 23 Nisan 2011, 14:14:22

1M2 kartın fıatı 110 tl Turkıyenın bır cok bolgesınde bu ıslem yapılabılıyor   sızın meslegınız nedır                   bilen de konuşuyo bilmeyende meslegım elektronık  şirket sahibisen ara benı ben sana uygun fıyata cıkarayım kart şahıs san arama .

bu sıteye  bılgı toplama amaclı  gırıyorumm.....ben ıstanbuldayım....cokk  pcb  basan yer var....tek sorunum benım  cıf taraflı delık ıcı kaplama pcb lerın  pahallıya yapılması  oda buyuk ıhtımal  3  ..5  adet bastırmak  ıstedımızden kaynak lanıyorr..  cogu tayvanda  bastırılıyor  . sanırımmm........

....sıtedekı arkadaslar....bırde  fıkrınızı almak ıcın  dunyada....toprakta..derın aramaları yapan....cıhaz varmı  sıstemı  ve antenı   nasıl calısır  yanı  elektromanyetık  enerjı  topra ıslemıcenı duymustum... fakat...gpr..ne tur sınyal yayıyor......

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious