Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

TGSL onerisi

Başlatan zerog26, 30 Mart 2011, 19:54:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zerog26

evet mollax ustamiz guzel cizmis geriye kaldi uykusuz ustanin yapip stabil olarak calistirdigi tgsl icin bobin bilgilerini yazarsa cok makbule gecer...yada talipli varsa tgsl bobini saaraim ben diyen emegini  karsiligini vermek kaydiyla ona yaptiralim...
Linkback: Ynt: TGSL onerisi

ceryan3200

Alıntı yapılan: zerog26 - 03 Nisan 2011, 22:06:56
evet mollax ustamiz guzel cizmis geriye kaldi uykusuz ustanin yapip stabil olarak calistirdigi tgsl icin bobin bilgilerini yazarsa cok makbule gecer...yada talipli varsa tgsl bobini saaraim ben diyen emegini  karsiligini vermek kaydiyla ona yaptiralim...
slm forum ben resim eklemeyi bilmiyorum ama bobin ölçüleri sanırım bunlar buyrun:tgsl bobin 14Khz Çalışma Frekansı.
* Farklı ebatta DD Bobin Destekleme Özelliği.
* Otomatik Toprak Ayarı
* Daha Fazla Hassasiyet, Daha Fazla Derinlik.
* Cihazı her açış ve kapatışta batarya güç kontrolü.
* Çift notch ses tonu ile hedef tanımlama.
* Ses Frekansı
-Yüksek ses tonu: 800Hz. (Yaklaşık)
-Düşük Ses tonu :  600Hz. (Yaklaşık)

* Çalışma Tarzı
=Tüm Metaller Modu
=Ayrım Modu
=Notch (Çentikleme=iletkenlik seviye ayarı) özelliği ile istenilen hedefleri Red/Kabul Modu.

Yapımcı Teknisyenler için Yüksek Performanslı
Denenmiş Bir Bobin Formülü:

Kullanılacak Tel:

0.25mm emaye bobin teli.(izoleli 0,28mm)

Sipir sayıları:

TX (Verici Bobin) : 98 tur

RX (Alıcı Bobin)   : 107 tur.

Bobin Dirençleri:

TX (Verici Bobin Direnci) : Yaklaşık 24 Ohm

RX (Alıcı Bobin Direnci)   : Yaklaşık 25 Ohm.

Bobin Endüktansları:

TX Endüktansı : 6 mH (Yaklaşık)

RX Endüktansı : 6,5 mH (Yaklaşık)

Başlık Ebatı:

10" DD bobin

kullanılacak ara kablo ise 0.22rca audio ses kablosu olması lazım saygılarımla
ceryan3200

mollax

Alıntı yapılan: Teknoloji - 03 Nisan 2011, 21:26:21
Dosyalar çok faydalı teşekür ederim ama proteus ta save as seceneginden sonra dosya isminin altında kayıt türü kutucuk var oradaki seceneği desing file değil diğer secenegi seçip kaydet diyeceksiniz o zaman sizin çalıştığınız versiyonlardan alt versiyonları olanlarda aynı dosyayı açabilir.

Kolaygelsin.
bir bakın bakalım olmuşmu

GORDİANUS

zerog arkadaş bana 2 tane fabrıkasyon pcb ayarla bobin benden sana acele istersen parcaları dızılmiş gonderırsın 1 tane ayarlarım ıyade ederım .para istemıyom sadece 2 kart yeşil .başkada bobın benden ıstemeyın 40 tl ye 30 tl ye bobın yok.baz kişiler o fıyatlara bobın istıyo .pro bi bobınde kullanılan malzeme 70 tl . ustalıgı nerede ...

zerog26

usta ilk etapta 5 adet bastirmayi planliyorum mollax ustanin cizmis oldugundan yarin adamlarla gorusup durumu buraya yazarim....sadece proteusta mask nasil aliniyo yesil boya atilmasi icin  mollax usta yazarsa sevinirim ben kendi cizimlarimde beceremedim...

bu arada eger isteyen olursa elimde fabrikasyon tesero eldorado karti mevcut bobin olayi yuzunden fazla ugrasamadim...

Teknoloji13

Alıntı yapılan: mollax - 03 Nisan 2011, 22:57:29
Alıntı yapılan: Teknoloji - 03 Nisan 2011, 21:26:21
Dosyalar çok faydalı teşekür ederim ama proteus ta save as seceneginden sonra dosya isminin altında kayıt türü kutucuk var oradaki seceneği desing file değil diğer secenegi seçip kaydet diyeceksiniz o zaman sizin çalıştığınız versiyonlardan alt versiyonları olanlarda aynı dosyayı açabilir.

Kolaygelsin.
bir bakın bakalım olmuşmu

Şema açılıyor ama pcb açılmıyor 7.7 versiyon uyumsuz mesajı var.
Doğru yazdım diye kızma!

zerog26

arayan olursa die koyuyorum...

sprint layout
http://www.4shared.com/file/-nKR6yPj/Portable_Sprint_Layout_5.html

proteus
http://www.4shared.com/file/beqWvXHq/proteus.html

proteus versiyonu kendi kullandigim olandir hicbir sorun olmadan acar her dosyayi...

ayantas

Mollax ustanın yayınladığı TGS. Zerog usta TGSL diye başlık açmış. TGS ile TGSL arasında fark varmı? Ben TGSL yapmak istiyorum ama hangi şema doğru,hangisi sorunsuz yaparım tam anlayamadım.

ceryan3200

Alıntı yapılan: ayantas - 04 Nisan 2011, 00:29:10
Mollax ustanın yayınladığı TGS. Zerog usta TGSL diye başlık açmış. TGS ile TGSL arasında fark varmı? Ben TGSL yapmak istiyorum ama hangi şema doğru,hangisi sorunsuz yaparım tam anlayamadım.
ARKADAŞIM TGS VE TGSL şemalar farklı haliyle pcb de farklı email adresine tgsl dosyasını attım işine yararsa tüm bilgiler var onda eğer tgsl yi yapacaksan gönderdiğim dosyadan yapacaksın çalışmasında fark yok ama ben tgsl yi yaptım denedim çalışıyor tercih senin hangisini yapacaksan artık saygılarımla
ceryan3200

zerog26

arkadaslar dert etmeyin ben semaalari karsilastirdim tgsl ile tgs mollax ustanin yayinladigi ayni mollax usta orj. semaya bagli olarak cizmis tgsl veye tgs olmasi onemli degil......

kuzey

arkadaşlar devredeki 4,7 uf lar normal elkomu yoksa bipolar kondanstörmü.

ssforum

Alıntı yapılan: kuzey - 04 Nisan 2011, 21:01:14

4,7 mf bibolar kondansatör,bulamassanız iki adet 10 mf.normal elk.kon.seri bağlayarak kullanabilirsiniz.
mosfet yerine J107 kullanın ist.piyasasında bulunuyor.bulamassanız BF245C olanıda kullanabilirsiniz.diğer malzemeler heryerde bulunabilecek malzemelerdir.

ceryan3200

Alıntı yapılan: ssforum - 04 Nisan 2011, 21:27:13
Alıntı yapılan: kuzey - 04 Nisan 2011, 21:01:14

4,7 mf bibolar kondansatör,bulamassanız iki adet 10 mf.normal elk.kon.seri bağlayarak kullanabilirsiniz.
mosfet yerine J107 kullanın ist.piyasasında bulunuyor.bulamassanız BF245C olanıda kullanabilirsiniz.diğer malzemeler heryerde bulunabilecek malzemelerdir.
selamlar j107 nin istanbul piyasasında bulunabileceğini yazmışsınız benim istanbula gitme şansım ne yazıkki yok bana nereden alabileceğim veya nasıl temin edebileceğim konusunda yardımcı olabilirmisiniz tabiki fiyatı mukabilinde teşekkür ederim saygılarımla
ceryan3200

ayantas

Bluemavide BF245A var bu olmazmı acaba...

ceryan3200

Alıntı yapılan: ayantas - 05 Nisan 2011, 19:34:25
Bluemavide BF245A var bu olmazmı acaba...
teşler ama malesef olmaz arkadaşım en uygun muadili bf245c o da orjinali kadar verimli değil saygılarımla
ceryan3200

ayantas

Ceryan usta o parça dışında problem varmı? Başlıkta falan. O parça eğer mesafesi sorununu çözüyorsa yurt dışından toplu getirtebilirim.

ayantas

Ustam msn ile görüşebilirmiyiz senle. Müsaitmisiniz?

ceryan3200

Alıntı yapılan: ayantas - 05 Nisan 2011, 19:37:46
Ceryan usta o parça dışında problem varmı? Başlıkta falan. O parça eğer mesafesi sorununu çözüyorsa yurt dışından toplu getirtebilirim.
tabiki görüşebiliriz ne demek ilginizede ayrıca teşekkür ederim ilgin için sağolasın benim karşılaştığım tek sorun mesafe idi onuda formdan edindiğim bilgi üzerine bu parçanın orjinal olduğunda çözülebileceği ustalar tarafından açıklandı benim yapacağım tek devre için değmez yurt dışı filan uğraşmaya ama şöyle bir şey olabilir amaç formda paylaşımda bulunmak ve tüm arkadaşlara yardımcı olmak adına düşünürsen formda tüm bu işlere gönül vermiş herkez ortaklaşa bulunmayan parçaları tespit edip ihtiyaçlar doğrultusunda bir liste yapılıp getirtilebilir tabii formdaki arkadaşlar ve ustalar bu işe ne kadar sıcak bakar veya katılımcı olur bunuda bir sorgulama yapıp cevaplara yorumlara bakmak lazım eğer olumlu olursa formda böyle bir başlıkta yok malzeme tedariği ve temini için çok yararlıda olacağını söyleyebilirim saygılarımla herkeze kolay gelsin iyi çalışmalar
ceryan3200

ceryan3200

evet teşekkürler ben hiç kullanmadım ama sanırım bu olsa gerek aslına bakarsan bu malzemeninde aslı tıs75 imiş onunda üretiminin durduğu ve bulunmadığını söylüyolar ama en yakın muadili bu olsa gerek alıp denemek lazım bakalım ne kadar faydalı olacak sağolasın
ceryan3200

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious