Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TGSL onerisi

Başlatan zerog26, 30 Mart 2011, 19:54:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zerog26

degerli arkadaslar ve ustalar bildigimiz uzere ayrimsiz olarak delta pulse isimiizi cok iyi gormekte ama 1 de ayrimli saglam cihaz lazim ....siteye 1 onerim var sitede bobimci ustalarimiz var diyorumki tgsl semasini temize cekelim uykusuz ustanin yapmis oldugu ve sitede bu cihaza saglam sekilde bobin sarabilecek usta vardir elbet bobinide ona sardiralim......

simdi pcb bastirmak sorun olmasa gerek en kotu ihtimal olimex firmasi var bulgaristanda uygun fiyatlara yapiyorlar topluca isteyen bastiralim profesyonel kart bobin isinide talipli cikarmi bilmiorum (ucreti makul olmak karsiliginda)ama isinin ehli 1 usta lazim sanirim gardinours usta obibinlerle icli disli ayni devre uzerine bobini sararsa istenilen verilere gore iii olmazmi bobin icin osilaskop lazim falan cogu uyede osilaskop yok lc metre yok kaba duzenlede olmuyo..ben su anda bulgaristanda okuyorum olimex firmasiyla mailile yazismisligim var www.olimex.com/pcb/index.html  en azindan herkesin elinde ayrimli 1 cihaz olursa calismalar daha hizli olur gibime gelio.
Linkback: TGSL onerisi

ali kaptan

her nevi pcb pendikte yapılıyor yurt dışına gerek yok.

Teknoloji13

Pendik nereye yaptırıyor acaba :)

Kolagelsin.
Doğru yazdım diye kızma!

ssforum

slm . Geotech ten bulduğum aşağıdaki linkte TGSL,HHH,SPI dedektörlerine ait plaket lerin satışının yapıldığı belirtilmektedir,fazla olmak kaydıyle istanbulda ve ankara da birçok yerde basımıda yapılmakta ancak sayı az olunca bu işi profosyenel anlamda yapanlar ilgi göstermemektedir.

http://www.silverdog.co.uk/shop/index.php?route=product/category&path=35

ali kaptan

Alıntı yapılan: Teknoloji - 31 Mart 2011, 11:05:45

Kolagelsin.

çok komik.bulgaristanın teknolojide bizden ne kadar geride olduğunu bizzat gördüm.

konuya dönecek olursak
pendikdeki fabrikalara gitme fırsatı bulabilirsen ne demek istediğimi anlarsın.

Teknoloji13

Alıntı yapılan: ali kaptan - 01 Nisan 2011, 10:41:47

Kolagelsin.

çok komik.bulgaristanın teknolojide bizden ne kadar geride olduğunu bizzat gördüm.

konuya dönecek olursak

Ben bulgaristanı savunmuyorum pendikteki fabrikaları çok iyi bilirim.Ayrıca düşük adetli iş yaptıramazsınız yapmasına yaparlar 150 300euro gibi tuling parası isterler malum mevzuları bu işle uğraşan arkadaşlarımız çok iyi bilirler o yüzden altarnatif çözümler üretebilirler kendilerince.

Kolaygelsin.
Doğru yazdım diye kızma!

GORDİANUS

pcb ımalatı yapan cok yer var ülkemizde cok ta ıyı kalıtede fıyatlar da uygun adet 100 den aşarı olmasın sadece

mollax

Alıntı yapılan: ali kaptan - 01 Nisan 2011, 10:41:47

Kolagelsin.

konuya dönecek olursak
şu anda teknelojisi ne durumda bilemem ama, komunizma zamanında bulgaristan kendi mühendislerinin tasarladığı mikrokontrolerler üretiyorduğu.16 bit PC'ler üretiyordu.Çoğu elektronik parçayı üretiyordu.ÇİNDEN PATATES MALZEME KULLANMIYORDU.UNUTMAYIN!!! DELTA PULSE ŞEMASI'DA  İKİ BULGAR FİRMASININ REKABETİ SONUCU İNTERNETE DUŞMUŞTÜR.

ali kaptan

Alıntı yapılan: GORDİANUS - 01 Nisan 2011, 12:43:55
pcb ımalatı yapan cok yer var ülkemizde cok ta ıyı kalıtede fıyatlar da uygun adet 100 den aşarı olmasın sadece

kesinlikle doğrudur.

ayrıca belirtmek isterim ki duyumla konuşmakla görüp de konuşmak çok farklı şeylerdir

zerog26

arkadaslar ben oneri sundum iyi veya kotu olarak semayi temize cekebilecek saglam pcb cizecek insan lazim ben kendi adima bastiricam adamlarla gorustum olimex ile ne kadar istersem basabileceklerini solediler ......daha once kendilerinden 25X15cm tek yuzlu pcb fiyati istedim 4 adetine 50 leva fiyat verdiler teknolojilerini bilemem ama turkiyede bircok firmada onlara yaptirio....

Dekamon

mollax

Alıntı yapılan: zerog26 - 02 Nisan 2011, 12:54:35
arkadaslar ben oneri sundum iyi veya kotu olarak semayi temize cekebilecek saglam pcb cizecek insan lazim ben kendi adima bastiricam adamlarla gorustum olimex ile ne kadar istersem basabileceklerini solediler ......daha once kendilerinden 25X15cm tek yuzlu pcb fiyati istedim 4 adetine 50 leva fiyat verdiler teknolojilerini bilemem ama turkiyede bircok firmada onlara yaptirio....
TGS şemasını verebilirim proteusta çizilmiş

zerog26

walla cok iyi olur mollax ustam paylasirsan sevaba girersin.....

zerog26

ustam ellerine saglik sadece 1 kac yerde cizilmemis rastnest var yada cizilmis ama programda kalmis ole heralde cizim sana ait sanirim itinali calisirsak sorun cikarmicandan eminim bu pcb nin .....

mollax

zip'in içinde hem isis hem ares dosyası var
Önce isis'te şemayı kontrol edin bakalım hata varmı
hata yoksa ares zaten hata yapmaz,dikkat ederseniz en altta solda
No DRC errors yazar

Teknoloji13

7.6 SP0  için uymlayıp tekrar yükleyebilirmisiniz.

Kolaygelsin.
Doğru yazdım diye kızma!

mollax

Alıntı yapılan: Teknoloji - 03 Nisan 2011, 12:23:17
7.6 SP0  için uymlayıp tekrar yükleyebilirmisiniz.

Kolaygelsin.
7.6 SP0 için uyumlu olması lazım
proteustaki dosyaları açamayanlar için
http://hotfile.com/dl/113189163/2d55e59/tgs-pdf.zip.html

Teknoloji13

Dosyalar çok faydalı teşekür ederim ama proteus ta save as seceneginden sonra dosya isminin altında kayıt türü kutucuk var oradaki seceneği desing file değil diğer secenegi seçip kaydet diyeceksiniz o zaman sizin çalıştığınız versiyonlardan alt versiyonları olanlarda aynı dosyayı açabilir.

Kolaygelsin.
Doğru yazdım diye kızma!

kuzey

mollax hocam ellinize saglık epey ugraşmışsınız.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious