Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Lambalı metal dedektör.

Başlatan Teknoloji13, 21 Mart 2011, 22:23:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Teknoloji13

Merhaba arkadaşlar , arşivlerinizde lambalı sistemle hazırlanmış dedektör şemaları varsa yayımlayabilirmisiniz.

Teşekürler.
Linkback: Lambalı metal dedektör.
Doğru yazdım diye kızma!

KADDAFi

LAMBA YERİNE P KANAL MOSFET KULLANILABİLİR.

ELİMDEN GELDİĞİ KADARIYLA BU ŞEKİLDE YARDIMCI OLMAK İSTEDİM
:D :D

Teknoloji13

Kendisine saygısı olmayanın ilk mesajı da böyle olursu zaten.
Doğru yazdım diye kızma!

KADDAFi

KADDAFi

http://www.guruengineers.com/index.php?option=com_content&view=article&id=755
bu linkte birşeyler var lambalı sürücü katı her türlü dedektörün çıkış katında kullanabilirsin

mollax

Alıntı yapılan: KADDAFi - 22 Mart 2011, 00:41:57
http://www.guruengineers.com/index.php?option=com_content&view=article&id=755
bu linkte birşeyler var lambalı sürücü katı her türlü dedektörün çıkış katında kullanabilirsin

birazcık okursan orada radiasyon detektoru  diye yazdığını okursun

Teknoloji13

Sayın kaddafi anlıyorumki lambalı olarak ne demek istediğimi pek anlamış değilsiniz ya dalga geçmek için yazıyorsunuz ya alakasız bir link veriyorsunuz  konuyu anladığınızı düşünmüyorum , kaddafi gibi kalın bir zırhla kaplısınız ...  Ustalara Müsade edersen elinde olan veya bilgisi olan arkadaşlar yazarsa daha faydalı olur , konunun cidiyetini bozamayalım.
Teşekürler.
Doğru yazdım diye kızma!

ali kaptan

ben de bi yerlerde olacaktı.bulursam eklerim

Avci26

Şema ve birkaç resim ekledim. Şema two-box denilen tip dedektörün.

BigBang

Sn. Teknoloji lamba bulması zor , ebatlarından dolayı kutuyu büyük tutmayı gerektirir ve yüksek voltajla çalışır . Bunun yerine lambalı kadar olmasa da yakın kalitede N Chanel JFet transistörler kullanmayı düşündünüz mü ? Hem daha düşük voltajla çalışma imkanı da verir . Mpf-102 , j201 vs. gibi  ;) Saygılar ...

Teknoloji13

Teşekür ederim eklediğiniz dosya için, diğer yandan derinden çekiyorsa lambalı olmasında ve voltajının yüksek olmasında bir mani yok bir çok konuyu araştırma safhasındayım malum günümüzde eski teknolojilerle devreler kurmaya devam ettiğimizi düşünürsek malzeme bulunursa neden lambalı ilk yapılan dedektörler üzerinde çalışmayalım.Elinde arşivinde sistem  şema ve malzeme olmaması önemli değil varsa paylaşmalarını rica ederim.

Kolaygelsin.
Doğru yazdım diye kızma!

TEKDEDEKTOR

TEKNOLOJI.....

ELINIZDEKI   TUMLESIK ENTEGRELI YADA TRANSISTORLU  DEVRELERI    ELEKTRON TUPLU   DEVREYE GORE  TASARLAYABILIRSIN      HEM  TUPLU   DEVRELERI YAPMAK KOLAY.......IZGARA GIRISLERI TRANSISTORLER GIBI   YARDIMCI  GERILIM BOLUCUYE GEREK DUYMAZ   PCB KAR ICINDE    TUPLER  CIKISLARINI IZOLE EDEBILIR  YALITIMLI PCB YE DE GEREK DUYMAZ  TRANSISTORLERSE   CIKISLARINI IZOLE EDEMEZLER    YUKSEK VOLTAJLARDA CALISMALARINA RAGMEN   DUSUK AKIM CEKERLER...........

...AMA BUNLARIN YERINE YUKSELTICI   MOSFETLER  OPAMP  DUSUK GUC VE YUKSEK GUC  KULLANIM ICIN ...MESALA IKI ORNEK VERIYIM       ....PA 05..ENTEGRESI........GUC ICIN.....ALICI ICINDE..OPA..111...GELISTIRILDI  AYNI TEST  SONUCLARI ALINMIS.......İYİ DUSUNDUNUZMU  KULLANMAKTA

BigBang

Sn. Teknoloji şimdiye kadar lambalı dedektör şeklinde bir araştırma hiç yapmadım ancak VLF dalgalara özel bir ilgim olduğu için zamanında karşıma linkini eklediğim alıcı çıkmıştı . Umarım faydası olur ....

http://www.vlf.it/accardo/vlf_Tube_eng.html

Teknoloji13

Alıntı yapılan: BigBang - 22 Mart 2011, 21:40:17
Sn. Teknoloji şimdiye kadar lambalı dedektör şeklinde bir araştırma hiç yapmadım ancak VLF dalgalara özel bir ilgim olduğu için zamanında karşıma linkini eklediğim alıcı çıkmıştı . Umarım faydası olur ....

İlginiz için teşekür ederim vlf ve antenli çihazlara ilginiz olduğunu yazılarınızdan anlıyorum bu arada bu tip devreler geo forumda tartışmalar hararetli oluyor 1-2 tanesi denenebilir gibime geliyor benim vaya teknik anlamda denemeler yapıp sonuçları gözlemledinizmi acaba.
Doğru yazdım diye kızma!

Teknoloji13

Alıntı yapılan: Teknoloji - 22 Mart 2011, 21:59:27
Alıntı yapılan: BigBang - 22 Mart 2011, 21:40:17

İlginiz için teşekür ederim vlf ve antenli çihazlara ilginiz olduğunu yazılarınızdan anlıyorum bu arada bu tip devreler geo forumda tartışmalar hararetli oluyor 1-2 tanesi denenebilir gibime geliyor benim vaya teknik anlamda denemeler yapıp sonuçları gözlemledinizmi acaba.

Bu arada verdiğiniz linkte bayagı ciddi çalışma yapılmış sizin bu konu ile de denemeleriniz oldumu acaba.?

Doğru yazdım diye kızma!

BigBang

Tabi benim asıl ilgi alanımdır ama bu devreyi yapmadım maalesef . Çünkü daha çok manyetik loop antenli devrelerle ilgiliyim  :)

Teknoloji13

Manyetik loop antenler hakkında nasıl çalışmalarınız var bilgi verebilirmisiniz.? Çalışan bir ürün varmıdır?

Teşekürler.
Doğru yazdım diye kızma!

BigBang

Eğer linki ve içeriğini incelediyseniz 2 tip anten için devreler olduğunu farketmişsinizidr.Teleskopik antenlerin elektromanyetik dalgaların sadece elektriksel alanına duyarlıdırlar . Loop antenler ise manyetik dalgalara duyarlıdırlar . Bunu vurgulamak için Manyetik Loop antenlerle çalıştığımı belirttim . Üstelik bunu bu forumda birçok kez de dile getirmiştim . Teleskopik antenlerle define aranmasının mantıksızlığını her fırsatta yazarım . Bu verdiğim linkteki devrelerin hepsi çalıştırılmış , hatta spektrum analizörleri ile görüntüleri bile verilmiş . İçlerinden benim de yaptıklarım oldu . Hepsi de çalıştı . Devreler çalıştıkları halde  internette bulabilecek en kompleks devreler değiller haliyle  :)

ali kaptan

aradaki farkı sonuç yönünden biraz açıklayabilir misin?konuyu anlayamadım

BigBang

Daha önce forumda bu konu açıklanmıştı . Elektromanyetik dalgaların elektriksel ve manyetik alanları üzerine bir çizim de vardı . Ama özetle elektriksel alan metal veya iletken ölçümlerinde faz değişimine uğramadığı için kullanılmaz . Yere dik gelen dalgalar olduğu için en fazla manyetik dalgaların faz farkını anlamak adına referans olarak kullanılabilirler . Ama asla tek başına yeterli olmazlar  ;)

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious