Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Minerale ıslak zemine otmeyen bir dedektör.

Başlatan ayantas, 21 Mart 2011, 10:26:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ayantas

Merhabalar,

Delta Pulseyi yaptım denedim ancak verim alamadım. Başlıktan da anlaşılacağı üzere bu sitede daha önce paylaşılmış, minerale, ıslak zemine ses çıkarmayan sadece metale ses veren bir dedektör devresi varmı? Ustalarım bilgi verebilirmisiniz?

Teşekkür ederim.

Linkback: Minerale ıslak zemine otmeyen bir dedektör.

fatih2176

KARDEŞ BEN DELTANIN HAZIRINI ALDIM AMA ISLAK ZEMİNDE SUSTURAMADIM BUNUN BİR ÇÖZÜMÜ VARSA PAYLAŞAN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM

ayantas

Alıntı yapılan: fatih2176 - 21 Mart 2011, 10:35:48
KARDEŞ BEN DELTANIN HAZIRINI ALDIM AMA ISLAK ZEMİNDE SUSTURAMADIM BUNUN BİR ÇÖZÜMÜ VARSA PAYLAŞAN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM

Delta çok güzel cihaz mesafesi çok iyi ancak tek sorunu ıslak zemın ve mıneral. Çözümü vardır herhalde ustalar bilir.

pro-TR

Alıntı yapılan: fatih2176 - 21 Mart 2011, 10:35:48

çözümü dijital ortamda basit, analogta çözümü ise toprak değerinin yerini değiştirmekten geçiyor,bu iki tür olmaktadır 1.sensitive potu ile 2. örneklemenin yerini değiştirmek ki mesafe kaçınılmaz 2. manuel, otomatik mod eklentisi var, bu eklenti rx-71 deki şemada ki gibi, bir switch ile opampın non-invert girişine girip, 10K pot ile manuele almak, ama bu da size çözüm olmayacaktır. yani her iki aşamada da mesafe kaçınılmazdır.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

ayantas

Alıntı yapılan: pro-TR - 21 Mart 2011, 14:51:12
çözümü dijital ortamda basit...

Selami Usta dijital ortam derken benim anladığım şu;

Lcd ekranda sinyal şiddetinden mineralmi metalmi olduğu anlaşılabilir mi demek istediniz?

pro-TR

ustam şimdi mineral sinyalimize nasıl bir tepki verir? devrenin minerale ötmesi ve dijital ortamda bunun giderilmesi ile ilgili akşama müsait olursam açıklama yapayım tabii PI sistem için, şuan işyerindeyim ve birazdan çıkmam lazım.

ayantas

Alıntı yapılan: pro-TR - 21 Mart 2011, 16:48:55
ustam şimdi mineral sinyalimize nasıl bir tepki verir? devrenin minerale ötmesi ve dijital ortamda bunun giderilmesi ile ilgili akşama müsait olursam açıklama yapayım tabii PI sistem için, şuan işyerindeyim ve birazdan çıkmam lazım.

Selami Ustam sorularıma hep sen cevap veriyorsun. Vallahi mahçup oluyorum. Elektronikten anlamayan ben acemiyi çekme zahmetinde bulunduğun için Allah senden razı olsun diyebiliyorum sadece. Ustam sen ne zaman müsait olursan...

fatih2176

kardeş boşuna bekleme cevap versede anlamassın zaten kafayı yersin benim gibi.ben bir kaç soru sordum hep bilimsel yanıt aldım kafayı yedim boşu auğraşma başkasına sor derim

pro-TR

Alıntı yapılan: fatih2176 - 23 Mart 2011, 13:14:00
kardeş boşuna bekleme cevap versede anlamassın zaten kafayı yersin benim gibi.ben bir kaç soru sordum hep bilimsel yanıt aldım kafayı yedim boşu auğraşma başkasına sor derim

tşk ederim fatih usta, bende dikkat ederim bi daha ki sefere sazanlık yapmamaya kusuruma bakma

fatih2176

kardeş bende elektroniğin e sinden anlamam bana elektronik anlatıyolar ben anlamadım bu işten.ya soruma cevap verme yada anlayacağım kaba tabirle anlat değilmi ??????

ayantas

Elektronikten bende anlamıyorum ama öğrenmeye çalışıyorum ve buraya üye olduktan sonra bayağı birşeyler öğrendim. Kimse anasının karnında öğrenmiyor bu işi. Sabır ve emek gerektiren bir iş. Kafayı yemen normal çünkü elektronik bilmiyorsun. Öğrenmek için sabretmen, emek vermen ve karşı tarafı da kırmaman gerekli. Boşuna bekleme demen tamamen ön yargılı yaklaşım. Hiç bir kimse sorulan soruyu bilse bile cevaplamak zorunda değil. Burada ben kime ne sorduysam cevabını aldım. üstelik sorduğum sorular da salakça sorulardı.

Pro-tr ustamı ben tanımam. Burada sorduğum sorulara verdiği cevaplar ile tanıdım. Ne zaman ne sorduysam bana anlayacağım şekilde hiç bir karşılık beklemeden anlatmaya çalıştı. E bende anlamadığımı araştırdım veya tekrar sordum.

Elektronik kaba tabirle nasıl anlatılır bilemiyorum. Benim mesleğim yazılımcılık. Bana yazılımla ilgili benzer platformda soru sorsalar kaba tabirle bile anlatsam karşı tarafın anlayacağını zannetmiyorum.

Özetle bilmediğin, tanımadığın kişiler hakkında başkası adına yorum yapmaman ve kırıcı olmaman, karşılıksız hizmet veren kişilere göstereceğin en güzel davranış olur.

Avci26

Ya sizin sorduğunuz sorunun cevabı o kadar basit değilse, basit bir cevap beklemek yanlış olmaz mı?

fatih2176

arkadaşlar öncelikle biraz kırıcı olduğum için özür dilerim.benim demek istediğim şu ben elektroniğe meraklı ama hiç bilgisi olmayan biriyim ben şunu istemiştim kaba tabir demekle örn: darbe indisiyonu anlatımını isterken yok şu dirençten,yok bu opamptan çıkan kondansatör e gelince diye değilde,toprak altına gönderdiği titreşim gibi anlatılmasını istemiştim.ya ben isteğimi anlatamadım ya ustalarım anlatamadılar.

ayantas

Alıntı yapılan: fatih2176 - 24 Mart 2011, 10:16:08
arkadaşlar öncelikle biraz kırıcı olduğum için özür dilerim.benim demek istediğim şu ben elektroniğe meraklı ama hiç bilgisi olmayan biriyim ben şunu istemiştim kaba tabir demekle örn: darbe indisiyonu anlatımını isterken yok şu dirençten,yok bu opamptan çıkan kondansatör e gelince diye değilde,toprak altına gönderdiği titreşim gibi anlatılmasını istemiştim.ya ben isteğimi anlatamadım ya ustalarım anlatamadılar.

Fatih bey inan benimde senden bir farkım yok. Bende söylenenleri anlamıyorum. :) Pro-tr ustam ve diğer ustalarım sağolsun yardım ediyorlar. Ayrıca bu örnek davranışın için sana teşekkür ederim.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious