Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

DELTA PULSE AKÜ HAKKINDA BİLGİ YARDIM !!!

Başlatan f9zeybek, 20 Mart 2011, 11:53:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

f9zeybek

S.a ustalar DELTA PULSE için bildiğim kadarıyla 12V akü lazım.
Sormak istediğim motorsiklet aküsü yada otomobil aküsü olurmu yani amper önemlimi, en son kaç amper verebiliriz.

Şimdiden teşekkürler.
Çalışmalarınızda Başarılar Dilerim.
Linkback: DELTA PULSE AKÜ HAKKINDA BİLGİ YARDIM !!!
Söz Konusu VATAN'sa Gerisi Teferruattır.
K.ATATÜRK

ayantas

12V 1,3 veya 2,2 Amper akü ile verimli çalıştığı söyleniyor ama ben 19V 5 amper ile çalıştırdım bir şey olmadı. Tabiki ustalarım ne der bilemeyeceğim.

ceryan3200

syn ayantaş akü 12volt olması lazım ampere gelince 1.3a den 7ampere kadar bağlanabilir devre zaten ne kadar akım çekiyorsa o kadar çeker ama en uygun 2.2amper ideal oluyo bence akünün amperinin fazla olması uzun süre dayanmasını sağlar devreye artısı yok bildiğim kadarıyla ancak delta pulseye yanlış bilmiyorsam en fazla 15volt verilmesi gerekiyor onun içinde sanırım ırf 840kullanılması gerekiyor yani hiç bir şey boş değil her malzemenin dayanabileceği akım ve gerilim sınırları var doğru çalışması için yüksek volt vermeyin aksi halde devredeki malzemeleriniz yanar zarar görür yada verimli çalışmaz tabi bu en iyi durum düşünün zarar olarak heleki devrede kullandığın kondansatör 16volt falan olursa patlar aman ha dikkat et  ;) sana tavsiyem 12volt 1.3amper yada bulabilirsen 12volt 2.2amper kullan sağlıklısı budur zaten daha fazla yüksekleri ebat olarakta ağır ve büyük taşınması zor olur kolay gelsin...
ceryan3200

pro-TR

s.a.
dere için gerekli olan amper malum formülü var
I=V/R
yani kulllanılan voltaj ve bobin etki ediyor
örneğin elimizde 3R lik bobin var ve mosfetin iç direncini gözardı etsek ve devreyi 12v ile beslesek

12v/3R= 4A eder

yani anlık olarak devreye 4A lik akımı sağlayacak hertürlü enerji kaynağı yeterli gelir.
ben deltanın kalem pil ile çalıştıranları dahi duymuştum siteden ama ne kadar sağlıklı ve uzun süreli kullanım lur, deneyenler paylaşsınlar.
benim bu tür devrelerde kullandığım 12v 2,2A, 12V 3,4A aküm var ve bana yetiyor. çok uzun kullanım düşünenler traktör aküsü taşıyabilirler 12v 105A  ;D evden araziye bir çık 1 ay gelme memleket kazan, siz keçpe arayın durun, haa mineralide eleyebilirseniz tabi.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

ceryan3200

Alıntı yapılan: pro-TR - 20 Mart 2011, 14:42:00
s.a.
dere için gerekli olan amper malum formülü var
I=V/R
yani kulllanılan voltaj ve bobin etki ediyor
örneğin elimizde 3R lik bobin var ve mosfetin iç direncini gözardı etsek ve devreyi 12v ile beslesek

12v/3R= 4A eder

yani anlık olarak devreye 4A lik akımı sağlayacak hertürlü enerji kaynağı yeterli gelir.
ben deltanın kalem pil ile çalıştıranları dahi duymuştum siteden ama ne kadar sağlıklı ve uzun süreli kullanım lur, deneyenler paylaşsınlar.
benim bu tür devrelerde kullandığım 12v 2,2A, 12V 3,4A aküm var ve bana yetiyor. çok uzun kullanım düşünenler traktör aküsü taşıyabilirler 12v 105A  ;D evden araziye bir çık 1 ay gelme memleket kazan, siz keçpe arayın durun, haa mineralide eleyebilirseniz tabi.
syn pro tr slm şimdi traktör aküsü taşıyın derken traktörlemi taşıyın dediniz okısmı anlamadım da :D  ;D  ;D
ceryan3200

pro-TR

emin değilim usta, ben itfaiyeci ve dalgıcım, kuvet boğulmalarınız dahil itina ile ceset çıkarılır, bilimum yangınlarınız söndürülür. ötesi konum dışında.... ;D  ;D  ;D

yener

arkadaaslar aranızda 12 volt  t tech marka akü kullanan varmı bende varda suanda arızalandı siz kullanıyorsanız bu markayı nasıldır kullanım omrü nedir

elektronikci

deltaya her marka akü uyar, 12V sabiti gerekli, bana göre daha iyi çalışıyor cihaz, 3*6V akü = 18V, 12V a düşürülerek kullanılırsa çok iyi olur.
Akünün taşınması da zahmetli bir iş, en fazla 7A-12V akü kullanmak gerekli, bu aküyü de ayrıca çanta yaptırarak bele bağlayabilirsiniz. Kullanım süresi çok uzun olur.

kuzey

yener bey o marka ve mustang marka aküler biraz kalitesiz içindeki kurşun agırlıgındada markaya göre düşük bir aküdür.
gaston marka akü 1 numaradır. hele 2.2amp takarsanız. ne zaman şarza taktıgınızı unutursunuz.

yener

sagolun arkadaslar  ;D zaten  ben bu aküden almıstım 4veya 5 ayda finish cihazıda fazla kullanmadıgımdan iş nedeniyle çıkamıyoruz t tech le mustangı atalım çope ozaman mecbur kalmadıkça kullanmayalım adam akıllı akü kullanalım yuasalarda güzel aslında 1 yıl dayansa yeter aslında fazlada arastırmaya gerek yok tak kullan  herkese iyi aksamlar.dilerim tekrar sogolun.

yener

ha birde arkadaslar hani su 5 tl ye satılan çin malı sarj cihazlarından aldım 1.5. 3. 4.5 6. 7.5 9. 12 arası kademelilerden  300 miliamper 1 kere taktım  sarja buda nalları dikti ;D biliyordum zaten sorun çıkaracagınıda voltajı kaldıramamıs heralde 12 volt 1.3  ampere 1 A lık sarj makinesi yeterlimi arkadaslar ???

latif.07

arkadaşlar delta pulseye 14.4 volt şarjlı matkabın aküsünü taksam problem çıkarırmı?

pro-TR

Alıntı yapılan: latif.07 - 16 Haziran 2011, 16:02:24
arkadaşlar delta pulseye 14.4 volt şarjlı matkabın aküsünü taksam problem çıkarırmı?
batarya sağlamsa gayet güzel olur o akü

mc_307

ustalar bende sanırım delta pulse 2 var , kuru akü uzun zmandır kullanmayınca öldü. şimdi elimde yurtdışından getirttiğim 2 adet 12 volt 1800 mah lit. li po mudur nedir o pillerden var ve şarjlı. ben bunları birbirine seri bağlayarak 24 volt 1800 mah enerji elde edeceğim ve ayarlı stepdown regülötörle çıkışı 12 volta sabitleyeceğim. uzun süre stabil çalışmasını sağlamış olurum değil mi bu yöntemle. piller ve regületör şunlar
http://www.ebay.com/itm/Unique-Design-12V-1800mAh-Li-ion-Super-Rechargeable-Battery-Pack-AC-Charger-FM-/291107626277?pt=US_Rechargeable_Batteries&hash=item43c75ddd25
http://www.ebay.com/itm/20W-DC-D-C4-5-24V-0-93V-20VStep-down-Converter-combine-Blue-LED-volt-meter-/251176037912?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7b422e18
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

ercan

Alıntı yapılan: mc_307 - 22 Mart 2014, 01:33:32
ustalar bende sanırım delta pulse 2 var , kuru akü uzun zmandır kullanmayınca öldü. şimdi elimde yurtdışından getirttiğim 2 adet 12 volt 1800 mah lit. li po mudur nedir o pillerden var ve şarjlı. ben bunları birbirine seri bağlayarak 24 volt 1800 mah enerji elde edeceğim ve ayarlı stepdown regülötörle çıkışı 12 volta sabitleyeceğim. uzun süre stabil çalışmasını sağlamış olurum değil mi bu yöntemle. piller ve regületör şunlar
http://www.ebay.com/itm/Unique-Design-12V-1800mAh-Li-ion-Super-Rechargeable-Battery-Pack-AC-Charger-FM-/291107626277?pt=US_Rechargeable_Batteries&hash=item43c75ddd25
http://www.ebay.com/itm/20W-DC-D-C4-5-24V-0-93V-20VStep-down-Converter-combine-Blue-LED-volt-meter-/251176037912?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7b422e18

Converter iş yapıyor ama o mavi  bataryanın aynından ve başka amper değerlerinden almıştım.yazdığı kadar kapasitesi yok.olsa bile li-ion yerine  li-po batarya daha verimli olur.hem bataryaları seri bağlayıp 24 voltu 12 volta regüle edecekseniz step down devresine gerek yok.7812 veya 7815 li bir devre ilede oluyor.bence bataryaları paralel bağlamalısınız.bu devrenin girişine 5 volt bile girseniz çıkıştan sabit 12 volt elde edersiniz.

mc_307

24 voltu regüle ederken şunu düşünüyorum, regülatör 13 volta düştüğünde çıkış göstergesi 12 voltun altına düşüyor, dedektör kutusuna bu regületörü monte edince regületördeki basçek buton ile pil durumunuda göreceğim. Paralel bağlanan pilde dalgalanma olur kanaatindeyim, regüle bu dalgalanmayıda kesip sabit verecek pil 13 volta düşene kadar. 2 adet şarj girişi olur sadece sırayla şarj ederim, hatta araya bi onoff atıp aynı andada olur..
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

VENOM

Arkadaşlar merhaba;

Ben devrede laptop bataryası kullanıyorum ve yaklaşık 1 haftadır hergün bikaç saatimi devrenin başında geçitiyorum ve ilk gün 12 volt haricihdd kutusunun adaptörüne yaklaşık 2 saat bağladım ve hala o enerji ile 12,34 den başladı ve şuan 11 kusurlarda geziyor. demem o ki ben akü kullanmayacağım hergün denemeler yapmama rağmen hala doluya yakın.Paylaşmak istedim saygılar.
Tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir...

PARANGA

SN HÜSEYİN ustama atfen yazdım.

Alıntı yapılan: coykd - 26 Mart 2014, 19:59:10
Arkadaşlar merhaba;

Ben devrede laptop bataryası kullanıyorum ve yaklaşık 1 haftadır hergün bikaç saatimi devrenin başında geçitiyorum ve ilk gün 12 volt haricihdd kutusunun adaptörüne yaklaşık 2 saat bağladım ve hala o enerji ile 12,34 den başladı ve şuan 11 kusurlarda geziyor. demem o ki ben akü kullanmayacağım hergün denemeler yapmama rağmen hala doluya yakın.Paylaşmak istedim saygılar.

SN Hüseyin ustam. yukarıdaki coykd arkadaşımızın paylaştığı laptop bataryası ile günde birkaç saat bir hafta boyunca gidiyor diyor.siz bu konuda ne dersiniz acaba.tşklerr.saygılar.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious