Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Duvarın ötesini görmek ...

Başlatan Avci26, 08 Mart 2011, 18:48:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Avci26

A.A.    

Siz kablosuz ağı internet için kullanıyor olabilirsiniz; ancak başkaları duvarın ardını bile görebiliyor.

Amerikalı bilim adamları, kapalı kapılar,  hatta beton duvarların arkasındaki insanların hareketlerini tespit edebilmek için  bir kablosuz ağ şebekesinin radyo sinyallerinin kullanılabileceğini tespit etti.

İngiliz Telegraph gazetesinin teknoloji sayfasındaki habere göre, ABD'nin  Utah Üniversitesi'nden araştırmacıların radyo tomografi görüntüleme temeline  dayanan sistemi, kablosuz cihazların sinyallerinin birbirlerini kestiği noktalar  arasındaki dalga karışımının ölçülmesine dayanıyor. Kablosuz cihazın kapsadığı  alandan birisi geçtiğinde, cihaz sinyal seviyesindeki değişikliği kaydediyor ve  bu bilgiyi bilgisayara iletiyor.

Sistemin şimdilik bir duvardan bir metre ötesini görebildiğini ve şu  aşamada bir duvarın arkasındaki cismin gerçek görüntüsünü yeterince  sağlayabilecek kadar gelişkin olmadığını belirten bilim adamları, bu sistemin  zaman içinde mutlaka istenilen düzeye ulaşabileceğini kaydediyorlar.

Araştırmacılar, bu teknolojinin bir felaketten sonra arama ve kurtarma  operasyonlarında kullanmak için ideal olacağının altını çiziyorlar.

Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/12616913.asp?gid=229

Linkback: Duvarın ötesini görmek ...

ali kaptan

teknolojideki gelişmeler olağan üstü ancak bu kadarla sınırlı kalsa diyesi geliyor insanın,özel hayatın gizliliği için.

Teknoloji13

Bu tip bir çalışmanın tübitak bünyesinde geliştirildiğini biliyorum askeri amaçlı kullanım için, yanlız şu dikkatimi çekti ,

Araştırmacılar, bu teknolojinin bir felaketten sonra arama ve kurtarma  operasyonlarında kullanmak için ideal olacağının altını çiziyorlar.

Deprem gibi veya yangın gibi bir felakette zaten elektrikler gitmiş olmakla beraber cihazlar susmuş olur ? yardım amaçlı kullanım bana inandırıcı gelmiyor.

Paylaşımınız için teşekürler.
Doğru yazdım diye kızma!

pro-TR

deprem ve göçüklerde bu tip cihazların işe yarayacağına eminim ama yangınlarda fazlaca işe yaramayacağı kanaatindeyim, zira ortamda yoğun bir ısı artışı olacaktır, ve ısının etkisi bir çok sinyali bozar kanaatindeyim.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious