Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

dbp2010 benzerli snifer

Başlatan YILDIRAY, 08 Mart 2011, 15:35:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

23nisan

Sağol mehmet abii doownload edince bizde gördüydük fakat bizden başka ilgilenen yokk oyüzdden insanın hevesi kaçıyor

Linkback: Ynt: dbp2010 benzerli snifer

mollax

anladığım kadarı ile bobinde sönümlendirme direnci yok
ve sargı değerleri böyle
yanlışım varsa afola

tivos

Öyle düşünme 23 nisan usta tercümeyi bekliyoruz.hatta başlığı yapmaya başadık bile.eminimki sessis sedasız sonucu bekleyen birsürü arkadaş vadır.kolay gelsin...

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Doküman ingilizce olmadığı için benim çevirim ingilizce kadar iyi olmayacak. Şu anda başlık kısmına bakıyorum. Gün içinde olabildiğince kısmını yazarım.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Karadağ

23 cm başlık için 05mm telden 43 tur
45 cm bobin için 05mm telden 23 tur

Zaten bunları mollax yazmış sağolsun. Buradan anlaşılan 3200 cm kablo kullanılıyormuş toplamda. Bu da demek oluyorki 2*pi*r formulüne göre istenilen çapta başlık sarılabilir. Önemli olan 3200 cm kablo olması. Resmin altında ise sanırım başlık içine yapılacak olan dolgu ile ilgili nasıl yapılacağı anlatılıyor. Eğer burada bukadar detaya girilmişse bu dokümanın tamamında daha neler neler çıkar düşünemiyorum.

Saygılar.

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

tivos

Ustam harika bi dökümana benziyor. İnşallah gözeriz.Kolay gelsin...

23nisan

Çoık detay var tabiki ama bazı şeyleri atlıyoruz burada başlık kadar önemli olan diğer konu ise malzemelerin çoğunun piyasadan yanlış alınışı kondansatörlerin yanında stroyflex , seramik , mkt yazıyor bunlar olmadan dirençler metal film olmadan budedektör imkansız çalışmaz hepsi istenildiği gibi olmalı ama başlık için bayağı zamandır bu dedektörü kenara koymuştum şimdi ise ortada ama şuvar başlık bilgilerine göre 45lik çap vede 20lik çapa göre sarmış tabiki daha büyük yapılırsa başlık örneğin 60lık başlık için telin kalınlığının artması için endüktans vede omajı önemli birde telei acaba üst üstemi sarmış yan yanamı vede başlıkta yassılık varmı ???? Düzlük ( flat) Tabiki ekranlamada görünüyor gibi sanki başlığın yapımında dolayısıyla ev ortamında yüksek gerilim vede orta dalgadan etkilenmesin diye butakım şeyleri izler tebrübeyle araştırmayla edindik vede gördük geoteckte vede diğer bütün sitelerde bu dedektörü tek karta yapmışlar ASLA ÇALIŞMAZ .... Alıcı kartını ayrı yapılmış buna riayet etmek gerekir opolyesterin kapalı olan yerdeki devrenin içinde birde kafesin içindedir okart çok hasas olması için ama bunları uygulamakta yetmez daha başlığı çözemedik söndürme direncide yok devrede çok ilginç bende budevrenin orjinal kartını bastırmıştım birtanede yaptım kutuladım çalışıyor ama az mesafeden çekiyor tam herşeyi çözülünce ancak uğraşırım çünkü masraf yapıp çalışmaması canımı sıkıyor vede çok zaman harcatıyor ar-ge buna zamanım yok eğer dahada tecrübesi olan varsa yazsın !!!!

tivos

bende bi tane yapıp çalıştırım.ama dediğniz gib çok da performanslı olmadı.bir arkadaşımda orjınel i vadı ve gözü gibi bakıyordu.sanırım hala elinde.ama bırakın kartı inceletmeyi makinanın kapağını bile açtırmıyordu.makinanın peformansı harika.o yüzden poje çıkarsa ben hemen denemek isterim.neden bilmiyoum ama ben bu makinaya güveniyoum.birde ustalar elimde 40 cm oval başlık mevcut.başlığın tam yuvalak olması şart mı? Emek veren herkeze şimdiden teşekkürler...

23nisan

Anlaşılan tivos seninlee beraber yürüteceğiz budedektörü bunun başlığı yuvarlak yanlız yassıda olabilir sarılırken tam anlamıyla bakılmalı anlatılanlara bende güzel bir yerden duydum budedektörün iyi çalıştığını bu dedektör eric foster'in yapımı yıllar öncede cenap şimşek yapmış modifiye etmiş kafasına göre bana geldiydi ama incelem fırsatım olmadı bu dedektörü ama bütün dedektörlerin babası orjinalini resimini koyalım buna mütabık olarak yapalım
http://imageshack.us/photo/my-images/843/pict0015x.jpg/

tivos

bence uygun yeteri kadar iyi performans alabilrsek birde deltada kullanılan digital ayrım devresinde kullanabiliriz.ama önce ana devreyi çalıştıralım.tercüme edilecek dosya şat bu işte.ben zaten orjinal dosyayıda göremedim.biri hayrına indirebileceğim bir yere yüklese çok sevinicem...

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Bende bu şin içindeyim unutmayın beni ;) Şu sıralar biraz yoğunum ama ilgilenmiyor değilim. Çeviri işini de zaman buldukça yapacağım.

Saygılar

mollax

Bu küçük PCB'de metal ekranlı olması lazım galiba

23nisan

Benn herkese yardım ederim amaa yeterki azim gerekli vede oradaki anlatılan ufak detayı bile atlamamak lazım deiğimiz gibi ilk önce yapan varsa yada yapmış varsa budevreyi orjinal pcbsinin resimini gördüm bütün dirençleri vede kondansatörleri değiştirsin nedeniliyorsa onu takın 2n3773 orjinal olsun ortadaki alıcı kartınıda yaptıktan sonra etrafını aleminyum ile kapatın gerekirse polyestere batırın işbittikten sonra çalıştıktan sonra devrenin altına vede üstünee kesinlikle verniklemek lazım ( malum hassas olduğu için elemenlar dış etkenlerden etkilenebilir vede eğer kurşun akü konuluyorsa aküden çıkan gaz devrenin etkilenmesine sebep olabilir orjinalinde düşünülmüş vede akü ile kart arasında alüminyum var gene başlık işide zaten en önemli iş üst üste kesinlikle sarmamak lazım çok saçma oluyor ozaman herşey birbirine karışıyor

23nisan

Karadağ buarada neyaptın malzemelerini farnelden alış veriş yapacakmısın ????

23nisan

Yokmu uğraşan ben msaya yatıracağım yapayım söz hepinize ömrünüz boyunca kullanacağız dedektör bağışlayacağım and olsun ama teknoloji ekibinden başka biryerde asla yayınlanmayacak size söz veriyorum yapacağım

tivos

Ustam bençeviriyi bekliyorum.bende hazırım denemeye....

23nisan

Bende bekliyorum ama ilk önce Farnell'den stroyflex vede benzeri kondansatörleri sonrası en önemli metal film dirençleri almayı düşün bana stroyflex kondansatör lazım vede metelized kondansatörler sonrası transistörleri lehimlerken üst taraftan cımbızla yada kargoburunla tutup (ayaklarını) alttan lehim yaparken ısının transistörlere gelmesini engelleyerek yapmak lazım bütün elektronik malzemeleri yaparken buna dikkat etmek lazım bunları uygularsanız sabırla ortaya çok şey güzel cihaz çıkar ...

tivos

ustam işçiliğimle ilgili bi sorunum yok.malzeme bulmakta eskisi gibi değil ki.hiç olmazsa bi ithalatçı firmayla iltibata geçeriz 10 ta değilde 100 tane getirtiriz.bence önemli olan kartı montaj sırasında ölçüm yapacağımız noktalardaki değerler.bana gerisini başaıız gibi geliyor.

23nisan

Bekliyoruz bakalım şimmdilik incelemek lazım bütün kataloğu

tivos

KARADAĞ ustam ne oldu zaman bulamadınız mı çeviri için.sabısızlıkla beklemekteyiz.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious