Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

dbp2010 benzerli snifer

Başlatan YILDIRAY, 08 Mart 2011, 15:35:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

theplot1978

Evsane snifer de bunun aynisi eric foster in devresi  yanliz onun modulu epoxi ile kapli yabanci sitelerde cay tabagi buyuklugunde bir metale yaklasik iki metreden tepki veriyor diye yazilms bu devre icin cenap hoca da getirin kendi dedektorunuzu bundan derin se beles diyordu bi ara yapan calistiran yokm ben bitiremedim daha malzeme sikintisi icerisinde yim  :'(

Linkback: Ynt: dbp2010 benzerli snifer

23nisan

Şimdi başlığını sarıyorum deneyeceğim bakalım neler olacak?

YILDIRAY

theplot1978 cenap hoca ne demek istemiş acaba acarmısın

theplot1978

En derin dedektor benim dedektorum demis isin acigi  yildiray kardes varsa bundan derini getirin kapistiralim demis  :D

yanuma

Alıntı yapılan: theplot1978 - 18 Mart 2012, 13:33:24
Bu devre cenap simsek hocanin osilaskoplu dedektorunun aynisi :-)

evet bencede biri birin den kopyalamış :) cenep hoca entegreleri silme adeti var ama

YILDIRAY

merhaba bu hafta sonu dbp2010 ile araziye çıktım ilk önce  toprak derinliğini test etmek için 15cm boyunda silindir metal kutuyu 60cm derinliğe gömdüm bu havada bu kadar kaza bildim iyice sıkıştırdım ve mükembel bir şekilde çekiyor bayağı yer dolaştım delta dan çok iyi toprak tan çok fazla etkilenmiyor istediğin kadar toprağa yaklaştır ötme ve faz kayması olmuyor. birkaç yerde faz kayması oldu sadece delta dan çok çok iyi .saygılar

deep max

S.A. yildiray usta sema ve pcb yuleyebilirmisiniz?

roman113

eh madem ürün ortaya çıktı,bizde hazırına talip olalım,ilk önce bütün emeği geçen arkadaşları tebrik ediyorum,zate yaparsınızda birde nacizane tavsiyem şudurki,başında bir fatiha üç ihlası şerif okuyup,başta alemlerin efendisine,aline  ve ashabının ruhuna hediye edilirse,başlanan her iş hem sekteye uğramaz,hemde kesin neticeye varılır,siz vardınıza göre azınız dualı ve besmeleli yaptınız aşikar,bende nacizane diyorumki böyle ağzı dualı arkadaşlardan alıcağımız bi ürün bizi neticeye götürmekte fazla vakit kaybettirmez,unutmayınki yeraltı hazine define ganimet malı hükmündedir,1/5 beytülmal hakkıdır,bulana ve ehline helal değildir,!şimdi arkadaşlar bu cihazı hanginizden alabilirz,şimdidenteşekkürler
ahmetkamil

23nisan

Daha henüz bu dedektörü gerçekte tam anlamıyla çalıştıran görmedim bilhassa ben hevesle uğraşıyorum şayet başlık vede söndürme direnci deneyip vede performansını test etmem lazım .

YILDIRAY

arkadaşlar dbp2010 şuanki pcb kullanıyorum farklı birşey yapmadım.50cm bobin çapı piyasada bulunan tekli korniş var perde asmak için bunun genişliği 2cm daire yapdım teller yan yana gelecek şekilde (31m) önçe teli metre ile ölç her.gi bir şeye sar daha sonra  kalıpın kenarına güzelce sar daha sonra güzelce vernikle söndürme dirençi ile oynamadım yine aynı 680r bunda denediğim tr 2n3904 2n3906 2n2222 2n2907 bc548 pn2222 ksp2222 en son 2n4401 ve orjinal 2n4124-2126 aralarında kayda değer bir fark yok buda extra bilginize.umarım herkes bizim gibi yapdığı çalışmaları detaylı anlatsalar dı bir sürü boşa ziyan olan direnç kond. entegre artı zahmet olmazdı.

aykurtelektronik

şeması pcb si yerleşim planı varmıdır elinizde varsa yayınlayabilirmisiniz saygılar sevgiler

theplot1978

Hocam bu devrede sonumleme direnci varmiydi ben tam hatirlayamadim

23nisan

Herkes bu devreyle uğraşıyor . Tam kaynaklarında söndürme direnci yok gzöüküyor , fakat bu direnç olmadan çalışmıyor ve çalışmayacağınada karar getirdim .

YILDIRAY

23nisan sen bilirsin dostum bu şekilde çalışıyor.

23nisan

Bu devrede çok kritik malzemeler de var . Wattlı bir timpot ile başlık bağlayıp en hassas yerde ayarlayıp bırakmak lazım . Buda arazide olur vede hala araziye gidip deneyeceğim acaba ne zaman :D?

23nisan

Şuanda bitti vede çalıştırdım video eklliyorum .

YILDIRAY

s.a arkadaşlar bu resimdeki dbp2010 cek versiyonu re1 röle değeri nedir acaba

pro-TR

cem videonu izledim devren gayet güzel işçilikle yapılmış ve stabil gözüküyor,keşke videounu arazide gezerken çekseydiniz ve toprak altı testleri yapsaydınız daha iyi olurdu (sakın eleştiri sanma) zira herkes bir kulp uydurur oldu, dpb2010-delta vb PI lerde mesafeler budur ve güzel cihazlardır. ama ben dijitalciyim malum, analogculara önerebileceğim cihazdır.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

23nisan

Nedemek Selami abi ? Sen eleştirmeyeceksinde kim eleştirecek ? Zira sana bahseetiğim cihazda vardı yeni piyasaya çıkaracağımız ayırımlı dedektör oda oradaydı test ettik ama sıkıntı var arızalnadı cihaz yarına döndereceğiz yapan kişiye. Malum yazılım olmayınca biz eller yukarı :D Sniffer xr7 ise beni hala tatmin etmedi . Söndürme direnci 2,2k koydum başlıkta 25 çap vede 3ohm'larda ama sanki daha hassas olabilir yada daha güçlü. Çünkü bu cihazın ben Aleminyum bi tavlaya 2,5 metreden çektiğini gören vede söyleyen bir arkadaşım vardı . Ah bu cihazın orjinal başlığını bulsam hemen satın alacağım gerçekten . Çünkü şemada orjinal söndürme direncinden bahsedilmemiş . Belliki her başlıkta değişiyor . Sanki algılamama göre söndürme direnci sönümlemeyi direk bobinin üstündeyken daha iyi yapıyor . Çünkü aradaki kabloda vede kartın üzerindeki söndürme direnci başlıktan çok uzak vede acayip sıkıntılar oluyor olabilir. Teknik olarak bu kuralın bir adı vardır ama tamamen kendi yorumum .

YILDIRAY

merhaba arkadaşlar bu en son dbp2010 revizyon videosu harika bir dedektör

bu kısayolları kullanarak videoyu seyredebilirsiniz

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious