Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

dbp2010 benzerli snifer

Başlatan YILDIRAY, 08 Mart 2011, 15:35:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tivos

buraya bu büyklükte birşey yüklemedim.ama e-mail adresime zip ile sıkıştırıp gönderebilirsin

Linkback: Ynt: dbp2010 benzerli snifer

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: skorpio - 24 Şubat 2012, 11:42:38
usta verdiğin adrese defalarca denedim boyut büyük olduğu için göndermedi
buraya nasıl yükleyebilirim açıklarsan sevinirim

ustam dosyaya sağ tıkla arşive ekle(winrar) seçeneğini seç sol tarafta ciltlere böl var oradan 5 mb  lık patlara böl. part olarak ekleyebilirsin. maille gönderim içinde ideal bir yöntem ;) (banada gönderebilirsin ;))
TA5DF

skorpio

skorpio

Usta  verdiğin link değil

skorpio

ustalar  nihayet başardım linki yükledim kitabı indiremeyen arkadaşlar indirsin hepinize kolay gelsin

erolunall

nereye  acaba

verdiğin link mollaxın  da

galaksi

Alıntı yapılan: skorpio - 24 Şubat 2012, 20:53:01
ustalar verilen link bu        http://hotfile.com/dl/143861662/51b2286/Rolf_Wilhelm_-_Das_Kompedium_der_Metalldetektoren.rar.html

tivos ve diğer arkadaşlar:
Bu link çalışıyor buradan indirebilirsiniz.
Normal indirme butonuna basıp bekleyiniz.
süre bitince görünen kodu yazınca indirebilirsiniz.

skorpio

Galaksi ustanın dediği gibi linke tıklayın açılan pencereden normal indirme yapabilrsiniz. linki Mollax usta eklemiş hepinize kolay gelsin

skorpio

Arkadaşlar 147. sayfadan  151. sayfaya kadar olan çeviridir, çevirilar geldikçe buraya ekleyecem herkese başarılar

Sayfa  148
Özellikleri:
Cok duyarli,ayirdetme özelligi,yüksek erim,güvenilir
Bu cihaz su gecirmez bir kilif la  su altindada arastirma yapilabilinir.100 metre  derinlege kadar .özellikle tuzlu  denizler de  cok duyarli.
3.4.1
Gönderilen  signal  90 hz dir ve transistor  2n 7337 tarafindan güclendirilmistir. Yaklasik 140 volt la indüktör e  gönderilir. Indüktör  buharlasmasi icin 640 ohm  gerekir.frekans   doppeltimer IC -7556 tarafindan  yapilir.4017 frekans bölücü  görevi görür ve giris signali   calisma-frekansini düzenler  ve  MPS  A14  ve  2N3773 üzerinden  göndermeenerjisi  aktiv hale getirir.
  Sayfa  150
Doppeltimer in yarisi ,iletisimgüclendiricisi ve ek Platin le ve ICS 3140,709 ve 4066 ve 5 transistor le birlikle zamanyöneticisi  olusturmakta (ayarlanmis olan ölcme  ve kayit etme )
Bu devreparca siyla  zeminetkileri  elektronik olarak taraniyor.Bunu kapasitiv olarak degerlendirir ve  kayit edilir.Bu  kayit edilmis olan Deger  alinan Signalle karsilastirilir.Toprak tekstüründen bagimsiz  sadece Metaller  taninir.
Sayfa  151 )
Dedektör  alternetifli  olarak  calismakdadir.Gönderiden sonra ,yazilmis olan Zamanyönetici üzerinden,Alici olarak cevirin  ve metallmadde nin  yatismamis olan kalansignalli(arta kalan) tarar.Bu alinmis olan kalansignal 357 LF nin girisine  götürülür.Zamanyöneticisi nin de yardimiyla alinan Signal  tasinabilir Zamanekrani  LF357 e götürülür, bununla birlikte  gereksiz hurda lar  Filtre edilir.Onun icin  Frekansbölücü (4017) Ölcmezamani yavaslatilir.
Sessignali  357 üzerinden  üretilir. Timer IC-555 ve  Transistor 2N4126.AudioSignali  sesfrekansi  1500Hz dir.

3.4.2
Bobintutucuyu  yapistirin    ve  iceriden  ve  disaridan  vidayla  saglamlastirin

kuzey

cihazı yaptık fakat çalıştıramadık bunun bobinden hiç ses gelmiyor algılama yok acaba sorun nerde olabilir. arkadaşlar bu cihaza ait kendi yaptıgınız çalışır durumda olan  bir foto mevcutmu.
birde bu tp ler test noktalarımı uçları boş.
saygılar

YILDIRAY

yeni bobin yapdım 33cm 0,5mm telden 40 tur aliminyumu ve çeliği görmüyor enterasan

tivos

ustalar ne oldu.bu cihazla uğraşmayı bıraktuk mı.ben zamansızlıktan yapamadım.yok mu yapan.

23nisan

Benimde zamanım yok birara potları taktım denedim çalıştırdım çalışıyor ama bobini ayarlamadım

theplot1978

Bende basladim yavas yavas bakalim ne sonuc elde ed

theplot1978

23nisan

Herkes başlasın şöyle çalıştırsın ses alsın sonra bizde hazır var zaten hep beraber yoğunlaşalım!

theplot1978

Bu devre cenap simsek hocanin osilaskoplu dedektorunun aynisi :-)

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious