Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

VLF_Tasarım Osilatör yapımı

Başlatan yazılımcı, 28 Şubat 2011, 23:37:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yazılımcı

Arkadaşlar VLF yapmayı düşünüyorum ama bobinden saf sinüs akım akıtabilmek için çözüm yolu arıyorum , şekilde görüldüğü gibi saf sinüsü üretelim bobini enerjileyen transistörün base ucuna verelim , transistörün doyum noktalarını dikkate alarak en üst ve en alt sınırları iyi ayarlayalım ama  bi problem var , transistörlerin kazancı logaritmik olduğundan , bobinden akıtılan akımda logaritmik olacak , bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

http://img163.imageshack.us/img163/2807/581pxtransistornpnsvg.png

resmi direk çıkaramadım kusura bakmatın bi sorun var heralde
Linkback: VLF_Tasarım Osilatör yapımı

can_recep

Resim cıkmamıs resmi yenilemeniz gerekecek.Saygılar....
Rahman Ve Rahiym Olan ALLAH ın Adıyla

pro-TR

bi kurbaga resmi var yazılımcı ustam, sanırım bu imageshack su koyverdi, kendimize yeni bir resim yükleme sitesi bulalım...
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

can_recep

Elimde bu konu ile ilgili bir çok döküman var eger vaktiniz varsa okuyarak bir çok bilgiye ulaşa bilirsiniz.Saygılar...

can_recep

yazılımcı

ustam resmin altına bide link ekledim ona tıkladımı çıkıyo resim o kadar önemli değil yardımcı olsun diye ekledim , dökümanlarınız varsa ekleyin hocam çok sevinirim .

TEKDEDEKTOR

........EN  GUZELİ  KENDINIZ " YAPTINIZ  DENEYLER  BIRCOK ACIDAN  CALISMALAR GEREKIR EVINIZDE  YAPABILIRSINIZ  BUNLARI  KITAPTA  CIZILEN   TEORIKTIR  GERCEKTE  PRATİKTE  YAPILDINDA  AYNI  SONUC ALINMAZ   ...... BASKALARIN  FIKIRLERINI  ALMAKTA GUZEL  AMA  ...........SOYLE   BIR  SOZ VAR    GEZENMI COK BILIR  YOKSA  OKUYANMI  

BENCE  GEZEN     CUNKİ    GEZEN   PRATIK VE  GERCEKTEN   BIR NEHIR  KENERANA GITMIS MANZARA  GORSELLIK KARSISINDA HAYRAN KALIR  VE HAVASINI  SOLUMUSTUR    FAKAT   OKUYANSA   NEHIR  KENARININ   GERCEKTEN OLMADI ICIN   HAVAYI  GORSELLIGI  VE  NEHIRI  TEORIK  ALGILAR

yazılımcı

can_recep

Çalışma mantıgını anlamaya çalıştıgım VLF teknolojısının dokumanlarına sahıp arkadaslardan rıca etsem bu baslık altında elındekı dokumanları bizimle paylasırlarmı acaba....

LORD_EX

Basitleştirilmiş olan osilatorin sinüs eğrisi biraz bozuluyor.

LORD_EX

İlki TGS'nin osilatoru. Diğeri ize TGSL versiyonlarında kullanıldı.

pro-TR

pro-TR

arkadaşlar vlf cihazlarda gönderme katı çok zayıf, basit bir PI de bile gönderme katı;
12v/3R = 4A
12vx4A = 48 watt
oysa bildiğim kadarıyla vlf lerde 1-2 watt anca,
demek istediğim acaba sinüsü çıkartma ve bobini sürme elemanlarını biraz daha güçlü mosfet veya tr ler ile yapsak ne olur?

can_recep

Alıntı yapılan: pro-TR - 01 Mart 2011, 11:45:21
arkadaşlar vlf cihazlarda gönderme katı çok zayıf, basit bir PI de bile gönderme katı;
12v/3R = 4A
12vx4A = 48 watt
demek istediğim acaba sinüsü çıkartma ve bobini sürme elemanlarını biraz daha güçlü mosfet veya tr ler ile yapsak ne olur?

Sana katılıyorum Selami abi Gönderme katı çok düşük gibi gözüküyor.

mollax

Alıntı yapılan: can_recep - 01 Mart 2011, 00:07:54
Çalışma mantıgını anlamaya çalıştıgım VLF teknolojısının dokumanlarına sahıp arkadaslardan rıca etsem bu baslık altında elındekı dokumanları bizimle paylasırlarmı acaba....
buraya bir bakıver
http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?t=16929

mollax

Alıntı yapılan: pro-TR - 01 Mart 2011, 11:45:21
12v/3R = 4A
12vx4A = 48 watt

bildiğim kadarı ile  güçlu TX sinyal topraktan çok etkileniyormüş.
VLF cihazlarda toprak etkisini yok etmek ayrım yaptırmak kadar önemliymiş

pro-TR

peki bu vlf denen meret illa sinüsle mi çalışır, kare dalga olmaz mı? çalışması için?....

elyapimi

12v/3R = 4A
12vx4A = selamlar arkadasim.hesabin yanlis.pi lerde guc voltaj,direnc, sondurme direnci,frekans ve darbe suresi de hesaba katilarak hesaplanir.

elyapimi

selamlar arkadasim.pi lerde guc direnc[reaktans],sondurme direnci ,voltaj,tekrarlama frekansi.darbe suresi goz onune alinarak hesaplanir.sizin hesap dogru akim ve saf omik yukler icin gecerlidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious