Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

deltamdan ses gelmiyor

Başlatan VERON, 02 Eylül 2007, 21:33:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VERON

ilk baştan bütün arkadaşlara kolay gelsin epeyden beri sizlerin calışmalarını izliyorum delta plus gercekten cok met ediliyor bende amatör bir elektronikci olarak yapmaya karar verdim ve bir nevi başarılı oldum ama devremin calışmasına rahmen devremden hiç ses gelmiyor sebebini bir türlü bulamadım bana yardımcı olursanız sevinirim entegrelerini değiştirdim ama yine ses yok bobini metale yaklaştırdıgım zaman bobibdeki akımdeğişikliğini duyuyorum 555 entegresinin 1ile 2 ayagını 2 ile 3 ayagını kısa devre yaptırınca tık tık sesleri geliyor  bana yardımcı olursanız sevinirim herkeze calışmasında başarılar dilerim
Linkback: deltamdan ses gelmiyor

elbombaci

555 entegresinin 2. ve 6. ayakları kısadecre olacak.

VERON

elbombacı arkadasım ilgin için teşekkürler 555 2 ve 6 ayakları kısa devre yapmıştım ama nafile o şekilde gelmiyor başka nerden olabilir görüşlerinizi bekliyorm

muratyeni

veron kardeş bende daha önce çift yüzlü deltaları yapmıştım iki tae kart yaptım ikiside sorunlu oldu sanırım sorun lehimlemeden kaynaklanıyorbir yerlerde lehim sıçraması olabilir veya baskı devre hatlarından birini yanlış yerlere bağlamış olabilirsin devreyi ütü sistemiyle çıkardıysan pek olmayabilir ama sen hatları ve araları kontrol et aynı sorun bende de olmuştu senin yakında 680 ohm da yanabilir iyi çalışmalar.

elbombaci

bobininizden zzz diye bir ses duyuyorsanız 556'lı devreniz çalışıyor demektir. Bu arıza devrenin geri kalan her yerinden kaynaklanabilir. Devrenizi orjinal şemayı takip ederek baştan sona kontrol etmekten başka şansınız malsef yok. Devre takibi yapmayı biliyorsanız bu iş en falza iki saatinizi alır ama arızaları da kesin bulursunuz. Başka türlü şans oyunu oynamaktan başka çareniz yok. Yanlız şunu da söyleyim benim de devre takibi yapmaya üşenip saatlerce şans oyunu oynadığım zamanlar da olmuştur. Yani biraz sıkıcı biş iştir.

matrok

bobini taktığımda IRF840  ısınıyor  ve yanındaki 2 tane 1N4148 diyotuda ısınıyor bide hoparlöre hiç ses gelmiyor kafayı yemek üzereyim 1N4148 yönlerini ters taktığımda ısınma kalkıyor akıl sır ercek gibi deil bu iş arkadaşlar .
                     yaardımlarınızı bekliyorum üstadlarım..

asenkron

diodları degisirince ısınma kalkıgına göre dioların biri bozuk sen ikisinide degisir.bobini konrol e kısa devre olmasın mosun g kapısına sinal geliormu osiloskopla bak oksa kulaklıkla bakabilirsin zırılı varmı.kola gelsin bende klavemi degisireim harflwerden calıor.

matrok

elbombacı hocam we değerli arkadaşlarım  bobin terine  televizyon antenini deneyiniz çekim gücü cok  dehşet  emin olabilirsiniz 

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious