Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Delta Pulse 2 Sorun var

Başlatan ayantas, 05 Şubat 2011, 11:33:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

can_recep

http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/6fmrbbat/Mg7rr-c673b17fbe4a1faff2bc0e913080e7f1.jpg.   Karsılastırın bakalım yanlıs takmıs oldugunuz bır parca olabılır tekrar yınelıyorum devre ıle baslık arasındakı kablo cok uzun.Bırde sarmıs oldugunuz bobın telının ustu emaye kaplı degılmı.
Linkback: Ynt: Delta Pulse 2 Sorun var
Rahman Ve Rahiym Olan ALLAH ın Adıyla

can_recep

ayantas

Evet Sn. can_recep bu resme de baktım. parçaları tek tek ölçerek yerleştirdim. Evet bobin teli emaye kaplı uçlarını kazıdım ve lehimledim. Ara kablosu Telefon telinden 1.5 mt yaptım.

mollax

Alıntı yapılan: can_recep - 06 Şubat 2011, 19:45:42
http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/6fmrbbat/Mg7rr-c673b17fbe4a1faff2bc0e913080e7f1.jpg.   Karsılastırın bakalım yanlıs takmıs oldugunuz bır parca olabılır tekrar yınelıyorum devre ıle baslık arasındakı kablo cok uzun.Bırde sarmıs oldugunuz bobın telının ustu emaye kaplı degılmı.
atlama kablosu olarak emaye tel kullanmışsın lakı kazıyıpta lehimledin inşallah

ayantas

Evet Sn. mollax kazıdım ve lehimledim.

ayantas

Mosfetiten dumanlar çıktı hayırlı olsun. Şimdi bu durumda nereler yandı. Kartı kaldırıp atsam iyi olacak galiba :)

_Hektor_

arkadaşım sorun bobinde başka bir yerde sorun arama...

mollax

mosfeti hiç takma
556'nın 9 nolu pinine birde TL062 yani U6'nın 1.pinine bir kulaklık bağla yada hoparlöre bir seri 5K direnç bağla
pulsları duyman lazım.duyamazsan 556 gitmiştir

can_recep

Devrenızın gonderme katı yanmıstır yanı  556 lı bolge

ayantas

Mosfetten dumanlar çıkmıştı. Sinirlenip olduğu gibi kaldırmıştım. Bugün tekrar deneyim dedim ve auto modda tıkırtıyı yakaladım. 60 cm den yemek kepçesini yakaladım. 2 metreden 30 cm çapındaki aluminyum tepsiyi yakaladım. Ancak şöyle bir sorunum var. Gücü full maksimum yapamıyorum. Sanki güç arttığında çekim daha iyi oluyor gibime geldi. Gücü maksimum yaptığım zaman tıkırtı ayarı bozuluyor ve mosfette ısınmaya başlıyor. Gücü tam sınırda bırakıp eşik ve gainle oynayarak ayarı tutturuyorum.

En büyük sorunum şu; Metali başlığın üzerinde 3-4 sn sabit bekletince makina ötüyor. Tepki süresi çok düşük. Bu neden kaynaklanabilir.

Delta Pulse videolarında başlık üzerinde metali sağa sola hızlıca salladığında makina ötüyor ama bende metali 3-4 sn sabit tutunca algılıyor.

Önceki denemelerimden farklı olarak adaptörü değiştirdim. 19v 4,7A yerine 12V 2,8A adaptör kullandım. Kullandığım başlıktaki 0,5 telin üzerini bantla sarmak gerekir mi? Şu an sadece 32 tur sarılmış haliyle duruyor.

DP de tıkırtıyı auto veya manuel modda tıkırtıyı yakalamak bu kadar zormu? Ben çok uğraştım ve ayarı da çabuk bozuluyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Karadağ

Merhaba,

Mosfet ısınıyor ve dedektörünüz de algılıyorsa bobin omajınız düşük demektir. Bu nedenle de belli bir süre sonra güç kaynağınız çökmeye başlamış olabilir. Ayar kayması da adaptör çökmesinden olabilir. Ayar kaydığında adaptör geriliminde düşme olup olmadığını ölçerek bunu anlayabilirsiniz.

Saygılar.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

ayantas

Benim DP2 Koca bir tepsiye 10 cm den ancak görüyor. Ben zor olanı başardım galiba. Ama ötmesi güzel. Ayarını manuelde tutturabiliyorum artık. Auto da olmuyor ayarlanmıyor. Koca tepsiyi neden 10 cm den görür?

can_recep

ali kaptan

sönümlenme direnci doğru olmayabilir.lf357 yerine farklı opamplar dene

pro-TR

Alıntı yapılan: ayantas - 15 Şubat 2011, 00:56:49
Benim DP2 Koca bir tepsiye 10 cm den ancak görüyor. Ben zor olanı başardım galiba. Ama ötmesi güzel. Ayarını manuelde tutturabiliyorum artık. Auto da olmuyor ayarlanmıyor. Koca tepsiyi neden 10 cm den görür?

benim görüşüm 4066 lardan biri arızalı... mesafe bu yüzden düşük,
tabi burda başka hatalarda olabilir. belki de 4538 düzgün örnekleme sinyali göndermiyorda olabilir.
herşey normalse eğer devrede, sinyalden örneklemeler düzgün alınmıyor demektir. amatörün çözüm önerisi bu
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

ayantas

Ustam sağolasın DP2 yi çalıştırdım. dediğin gibi entegreleri değiştirince sorun düzeldi. Arazi de bile test ettim.

pro-TR

Alıntı yapılan: ayantas - 04 Mart 2011, 16:29:03
Ustam sağolasın DP2 yi çalıştırdım. dediğin gibi entegreleri değiştirince sorun düzeldi. Arazi de bile test ettim.

usta ne arızalıymış direnc değeri mi tutmamış?
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

ayantas

valla su bu diye bakmadım tüm entegreleri değiştirdim düzeldi. TL062 tahminim

tcmkm

Delta pulse 2 cihazimda noise potunu ceyrek turdan fazla actigimda ses kesiliyor ve mosfet yaniyor neden olabilir saygilarimla...

Karadağ

Alıntı yapılan: tcmkm - 12 Mayıs 2019, 17:15:38
Delta pulse 2 cihazimda noise potunu ceyrek turdan fazla actigimda ses kesiliyor ve mosfet yaniyor neden olabilir saygilarimla...

556 dan kaynaklı bu durum.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious