Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Delta Pulse 2 Sorun var

Başlatan ayantas, 05 Şubat 2011, 11:33:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ayantas

Merhabalar.

Yetersiz bilgimle başladığım ve bitirdiğim ama nedense metale öttüremediğim makinamda anlamadığım şeyler var. Kesinlikle birşeyleri yanlış yapıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

1- Önce 6v ile çalıştırdım. Bu bir yerleri yakmış olabilirmi.
2- PR1 de 100K direnç kullandım
3- Potlardan biri 20K olması gerekirken 22K kullandım.

Ayrıca TRS-HOLD ile otomatik modda tıkırtıyı yakaladım. Bu makinanın normal çalıştığına bir işaretmi? 

Denemeyi mutfakta yapıyorum. Başlık üzerine metal getirdiğimde kesinlikle ötmüyor. Ama arada bir kendi kendine tıkırdıyor. Makinanın ısınan bir parçası yok.

Delta Pulsem ile ilgili videom aşağıdaki gibidir.

[youtube=425,350][/youtube]
Linkback: Delta Pulse 2 Sorun var

can_recep

İlk once deltayı kullanıma hazırlamak ısımlı bolumu okuyun  gonderme katının calısıp calısmadıgını kontrol edin en basıt yontem baslıgı televızyona tutup goruntunun degısıp degısmedıgını kontrol edın.Cihazdan ses alabılıyormusunuz vıdeoyu seyredemedım ve kullanmıs oldugunuz devre ıle baslık arasında kablo cok uzun gorunuyor.Takmıs oldugunuz elemanları olcerek takın ve degerlerının tam olmasına dıkkat edın bazı elemanların degerlerı cok onemlı tum kurallara uyarak yapacagınız delta ılk seferde calısacaktır.Ayrıca delta ıle ılgılı tum detayları okumanızı onerırım hemen hemen tum sorunlara karsı bır cevap bulabılırsınız .
saygılar..
Rahman Ve Rahiym Olan ALLAH ın Adıyla

ayantas

Bu işin içinden çıkamayacağım. Makina ötüyorda metale ötmüyor.  Ayarı çok zor. Otomatik modda ayarlanabiliyor tıkırtı sesini yakaladım ancak manuelde ayarlamak imkansız. Devrede benden kaynaklanan hata var sanırım.

Adaptörü takıpta ledler yanınca çok sevinmiştim ama sonuç hüsran. Tüm emeklerim boşa gitti. Benim DP yi Allah rızası için tamir edebilecek varsa (ücretli ücretsiz) kargoları bana ait  olmak üzere cevap verebilirseniz memnun olurum.

yazılımcı

kardeş bobinin çok ince kesitli göründü gözüme videodan belkide , 0.50 kalınlıkta 30cm capta 32 spir sar . Birde senin güç kaynağın kaç watt çıkışş veriyor ona bi  bak, güç=çıkış gerilimi x çıkış akımı   üzerinde yazar, senin kaynağın zayıf kalabilir videodaki gördüğüm kaynak zayıf bi kaynak kanaatindeyim  , bi laptop şarj aletini falan kullan onlar güçlü olur.

ayantas

Sn. Yazılımcı sağolasın.  Tel 0.50 ve 32 tur sardım ancak 34 cm olmuş baktımda. Adaptör uyduruk çin malı ayarlı adaptörlerden. İnşallah sorun bundadır. 12V/1A çıkışlı scanner adaptörü ile deneyim birde. Bobin telin - ve + uçlarını kazımak gereklimi? Yoksa direkmi bağlayacağım.

ayantas

Durum değişmedi. Adaptörüde değiştirdim. Sonuç aynı. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Karadağ

Merhaba,

İlk olarak devrenizin osilasyon yapmasını sağlamalısınız. Bunun için can_recep in yazdığı televizyon tekniğini de kulanabilirsiniz, max güçte bobinden gelen çok az bir ses olur onu da dinleyebilirsiniz. Eğer osilasyon yoksa 556 ve yan ekipmanlarını açık şemadan bakarak kontrol edin. Daha sonra diğer safhalara geçin. Şunu da eklemem gerekli o adaptör ile devreniz yüksek güçte çalışmayacaktır.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

ayantas

Karadağ

insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

can_recep

Cıhazın en ıyı performansı 12v dır.Ilk once cıhazınızın gonderme katının calısıp calısmadıgından emın oldukdan sonra alıcı katını kontrol edın sıze tavsıyem devreye mudahale etmeden  ılk once
delta pulse ıle ılgılı tum dokumanları okumanız ve daha sonra bu yonde hareket etmenız olur cunkı delta arızaları ıle ılgılı bır cok ınce detay forumumuzda mevcut dıkkatle okursanız eger hem sorununuzu cabuk cozmede hemde bır dahakı baska bır problemde ne yapacagınız hakkında bılgı edınmıs olursunuz okumakdan usenmeyın. KALITELI BIR DELTA YAPMAK ICIN DETAYLAR ONEMLI saygılar...

ayantas

Alıntı yapılan: can_recep - 06 Şubat 2011, 00:13:49
Cıhazın en ıyı performansı 12v dır.Ilk once cıhazınızın gonderme katının calısıp calısmadıgından emın oldukdan sonra alıcı katını kontrol edın sıze tavsıyem devreye mudahale etmeden  ılk once
delta pulse ıle ılgılı tum dokumanları okumanız ve daha sonra bu yonde hareket etmenız olur cunkı delta arızaları ıle ılgılı bır cok ınce detay forumumuzda mevcut dıkkatle okursanız eger hem sorununuzu cabuk cozmede hemde bır dahakı baska bır problemde ne yapacagınız hakkında bılgı edınmıs olursunuz okumakdan usenmeyın. KALITELI BIR DELTA YAPMAK ICIN DETAYLAR ONEMLI saygılar...

Teşekkürler Sn. Can_recep, Sn. Karadağ.

Nerdeyse 24 saat forumdayım ve DP ile ilgili hemen hemen tüm dökümanları ezberledim. Gönderme katı dediğin sinyal gidiyormu onu test et diyorsun galiba. Onu ben diğer adaptörlerle denedim tv ekranında hiç bozulma olmadı. Son olarak 19 luk adaptörle denediğimde de tv de bozulma olmazsa DP yi mecburiyetten rafa kaldırırım. Çünkü elektronikle ilgili açık şemadan takip olayı falan hiç birşey bilmiyorum. Gönüllü biri eğer derseki arkadaş gönder ben bakayım o zaman ücretli veya ücretsiz hemen gönderirim. 

can_recep

canınızı sıkmayın bıraz sakınlesın hallederız emegınıze yazık olmasın rafa kaldırmak ne demek

kuzey

arkadasım sen bobini ölçtünmü kaç ohm geliyor. sonra bobinde artı eksi diye birşey yok iki uçta aynı uçları yaklaşık 5 on milim kazıdınmı  her tarafını güzelce kazıdıktan sonra ara kablosuna güzelce lehimle. neden akü kullanmıyorsun sana oyle yada boyle lazım 12 volt 1.3 amper yada 12v  2.2 amper bi akü al. 19 voltla deltayı hemen kanat takıp uçurmayı düşünüyorsun galiba.
ve son olarakda kaliteli bir makinayla alttan ve üstten fotograf cek yakın çekim buraya ekle yardımcı olmak isteyen olur problemin çözülür. iyi çalişmalar.

ayantas

bobini ölçü aletiyle 200 derecesinde ölçtüm 03,8 geliyor Ölçü aletinde 200 den sonra 2K ,20K,200K,2M,20M,200M diye üst kademeleri var en alt kademesi 200 dü onda ölçtüm. Elektriği verdiğimde Şu 3 bacaklı parça varya Mosfet diyorsunuz galiba 10000uf yanındaki bayağı ısındı.  Hemen adaptörü çıkardım. Bu parçanın ısınması normalmi?

ayantas

Ayrıca Güç noise potunu sağa doğru çevirdiğimde mosfet ısınıyor ve başlık bobininden ses gelmeye başlıyor. Gücü artırdıkça telden gelen ses şiddeti iyice artıyor. Mosfetin ısınması normalmi? bu neden kaynaklanıyor? 

yazılımcı

hocam arkadaşın dediği gibi pcb fotosunu çekin yardımcı olurlar.

ayantas

Merhabalar.

Resimleri ekledim. Orjinal pcb den yolları tek tek kontrol ettim bir yanlışlık yok. Tiner ve diş fırçası ile tekrar temizledim denedim ama yine olmadı. Mosfet yine aşırı derecede ısınıyor gücü maksimuma alamadım bu yüzden. Gücü artırdığımda mosfete el değmiyor nerdeyse. Başlık bobini ölçtüğümde ise 03,8 03,7 arasında değişiyor. Allah aşkına bir yardım edin arkadaşlar bir yardım edin. Artık gurur yaptım kızım bile daha olmadımı yapamadınmı baba diye dalga geçiyor benle.

TEKDEDEKTOR

...AYANTAS   ACELE EDIYORSAN BU IS   UZUN   ZAMAN  BILGI BIRIKIMI  GEREKEBILIR ...KIZIN  ICIN ....   BENIM BIR YARDIMIM  DOKUNSUN  ISTERIM   AMA  PI    SISTEMDEN  MUCUZE BEKLEMEMEK LAZIM  MOSFETLERE   GELINCE    MOSFETI   ASIRI SURME  VE  VOLTAJ AKIMI  DENGE  TUTMAK  DARBENIN GENLINI  KONTUROL ETMEK   ÖNEMLİ    MOSLARI   ÖYLE  GELISI GUZEL   SURMEK   OLMAZ   ARTI   AKUMU DAYANIR  ONA  SANA BIR ENTEGRE  TAVSIYE EDERIM   MOSLAR   BU ENTEGREYLE    SURDUN  ZAMAN   SORUN YASAMASSIN....ÖSİLOSKOPLA GENLIK AYARINI    VE   BU ENTEGREYI  INCELEDIN  ZAMAN   DEVREYE EKLEYEBILIRSIN....................TC4426......YADA  426........PIYASADA  RAHAT  BULABILIRSIN    BIDE  BUNU  DENE    BASARILAR       

kuzey

resimler biraz kötü ama üst bolumde bir hatan yok gibi alt yollarda birbirine yakın bir kaç yer var kısadevre varsa bile secilmiyor. dişfırcası tinerle bi güzel temizle oyle kendin bi karsılaştır. keşke entegre soketi kullansaydın. hem entegrelere zarar vermez hemde sahte entegrelere karsı ugrasmamış olurdun. velhasıl bunları yaptıktan sonra şansına mosfet ısınıyorsa saglamdır. soldan 1 ci potu sök yerine 20k yada 22k direnç tak sonra o bobin olmamış bobini üstüne dolamışsın teli.
telin varsa yeni bir bobin yap 30 tur sar ve dagılmaması için bantla ara ara sar sonra iki ucu kazı ara kablona lehimle ara kablon 1.70 cm olsun bunlara ragmen vericin hala çalışmıyorsa ne556 yada 4538 entegrelerinden biri bozuk olabilir. entegre soketi kullansaydın yedek entegre alir denerdin en azından. dahada olmassa 30 lira için canını hiç sıkma malzemeleri yeniden tam takım tedarik et akü al ve acele etmeden yavas yavas anlayarak yenisini yapmaya çalış derim.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious