Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Goldscan 4

Başlatan tivos, 17 Ocak 2011, 14:39:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tivos

Merhaba arkadaşlar goldscan 4 yapmak istiyorum.bu proje elinde tam olan var mı.Yani kart üzerinde 5 adet pot mevcut.kalibrasyonu nasıl yapılır gibi bilgiye sahip olup bunu not şeklinde tutan arkadaş varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.herkeze iyi çalışmalar...
Linkback: Goldscan 4

YILDIRAY

ah tivos ah nerden buldun bu devreyi bunun herşeyi var da lanet olasıcanın hex yok hadi sana kolay gelsin

pro-TR

s.a.
gs4 tamamen analog bir devredir, eric foster amcanın yaptığı ayrımlı bir analog ve bazı malzemeleri smd, yapıp adam akıllı çalıştıran olmadı, tabi bu gs4 ile benim bahsettiğim aynı ise, ayrıca sitede pcb şema, yerleşim şema vb şemalar mevcuttu.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

tivos

Merhaba Arkadaşlar
Doğru devre analog .bendede bütün dökümanları mevcut ama kalibrasyonunu doğru yapıp çalıştıran arkadaşlar var mı diye bu başlığı açyım.kart üzerinde birsürü ayar noktası mevcut.Du devrenin digital olanını hiç görmedim.Gs5 olabilir bahsettiğiniz.Kolay gelsin...

oongit

Daha önce GS4 için 3-4 değişik PCB tasarlamıştım... Üstelik SMD olmayan komponentlere göre... Tasarladığım PCB, Delta Pulse kartından bile daha küçüktü yanlış hatırlamıyorsam... İnternet bağlantıma kavuşabilir ve çizimi nereye kaydettiğimi bulabilirsem seve seve paylaşırım...

oongit

Eğer ulaşabilirseniz, bu devre için Master Hunter ustaya danışabilir ve fikir alabilirsiniz.

tivos

Muster Hunter usta ile iyi görüşüyorum.ama uzun zamandır bu devreyi yapmadığını ve artık devre yapmayacağını sadece deltanın imalatı ile ilgileneceğini söyledi.birde elinde notlar yokmuş.bende ikidebir ustayı rahatsız etmek istemiyorum.başka arkadaşlarda bilgi varsa almak istedim.

pürmüz

Çalıştırabilirsen ben sana hazır epoksili kartını ben sana göndereyim.Eğer çalıştırırsan banada 1 adet toplarsın sırf meraktan istiyorum şu dedektörü.
resimler alttaki linkte

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=2459.msg19448#msg19448

YILDIRAY

devre analog değil galiba çünkü at89c2051 entegresi var.saygılar hex olsa yapmaya değer...

pro-TR

Alıntı yapılan: YILDIRAY - 18 Ocak 2011, 19:01:49
devre analog değil galiba çünkü at89c2051 entegresi var.saygılar hex olsa yapmaya değer...

s.a.
yıldıray usta bi yanlışın var sanırım goldscan4 bilineni analog, siz clone pı vb ile karıştırmayasınız?

YILDIRAY

pro-tr belki ben yanılıyor olabilirim bu pdf var elimde

pro-TR

Alıntı yapılan: YILDIRAY - 20 Ocak 2011, 19:00:25

s.a.
usta bunun gs4 ile alakası bile yok belki çizim olarak benzetilmiş, dikkat ettiniz se bu devre de gnd noktası batarya -v u seçilmiş, oysa gs4 devresinde malum gnd noktası bat+v undadır. ayrıca bu devre IB-Pı sistem olabilir. bence bu devre pek iyi değil, çıkışta sinyali ayrımlı şekilde yakalaması zor. tabi bu benim görüşüm.

mollax

Alıntı yapılan: pro-TR - 20 Ocak 2011, 22:35:42
Alıntı yapılan: YILDIRAY - 20 Ocak 2011, 19:00:25

s.a.
usta bunun gs4 ile alakası bile yok belki çizim olarak benzetilmiş, dikkat ettiniz se bu devre de gnd noktası batarya -v u seçilmiş, oysa gs4 devresinde malum gnd noktası bat+v undadır. ayrıca bu devre IB-Pı sistem olabilir. bence bu devre pek iyi değil, çıkışta sinyali ayrımlı şekilde yakalaması zor. tabi bu benim görüşüm.
hemde hiç alakası yok
http://www.hq-elektronic.eu/menu_ibj_o.html

LORD_EX

LORD_EX

frenci

S.a buşemada eksiklervar yaparsanız çalışmaz. Bunun düzeltilmiş şemasıvar ALEX in çizdiği şema çalışıyor.Ben yaptım j113 tr leri bulamadım,yerine bf247 kullandım L4 470K bobini ise bırakbulmayı kimse anlamadı.yerine direnç taktım busadece sesle ilgili tonu  değişiyo.Ayrıca cihazın ayırımkısmında hiç anlamadım, nasıl ayırımyatığını anlamadım dğeli değersiz herşeye ötüyor,mesafe ise Deltadan az.Bide 14voltla çalışıyor oda ayrıbidert.Yani pektavsiye etmem.Kolaygelsin.

ali kaptan

arkadaşlar lütfen kimse alınmasın
-bilmediğiniz konular hakkında lütfen yorum yapmayın ki bilmeyenler de yanlış öğrenmiş olmasın.
-473k ne demek?47uh lik şok bobini bu kadar basit
-devre nasıl ayrım yapıyor?pı dedektörlerin çalışma mantığını bilen herkes anlar.4 farklı örnek alınıyor.bunların değerlendirmesi sonucunda ayrım yapıyor.

devre zamanında çok küçük altın parçacıklarını bulmak için tasarlanmış.yani derin değil.ancak hassas bi devredir.

konu daha önce irdelendi forum içi arama yaparsanız daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.hatta yapıp çalıştıran arkadaşların yorumlarını da okumuş olursunuz

tivos

Sayın Ali Kaptan
Siz ayrım yapan ve derinliği orta seviyede olan hangi pi vihazı önerirsiniz.Vlf lerde başlık cok sıkıntı yaratıyor en azından pi başlıkları yapmak biraz daha kolay.

keçelerli

bu devreyi herkes yapıp çalıştıramaz bende dahil çok ustalık ve işçilik isteyen bi devre 
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

keçelerli

bu devrenin ustası master hunter abimizdi ama forumu bıraktı artık
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious