Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Fikrinizi Alabilir miyim ?

Başlatan ahmettas, 27 Aralık 2010, 11:23:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmettas

Herkese selam !
Arkadaşlar Elektrik mezunuyum ve cep telefonu tamiri ile ilgileniyorum. Bu aralar bir dedektör yapma merakına sardım ticari düşünmüyorum, gidip 2000 - 4000 tl verip de bi cihaz almak sonra da hayal kırıklığına uğramak istemiyorum 150 - 200 tl maliyeti olan bi cihaz yapıp kendi hobimi uygulamak istiyorum. Formu inceledim gerçekten mesleki açıdan, teknik açıdan ve teorik olarak araştırmacı, boş konuşmayan, meraklı ve becerikli birbirinden kıymetli insanların burda fikirlerini ortaya koyduklarını ve birbirlerine yardımcı olduklarını gördüm. Formda ki cihazlardan(projesi sunulmuş cihazlardan) Delta P. 2 için oumlu yorumlar okudum niyetime de aldım açıkçası elektronik mühendisi bir arkadaşıma danışmaya karar verdim. Çevremde defineci olarak büyüklerimin fikirlerini sordum hani tavsiye edilen cihaz olarak hepsi de Minelap dediler özellikle de  gpx 4500 modeli. Formda da  bu cihazla ilgili döküman (şema bakımından) bulamadım.
Şimdi ben dedektörlerin çalışma mantıklarını araştırdım öyle metrelerce çeken bi cihaz istemiyorum ben mantıktan yanayım max 60 - 70 cm (ama cidden bu mesafeyi görüyor) olması yeterlidir. Delta P.2 yi düşünüyorum biliyorum ki bu konuda tecrübesine güvendiğimiz üstadlarımızın çoğu benim şuan bulunduğum konumdan geçtiler benim şuan yaşadığım hisleri (tereddüt, heyecan, hırs, merak vb :D) yaşadılar. Bu yüzden onların beni anlayacaklarını ümit ediyor, gayet samimi ve gerçekçi fikirlerini merak ve saygıyla bekliyorum. Şimdiden ilginen üstadlarıma ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
Linkback: Fikrinizi Alabilir miyim ?

pro-TR

s.a.
ahmet kardeşim sitemize hoş geldiniz. amacınız hobby maksatlı dedektör yapmak ve gerçek manada kullanmaksa delta pulse yerinde bir çözüm, ancak şu hatayı çok yapan arkadaşlar vardır. delta pulse güzel bir cihazdır ama yapıp kullanmasını bilene, fakat bu devreyi hakkıyla yapamayıp devreye suç bulan arkadaşlarımız çok olmuştur. yani eğer istediğiniz performansı yaklayamazsanız bilesiniz ki bu sizin devreyi düzgün yapamadığınıza delalettir.
Ayrıca dedektörler çok çeşitlidir kullanım amaçlarına göre, siz ayrımlı olsun derin çekmesin derseniz VLF tipi cihaz öneririrm. yok benim için ayrım sorun değil iyi çeksin , küçük objelerle işim yok derseniz (tek para gibi) ,derinlerdeki objeleri göreyim derseniz delta pulse 3-5 milyarlık makinalara taş çıkartır.üstelik yapımı ile ilgili her türlü sorunlarınza burada çözüm bulursunuz.
size kolay gelsin.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

ahmettas

Öncelikle tekrar teşekkür ederim ilginize ve cevap verdiğiniz için devre yapmaktan kastınızı tam olarak anlamadım ben başlığı kendim sarmak yerine izmirde olduğunu duyduğum şirketlerden birine formdaki değrleri verip sardıracağım zaten en hassas(beceri ve tecrübe ile ilgili) olan nokta bobin değil mi? En azından böyle olduğunu düşündüğüm için ben başlık bobinini hazır kullanmayı düşünüyorum.
Derinlik ve ayrım konusuna da gelince elbette herkes mükkemmeliyeti arzular fakat dediğim gibi ben mantıktan yanayım dolayısı ile derinlik 60 - 70 cm yeterli ayrım özelliği de bilemem ne kadar tutturabiliriz.

Bu arada Minelap için bi fikir vermemişsiniz yani bu cihazı clone etmek için döküman bulma şansımız var mıdır ?

pro-TR

PI dedektörler için özel sarım gerekmiyor, yani PI dedektör için profosyonellik şart değil, kendiniz pekala kolaylıkla sarabilirsiniz. VLF için bişey diyemem, bence siz öncelikle hangi makinayı yapacaksanız onunla ilgili forumda ki dökümanları inceleyin, karşılaşılan sorunlar ve çözümleri ile ilgili bilgileri edinin, hepsinden de öte çalışma mantığını anlamaya çalışın. tabi kendiniz yapacaksanız. mesela delta pulse için önerim. (ben olsaydım şayet)
forumda fabrikasyon PCB satanlar var yani demonte kit şeklinde ve ayrım devresi var hazır alırdım, maliyeti 200 lira bile tutmazdı, bu makina ile 3-5 milyarlık makinalara kafa tutardım.
minelap için söyleyeceğim şu; minelap nasıldır bilmem ve piayasada satışta olan bir devreyi kopyelemek suç (olsa bile) .
bu konuda döküman bulup bulunmayacağını bilmiyorum. varsa bile bende yok, şu da var eğer piyasada varsa da o makina pek iş göreceğii sanmam. tabi bu benim yorumum eğer vşlf tipi ise benim vlf bilgim yok maalesef, ben PI konusunda fikir verebilirim.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

ahmettas

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için şimdi ben de formu tekrar inceliyorum

LORD_EX

Minelap sd 2000 şeması olacaktı sitede pcb side verilmiştidiye hatırlıyorum. Ama yapanlar eksik dediler.

Karadağ

Öncelikle sizin dedektörü ne için kullanacağınızı belirleyip ona göre seçim yapmanız gerekli. Mesela ben araziye çıkıp yüzeyde bulunan materyalleri toplamayı istiyorum derseniz vlf bir dedektör yapmanız gerekiyor. Yok ben daha derindeki metallere de ulaşmak istiyorum derseniz deltapulse fazlası ile işinizi görür ve yazdığınız mesafe deltapulsenin rahatlıkla ulaşabileceği bir mesafedir. Dikkat etmeniz gereken elinizdeki ürünün düzgün üretilmiş olması ve sizin o ürünü kullanmayı iyi biliyor olmanızdır.

Saygılar.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

ahmettas

Arkadaşlar şu linklerdeki cihazların yapımına güvenebilir miyiz
http://www.teknolojiekibi.com/deltap2_kit.html

LORD_EX

Alıntı yapılan: ahmettas - 27 Aralık 2010, 15:23:10
Arkadaşlar şu linklerdeki cihazların yapımına güvenebilir miyiz
http://www.teknolojiekibi.com/deltap2_kit.html

Güvenebilirmiyizdeki kastının "acaba yapsak  kayda değer bir şey elde edermiyiz yoksa hurdalığa bir yer açmamızmı gerekecek." olduğunu düşünerek;

:)  . abi şu link dediğin yerle bu mesajı attığın yer aynı.

delta ilk gözağrım laf söyletmem. :)

Ayrıca millet sitede en çok delta konuşuluyor diye yakınırken sen güvenden bahsediyorsun. Bu sitede Belki üzerinde en çok konuşulan bu dedektor delta.

Yanlış anlama kırılma ama siteyi biraz karıştırsan anlardın.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious