Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Darbe indüksiyon dedektörün mesafe arttırımı

Başlatan yazılımcı, 24 Aralık 2010, 20:57:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

elc

Alıntı yapılan: pro-TR - 06 Şubat 2011, 14:18:39
Alıntı yapılan: yazılımcı - 06 Şubat 2011, 14:12:51
simetrik beslemenin önemi , mesela en basitinden anlayacağınız şekilde bi tersleyen opamp düşünün girişindeki 1 voltu çıkışında -1 olarak göstermesi gerekir bunun için gnd nin altında bi çıkış üretmesi için simetrik beslenmesi lazım

yazılımcı ustam +-5v ta olabilirdi. ama adam -+15v kullanmış ben o noktaya dikkat çekmek istedim. bence bir sönümlenme eğrimiz var bu eğriyi -+5v yerine -+15v ta incelemek hem daha hassas hemde (malum parazitlerin v ları düşük olur) parazitleri daha çok bastırmak için olduğu kanaatindeyim.

Mrb;

Bazı devrelerde dediğiniz şekilde uygulamalar mevcut dc to dc konvertör ile bunu yapıyorlar örneğin bu konvertörün girişi 5v-12v ile beslenirken çıkışında 2-5 w gücünde 5, 12, 15, ±5, ±12, ±15 volt verebiliyor ayrıca girişteki beslemeden bağımsız hale geliyor buda daha az elektiriksel gürültü  anlamına geliyor burda örneklerine bakabilirsiniz.
http://www.tracopower.com/category/dc-dc-converters/sip-package/

fiyatlarına gelince baya uçuk fiyatlar var bu şekilde dc to dc bizim devrelerimizde kullanabileceğimiz şekilde tek tipde olsa yapmamız mümkün olabilirse daha verimli daha stabil tasarımlar olabilir

Saygılar.
Linkback: Ynt: Darbe indüksiyon dedektörün mesafe arttırımı
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

BigBang

PI dedektörler için 6 Watt yeterli bir güç değil .

pro-TR

slm elc usta;
bahsettiğiniz dc-dc converterlerden kullandım, çok süper bir şey, converterin GND sini kendiniz belirleyebiliyorsunuz. ben 1w lık olanından kullanmıştım mornsun 1205S diye birşeydi, yanlış hatırlamıyorsam. opamplar için 1w lık ziyadesiyle yetiyor, ancak için içine glcd, lcd vs girince yetmedi yandı.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

elc

slm pro-TR ustam;

dc to dc konvertörleri sadece op ampları beslemekte kullanabiliriz diğer güç çeken katların beslemesi normal besleme ile yapılır

BigBang opampların beslemesi için bahsetmiştim zira opamplar düşük güç tüketmektedir

Saygılar
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

pro-TR

Alıntı yapılan: elc - 03 Nisan 2013, 14:34:39

slm pro-TR ustam;

dc to dc konvertörleri sadece op ampları beslemekte kullanabiliriz diğer güç çeken katların beslemesi normal besleme ile yapılır

BigBang opampların beslemesi için bahsetmiştim zira opamplar düşük güç tüketmektedir

Saygılar

elc usta delta pulsede ben opampların beslemesinde (ki delta pulse analog yapıyı simetrik bir besleme ile denediğimde) 40-50mA akım çekiyordu. tabi orj. şemaya göre 556 - 4538'ler ve 555 yoktu ama
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

yanuma

Alıntı yapılan: pro-TR - 03 Ocak 2011, 15:06:21
Alıntı yapılan: yazılımcı - 03 Ocak 2011, 12:43:10
Alıntı yapılan: pro-TR - 03 Ocak 2011, 02:03:29
yazılımcı kardeş siz daha önce microchipten malzeme aldınız mı? burda dikkatimi çekti işlemci fiyatları düşük, acaba kargo maliyeti nasıl oluyor, deneyiminiz varsa paylaşmanızı bekliyorum.
s.a ustam ebay'dan  ucuza alırsın kargo ücreti düşük  yada yok
Daha hiç almadım ama 5 adet ve fazlasında kargo parası almıyomuydu ucuzamı geliyodu öyle bişeyler , netten kargo fiyatlarına bak.

usta dün gece deneme için kaydolup 3 adet entegre sepete ekledim, entegreler 17 dolar tuttu, kargo ücreti 55 dolar  ;D iptal ettim.
Alıntı yapılan: pro-TR - 21 Ocak 2011, 10:03:46
S.A.
PI sistemlerde mesafe artırımını etkileyen faktör nedir? daha fazla manyetik alan, manyetik alanı artırmak içinde bobine yüklenmemiz gerekiyor sanırım. bunun içinde bize lazım olan yüksek voltaj veya yüksek akım yanılıyormuyum. uygun şekilde filtrelenmiş bir dc-dc converter devresi ile sadece mosfeti ve bobini 50-55v ile sürsek göndermeyi güçlendirmiş olmayız mı?

bu 50-55v için aşağıda ki şema uygulanabilir mi?

ustam ebay'dan ara freeshipng  segmesinde  arat bulursun  aradıgın malzemeyi saygılarımla  ben çünkü burdan alışveriş yapıyorum  en fazla 10 dolar kargo çokıyor çeşit çok

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious