Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

delta pulse devresi için akü ve şarj yardım?

Başlatan deltabg, 04 Kasım 2010, 18:37:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

deltabg

merhaba arkadaşlar,
Wattson  12V / 1.3Ah / 20 Hr    akü aldım bu delta pulse devresinin beslemesi için yeterli herhalde ?
satıcıdan şarj cihazı da istedim bana (ATABA AT-660) 11.5 Watt 500 mA 6/12V led göstergeli adaptör verdi.
2 saatte şarj eder dedi.
forumda okudum şarj aleti akımı akünün onda biri kadar olması gerekiyormuş.
benim aküye göre  max: 130 mAh olması gerek ?

sizce şarj etmemde bir sakınca olurmu akünün ömrünü etkiler mi ?
bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim

ayrıca akünün üzerinde şarja ilişkin şunlar yazıyor.
----------------------------
Constant Voltage Charge
Standby Use: 13.5-13.8V
Cycle Use:     14.4-14.9V
Max.initial Current:  less than 0.39A
----------------------------

Linkback: delta pulse devresi için akü ve şarj yardım?

mukadder

Standby Use: 13.5-13.8V verilen gerilim değerleri arasında 13,6V ve 120 mA ile şarj ediyorum.Şarj bitince otomatik olarak şarj durur.Benim sana önerim bu.Aküyü şarjda unuttuğunda aylarca kalsa bile problem olmaz.

http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Charger/Charger.htm  linkindeki bilgileri incele şarj gerilimini Standby Use: 13.5-13.8V arasında tut.

kuzey

arkadasım bende uzun süredir aynı akü aynı adaptörü kullanıyorum ama denildigi gibi 2 saatte falan şarz etmez. toplamda 8 ila 10 saatte akün tam doluma ulaşır. saygılar

deltabg

Alıntı yapılan: kuzey - 05 Kasım 2010, 16:24:55
arkadasım bende uzun süredir aynı akü aynı adaptörü kullanıyorum ama denildigi gibi 2 saatte falan şarz etmez. toplamda 8 ila 10 saatte akün tam doluma ulaşır. saygılar

500 mili amper  aküyün omrunu kısaltır ama 1 sene kadar her.gi bir zararı olmaz değil mi ?

kuzey

neden bu kadar ince hesap yaptıgını anlamadım ama sunuda unutmayalımki dedektörde kullanıyorsan bu aküyü zaten tam bitmiş olmayacak çogu zman şarz yapacaksın asıl o etkileyecek akü ömrünü.

deltabg

Alıntı yapılan: kuzey - 05 Kasım 2010, 21:25:03
neden bu kadar ince hesap yaptıgını anlamadım ama sunuda unutmayalımki dedektörde kullanıyorsan bu aküyü zaten tam bitmiş olmayacak çogu zman şarz yapacaksın asıl o etkileyecek akü ömrünü.

napalım işin acemiliği :D   herşeyi öğrenmek gerek

mukadder

akü şarjlı beklemeli çünkü şarjsız aküde sülfatlaşarak kayıplar yaşanır.Hızlı şarjda ise çapaklanma(sivri uç oluşumu ve buna bağlı kısa devre) akünün kullanılamaması demektir.Ömrünü uzatmak için bu ikisinden uzak durmalısın , kurallara uygun şarj etmelisin ve şarjsız bırakmamalısın.

mustafa_ozcan

zayıf batarya ikaz devresi

sitesi: http://www.solorb.com/elect/solarcirc/lvbeep/index.html

mukadder

teslacoil

dp3 devresinin şarj kımını kullanbilirsin bu linke açık şemayı indirin
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=3797.0
şarj cihazınıda akü bağlıyken boş yada dolu oldu anlardfa  çektiği akımları ölçü aletiyle  konturol edip akünün durumu ve sarj cihazınız hakkında bilgi edinebilirsiniz  suan 12v  1.3 a akü durumu normal ilk baştan 80 yada 100 ma gibi bu devrede akım çekiyo doldukça bu değer 30ma kadar düşüyo devreye 14v -  1.2A ac adaptör kullandım kolay gelsin

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious