Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

birde VLF yapalım arkadaşlar

Başlatan mollax, 11 Ekim 2010, 01:20:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mollax

bu projeyi yapmayı düşünüyorum
yorumlarınızı bekliyom iş yaparmı
Linkback: birde VLF yapalım arkadaşlar

pro-TR

s.a.
benimde hiç vlf deneyimim olmadı arkadaşlar, yapan olan arkadaş olursa bende onunla beraber yapmak isterim.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Karadağ

Bobin bilgilerini vermemiş. Bobin bilgileri elinizde varmı?
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

İspanyol

slm arkadaslar bunu bir yerden aldım bakın olacakmı
1. TX is 540 uh [micro-henry] and a dc resistance of 1.4 ohms on connector pins 4,5
2. RX is 36 mh [milli-henry] and a dc resistance of 122.8 ohms on connector pins 1,2
TX and Bucking coil 0.36 mm =27 AWG and the RX is 0.23 mm =31 AWG 

yener

slm arkadaslar benim whites marka cihazımın  bobinini açayım derken tornavidanın ucu  içindeki sargının birtanesini hafifce aşındırmış onda bir  sorun olurmu. saygılar.....................

ercan

Alıntı yapılan: yener - 14 Ekim 2010, 19:02:45
slm arkadaslar benim whites marka cihazımın  bobinini açayım derken tornavidanın ucu  içindeki sargının birtanesini hafifce aşındırmış onda bir  sorun olurmu. saygılar.....................

Yaraladığın yere biraz vernik akıtırsan hiç bir sıkıntı kalmaz....

yener

sagolasın arkadasım. iyi çalışmalar

yener

hayırlı cumalar. arkadaslar biliyorum  iyi olmayabilir ama hosuma gidiyor su yerli cihazlar nokta makro maksel ugur elsan sismik bu tür cihazların derinlik verileri nasıl acaba  örnegin nokta 106 1.5 metre inermi sizce veya makro özellikle bu cihazın yazılımı olsun gorünüsü olsun çok güzel.aslında ama çalışmasını bilemem kullanmadıgım için simdi yeni piyasaya sürülen sismik elektronikten k9 buda fena birseye benzemiyor videolardan izledim güzelgibi. malesef kendi sitelerinde çuvalladılar zavallıları is yapan yok diye. suan. aklımda 2 cihaz kaldı çalısmasını  tam çozemedigim otekinleri iyi kotü ogrendikte maksel elektronik ile elsan elektronik. garip garip cihazları var adamların ozellikle elsanın  garip cihazları var gelelim alan tarama adıyla tabir edilen çift kişilik çubuklarına normalde ben tek kişilik çubukları kullanmam ama adamların yapmış oldugu çift kişilikler baya hosuma gitti nasıl  baklava dilimi alıyor. 1 kaç kez evde kendim bakırdan yapmaya kalktım çalısmadı çift kişilik bende çope attım adamlar ne katıyor  acaba içine bu çift kişilik alan tarama cihazlarının devre semalarını bulabilirmiyiz arkadaslar merak ettim dogrusu elektronik aksamları varmı bunların neyse herkeze. hayırlı çalışmalar arkadaslar iyi aksamlar.

mollax

arkadaşlar adam yapmış, pek memnun acaba bunu mu yapsam hazır pcb de var
http://www.md4u.ru/forum/viewtopic.php?f=61&t=3115

şimal

molax kardeş o ne öyle vlf cihazmı acaba mesafesi nasıl bayağı karmaşık birşeye benziyor sen galiba dillerinden anlıyorsun özellik olarak ne diyor bilgi vermen mümkünmü

kuzey

mollax hocam bende yapmayı düşünüyorum ama bobin hakkında anlatılanlardan birşey anlamadım. bobin hakkında yeterli bilginiz mevcutmu. saygılar

mollax

Alıntı yapılan: şimal - 15 Ekim 2010, 23:19:30
molax kardeş o ne öyle vlf cihazmı acaba mesafesi nasıl bayağı karmaşık birşeye benziyor sen galiba dillerinden anlıyorsun özellik olarak ne diyor bilgi vermen mümkünmü
White's 6000 Di Pro SL  modifiye edilmiş hali

mollax

Alıntı yapılan: kuzey - 15 Ekim 2010, 23:44:38
mollax hocam bende yapmayı düşünüyorum ama bobin hakkında anlatılanlardan birşey anlamadım. bobin hakkında yeterli bilginiz mevcutmu. saygılar
DD 25 cm  ТХ 34 tur 0.6mm telden, condensator 1 uF,  6.59 kHz ayarlanacak; RX  270 tur 0.18 telden, kondensator 0.033 мкф, 4.6 kHz ayarlanacak
white's başlıklarla çalışıyormuş.

şimal

mollax kardeş özellikleri neler mesafe ne kadar acaba bilgilendirebilirmisin 

kuzey

hocam 1 saattir malzeme listesini çıkarmaya ugrastım. bu ne biçim bir makina bilmiyorum ama 250 çeşit parça var bunda dehşet bişe kaç lira tutar kim bilir. ama yaparsak sonuç ne olur hayırlısı bakalım.

kuzey

mollax hocam bu şemada L1 ve l2 bobinlerinin degeri nedir biliyormusunuz piyasadan ne diye almamız gerekiyor. saygılar

pro-TR

s.a.
bu vlf sallamalı makinamı?

pro-TR

arkadaşlar üstelik pcb çift taraflı, yani benim vlf deneyimim yok o yüzden nerede nasıl bir sinyal görmeliyim. açıkcası bu devre beni tırmalatır.  ;D
üstelik devrenin verimi nasıl? mesafesi vs. nedir bilen arkadaşlar varmı?

kuzey

selami hocam pbc tek yüzlü ve sallamalı bildigim kadarıyla.

mollax

Alıntı yapılan: kuzey - 16 Ekim 2010, 17:30:59
mollax hocam bu şemada L1 ve l2 bobinlerinin degeri nedir biliyormusunuz piyasadan ne diye almamız gerekiyor. saygılar
bunları kendiniz yapacaksınız
L1 yuvarlak  yuvarlak ferrit nüve  17x9x6,5mm 100-200 tur 0,4mm tel
L2 küçük ferrit makara
bu adreste diğer bilgiler
http://www.md4u.ru/forum/viewtopic.php?f=61&t=3115

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious