Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

DELTA LİTE PROJESİ

Başlatan mustafa_ozcan, 25 Eylül 2010, 00:19:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustafa_ozcan

ARKADAŞLAR BU PROJE İÇİN KATKILARINIZI BEKLİYORUM
ÇİZİMDE LİTE HALE GETİRMEYE ÇALIŞTIM
HEP BERABER LİTE YAPALIM ŞU DEVREYİ

[IMG]http://img825.imageshack.us/img825/7384/deltalite.jpg[/img]

Linkback: DELTA LİTE PROJESİ

mollax

böyle yaptıktan sonra XL-500 den ne farkı kalır.onu yapalım daha iyi olur

Professor

d7 d8 d9 diyotlarını ipal ederseniz eşk devresi sorunlu çalışabilr. t2 noktasını ve ilk 4066ları kaldırmanız auto tune yi bozacaktır. benim şahsi fikrim deltada sadece zamanlayıcılar denetleyici ile yapılıp ufaltılabilir. analog kısma dokunulmaması gerekli bence. 556, iki adet 4538 ve 555 in yaptığı işi tek denetleyici ile yapabilirsiniz hem kontroller de dijital olur. 

ali kaptan

lf357nin altındaki opampın işlevini düşünürseniz t2 yi iptal etmemeniz gerektiğini görürsünüz.olmaz değil ama performans kaybı olur.ayrıca lf357 ve zamanlamaların daha stabil olması için beslemeye dikkat edilmeli(-E ye dikkat ).devre de modifikasyon yapılabilir ama yapılacak olan her türlü eksiltme performans kaybı yaşatır.

mustafa_ozcan

Alıntı yapılan: ali kaptan - 25 Eylül 2010, 10:50:41
lf357nin altındaki opampın işlevini düşünürseniz t2 yi iptal etmemeniz gerektiğini görürsünüz.olmaz değil ama performans kaybı olur.ayrıca lf357 ve zamanlamaların daha stabil olması için beslemeye dikkat edilmeli(-E ye dikkat ).devre de modifikasyon yapılabilir ama yapılacak olan her türlü eksiltme performans kaybı yaşatır.

lf357 altındaki op ofset düzeltme yapmıyormu
t2 ise fet iletimde iken opları 4066 yardımı ile opları bastırmıyormu

mustafa_ozcan

Alıntı yapılan: mollax - 25 Eylül 2010, 01:22:51
böyle yaptıktan sonra XL-500 den ne farkı kalır.onu yapalım daha iyi olur
orj. xl500 kullananlar tek parayı 40cm'den algıladığını söylüyorlar.

şimal

arkadaşlar bu xl500 nedir şema baskı devresi felan varmı

mustafa_ozcan

Alıntı yapılan: şimal - 25 Eylül 2010, 15:17:01
arkadaşlar bu xl500 nedir şema baskı devresi felan varmı

http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?t=14823

bizde deltayı lite hale getirceğiz

şimal

deltayı lite getirince ona bi işlemci konacak değilmi o zaman yazılım gerekecek anladığım kadarıyla  doğrumu 

mustafa_ozcan

Alıntı yapılan: şimal - 25 Eylül 2010, 16:21:20
deltayı lite getirince ona bi işlemci konacak değilmi o zaman yazılım gerekecek anladığım kadarıyla  doğrumu 

mikroişlemcisiz lite yapacağız hep beraber özgür bir proje olacak

asel38

s.a
arkadaşlar ben zaten microcontrollu light versiyon çalıştım bir opamp fazlasıyla neredeyse clonepi ye benzedi

şimal

kusuruma bakma benim sizin kadar bu konularda bilgim yok bu nasıl olacak kısaca bilgi verebilirmisin 

mammadm

hi guys
whats this detector"delta light"?
is it work properly?

ali kaptan

o devrenin ofsett gerilimini ayarladığını düşünmüyorum(yanılıyor olabilirim).dikkat ederseniz t2 devrede iken lf357nın çıkışını sıfıra çekiyor.bu ne için gerekli?-devreyi skopla inceleyen arkadaşlar metal algılamanın, çok çok küçük voltajların binlerce kez yükseltilerek yapıldığını görmüşlerdir.t2 ile t2 süresince opamp çıkış seviyesi sabitleniyor.böylece devre daha stabil,daha hassas ve daha hızlı algılama yapıyor.

harbidedektor

Alıntı yapılan: ali kaptan - 27 Eylül 2010, 11:30:13
o devrenin ofsett gerilimini ayarladığını düşünmüyorum(yanılıyor olabilirim).dikkat ederseniz t2 devrede iken lf357nın çıkışını sıfıra çekiyor.bu ne için gerekli?-devreyi skopla inceleyen arkadaşlar metal algılamanın, çok çok küçük voltajların binlerce kez yükseltilerek yapıldığını görmüşlerdir.t2 ile t2 süresince opamp çıkış seviyesi sabitleniyor.böylece devre daha stabil,daha hassas ve daha hızlı algılama yapıyor.

LPF ile DC - ofset düzeltme örneği
ofset correction.pdf

ali kaptan

linke tıkladığımda sadece registry açılıyor.

elsidi

Delta 02 derinlik ölçüleri daha önceki klasik delta için sardığım 42cm çap başlık, tel kalınlık 0,50 sönümleme direnci 1,435 omluk
arama başlığı ile 02 deltada salt havada (ağaç üstünde)ki denememdir ölçüler cm ile abartmadan metre ile yapılmıştır En son
denemem 55cm lik bobin çapı  (aşağıda ölçüler yazılı) ile bobin zemine temas ama hava ölçümüdür metre kullanılmamıştır ama
bana göre son sardığım 55 lik bobin değerlere sadık kalınmamasına rağmen muhteşem. ama cm kullanılmadı tahmini ölçüdür.

şimal

elsidi kardeş dediklerinden pek bişey anlamadım acıklayabilirmisin mesafe hakkında ve çektiği cisim hakkında bilgi vermemişsinde

ali kaptan

verdiğiniz dosyada da söylediğim gibi çıkış sıfıra çekilmiş.siz bunun  adına ister lpf offsetcorrection deyin ister başka bi şey deyin.zaten bu devre de t2 ile on durumuna geçiyor.
yanılıyorsam lütfen düzeltin.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious