Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Deltadan başka dedektör yokmu?

Başlatan YAK, 06 Eylül 2010, 00:41:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YAK

Herkese merhaba hayırlı kandiller.Mesajlara ne bakıyorsam ya yarısı yada tamamı Delta pulse ile ilgili.Bu deltadan başka dedektör yokmu?
Ben sadece deneme amaçlı bir delta yaptım bir dahada yapmadım.Bence hikayaden bir dedektör.Arkadaşlarımızın ısrarla bahsettikleri 1 lira 50cm sözü yalan.Başlığı sabit tutup parayı hareket ettiriyorsunuz.Birde parayı toprağa gömüp başlıkla arayında görelim marifetinizi.İnanıyorumki 20cm geçemezsiniz.Ve bu dedektör arazideki taşlara bangır bangır öter.Deneyin bakın.
Bence artık zamanı geldi başka devreye geçin Bir süperscan var.XR 7 var.daha başka devreler var deneyin.Ne tutturdunuz Delta pulseyi.Sanki teknolojiekibi formu değil delta pulse formu.İşi bilen dedektör ustaları deltayla çok az uğraştılar.Geotechte sadece bir başlık var deltayla ilgili.
Neyse herkese iyi çalışmalar dilerim.
Linkback: Deltadan başka dedektör yokmu?

mollax

nette çok şema varda aralarında yalnızca deltanın şeması doğrü dürüst verilmiş
kalan şemalarda bir sürü yanlışlar var. yapan pişman oluyor.nette delta ve tesoro kadar ayrıntılı başka şema yok.

GORDİANUS

katılıyorum profesör arkadaşa yıllardır nasıl bıkılmadı deltaya arazıde kı calişmasına gelınce o ap ayrı bı konu.havada sabit başlık la gezen zemın uzerındeki başlık algılaması cok farklı bunu bilen az kişi var her halde.   son calişmanda 70cm 1tl hava testı vlf de.toprakta 35cm toprak altı.yanı havada toprakta olay cok farklı oluyo.  yenı devre şart ki forum şenlensın cesaretlı oncu bi arkadaş gerek bi devre yapsın olumlu sonuc alsın arkası gelır şenlenırıs hep beraber.yenı devre avına cıkaım hep bereber......

aspik

Alıntı yapılan: Profesör - 06 Eylül 2010, 00:41:32
Herkese merhaba hayırlı kandiller.Mesajlara ne bakıyorsam ya yarısı yada tamamı Delta pulse ile ilgili.Bu deltadan başka dedektör yokmu?
Ben sadece deneme amaçlı bir delta yaptım bir dahada yapmadım.Bence hikayaden bir dedektör.Arkadaşlarımızın ısrarla bahsettikleri 1 lira 50cm sözü yalan.Başlığı sabit tutup parayı hareket ettiriyorsunuz.Birde parayı toprağa gömüp başlıkla arayında görelim marifetinizi.İnanıyorumki 20cm geçemezsiniz.Ve bu dedektör arazideki taşlara bangır bangır öter.Deneyin bakın.
Bence artık zamanı geldi başka devreye geçin Bir süperscan var.XR 7 var.daha başka devreler var deneyin.Ne tutturdunuz Delta pulseyi.Sanki teknolojiekibi formu değil delta pulse formu.İşi bilen dedektör ustaları deltayla çok az uğraştılar.Geotechte sadece bir başlık var deltayla ilgili.
profosör çokk güzell söylüyorsun  katılıyorum deltayıı dediğinden fazlası hale getirdim buherneysede elimde 10taneye yakın xr7 kartı varr fabrikasyon harika birşekilde dizayn edildi birtanesinide kutuladım fakat söndürme direnci bunda yok herhalde böyle çalışıyor ama orjinalini görmeden birşey diyemem fakat elimde birçok bobinle denedim üstündeki 2n3773 ısınıyor çokk fazla bazı forumlarda okudum kimisi 0,8ohm kimisi 1,2 ohm sarman gerekli diyorlar sardım gene sıkıntı var iyi dedektör olduğunu biliyorum amaa hatta çokta dedektör yaptım eniyisi delta şuanda senin şuanda xr7 yada başka bir dedektörler ekleyip delta konusunu kapatacağın bilgilerin varmı ????

pro-TR

Alıntı yapılan: Profesör - 06 Eylül 2010, 00:41:32

yaşarali abi düşünceleriniz nelerdir? birileri hazır yapıp vermeli ki projeyi isteğiniz bumudur. ki PIM1, BARAN1, NES-500 vb yapıldı kim arkasını getirdi, yıkıcı eleştiriden başka bişey görmedi yayınlayanlar

herkeste bir amaç var iyi bir devre yapmak ve satmak, öğrenme geliştirme adına kimse birşey yapmıyor paylaşmıyor. VARSANIZ BURADA ortak ve SIFIRDAN devre tasarlayalım. ister PI ister VLF HATTA isterseniz yazılımsal olsun derseniz buna da varım, yazılımı aşmak benim işim olsun. BUYURUN. kaynak kodunu yapanlar arasında paylaşırım da, hatta analog devreyi kurmak çalıştırmak dersen buna da varım. BU siteye 4 senedir takılırım. kimler geldi geçti.ASEKRON usta, Taylan Usta hatta emekli amca gibi sabır taşını bile eskittik, ahmet ustayı saymıyorum o hancı bu handa...
4 senede bir yerlere geldik FAKAT ben yeterli görmüyorum gelişmeleri mesela ortak proje hiç yok, anlayamadığım kimse hırsını yenemedi. hergün tavaf ederim bu siteyi ama hergün dediğin doğru deltadan başka yzı yok. ama değişiklik yapmak içinde kimsede harekette yok. üzülüyorum inanın....
HATAM VARSA AFFOLA
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Uykusuz

Bu başlıkta bazı arkadaşların PIM-1 projesinde bir mesajını dahi görmedim. Yine de saygılar.

aspik

Alıntı yapılan: Uykusuz - 06 Eylül 2010, 08:34:12
Bu başlıkta bazı arkadaşların PIM-1 projesinde bir mesajını dahi görmedim. Yine de saygılar.
Arkadaşım yazılıma kısıtlama koyarsan kimsee yapmaz biliyorsun adam kutulayacak 200defa dağda siwcih bozuldu v.s. cihazı ayar yapmak için açıp kapatacak bunu düşünür adam oyüzden kimsee ılımlı bakmıyordur

kuzey

profösör hocam bir bakıma haklısınız,ama elektronikde yeterli bilgisi olan sizlersiniz kendim gibi çırakların elinden birşeyler gelmiyor malesef dünyadaki tüm siteleri her gün geziyorum işe yarayacak birşeyler toplamak için ama bu seferde dil engeli çıkıyor karşıma cümlelerin yarısını anlamıyorum. örnek olarak vermiş oldugunuz cihazlardan superscan la çoktandır ilgileniyorum ama basılabilir halde pbc si yok malesef ben bulamadım eger elinde olan arkadaşım varsa eklesin ilk yapanda ben olayım.
SAYGILAR

pro-TR

Alıntı yapılan: aspik - 06 Eylül 2010, 02:00:30
profosör çokk güzell söylüyorsun  katılıyorum deltayıı dediğinden fazlası hale getirdim buherneysede elimde 10taneye yakın xr7 kartı varr fabrikasyon harika birşekilde dizayn edildi birtanesinide kutuladım fakat söndürme direnci bunda yok herhalde böyle çalışıyor ama orjinalini görmeden birşey diyemem fakat elimde birçok bobinle denedim üstündeki 2n3773 ısınıyor çokk fazla bazı forumlarda okudum kimisi 0,8ohm kimisi 1,2 ohm sarman gerekli diyorlar sardım gene sıkıntı var iyi dedektör olduğunu biliyorum amaa hatta çokta dedektör yaptım eniyisi delta şuanda senin şuanda xr7 yada başka bir dedektörler ekleyip delta konusunu kapatacağın bilgilerin varmı ????

xr7 nin orjinalinde söndürme direnci başlık içerisinde olamaz mı? illa bu söndürme direnci pcb üzerinde mi olmalı, bence 150R gibi bir değer takılmalı ona...
söndürme direnci olması veya olmamasının devreye kar & zararı nedir ? bu konuda arkadaşların fikirlerini merak ettim doğrusu

YAK

Arkadaşlar bir başlık açtık tabiki arkasında duracağız.Mollax arkadaşıma hak veriyorum.Fakat bazı değerli şemalardaki eksiklikleri biz tamamlayacağız.zaten yardımlaşmayıda burda yapacağız.
gordianus arkadaşımız tamamen işin bilincinde teşekkür ederim.
Aspik arkadaşım senin için XR 7 ye baktım sanırım nette yeni adıyla DPB 2010 adıyla meşhur.fakat anahtarlama katı 2N3773 yerine BU 508 kullanmış sönümlenme direncide 390 la 680 ohm civarında.fakat sende orjinal 2N 3773 lü devre varsa muhtemel ondada sönümlenme direnci vardır.
http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?p=106632
selami kardeş sen canını sıkma inşallah güzel bir dedektör çıkaracak bu form.
PIM 1 dedektörüne mesaj yazmadığım doğrudur.Öyle kısıtlamalı devreler bana ters.Yinede emek vermişsin sağol uykusuz.
kuzey arkadaşım süperscanın PCB sinden önce anlaşılır.bir açık şeması lazım şema olursa pcb çizecek arkadaş çıkar her halde.
Benim şahsi düşüncemde şundan ibaret ;yılardır edindiğim tecrübe bu işin tek bir sistem dedektörle olmayacağı yönünde.her sistemin kendine has üstünlükleri var.VLF tek para ve ayrımda iyiyken PI da büyük başlıkla büyük metalleri derinden algılmada iyi.fakat arayıcıya
büyük zaman kazandıran ve pratik bir uygulama olan alan taramalarda o yönleriyle iyi.
Artık ne demek istediğimi anlamışsınızdır.Her üç sistemi barındıran combi bir dedektör yapalım.

aspik

Alıntı yapılan: pro-TR - 06 Eylül 2010, 18:10:59
Alıntı yapılan: aspik - 06 Eylül 2010, 02:00:30

xr7 nin orjinalinde söndürme direnci başlık içerisinde olamaz mı? illa bu söndürme direnci pcb üzerinde mi olmalı, bence 150R gibi bir değer takılmalı ona...
söndürme direnci olması veya olmamasının devreye kar & zararı nedir ? bu konuda arkadaşların fikirlerini merak ettim doğrusu
hayy yaşa protr bende bunu düşünüyorum başlığın içindedir diye amaa birtürlü selim abiye anlatamadım vede başka yapanada anlatamadım amaa söndürme direnciylede denedim gene berbat

aspik

Alıntı yapılan: Profesör - 06 Eylül 2010, 18:29:51
Arkadaşlar bir başlık açtık tabiki arkasında duracağız.Mollax arkadaşıma hak veriyorum.Fakat bazı değerli şemalardaki eksiklikleri biz tamamlayacağız.zaten yardımlaşmayıda burda yapacağız.
gordianus arkadaşımız tamamen işin bilincinde teşekkür ederim.
Aspik arkadaşım senin için XR 7 ye baktım sanırım nette yeni adıyla DPB 2010 adıyla meşhur.fakat anahtarlama katı 2N3773 yerine BU 508 kullanmış sönümlenme direncide 390 la 680 ohm civarında.fakat sende orjinal 2N 3773 lü devre varsa muhtemel ondada sönümlenme direnci vardır.
http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?p=106632
selami kardeş sen canını sıkma inşallah güzel bir dedektör çıkaracak bu form.
PIM 1 dedektörüne mesaj yazmadığım doğrudur.Öyle kısıtlamalı devreler bana ters.Yinede emek vermişsin sağol uykusuz.
kuzey arkadaşım süperscanın PCB sinden önce anlaşılır.bir açık şeması lazım şema olursa pcb çizecek arkadaş çıkar her halde.
Benim şahsi düşüncemde şundan ibaret ;yılardır edindiğim tecrübe bu işin tek bir sistem dedektörle olmayacağı yönünde.her sistemin kendine has üstünlükleri var.VLF tek para ve ayrımda iyiyken PI da büyük başlıkla büyük metalleri derinden algılmada iyi.fakat arayıcıya
büyük zaman kazandıran ve pratik bir uygulama olan alan taramalarda o yönleriyle iyi.
Artık ne demek istediğimi anlamışsınızdır.Her üç sistemi barındıran combi bir dedektör yapalım.

profosör aynen katılıyorum sizede fakat benimle ilgili yorumlarınızda xr7nin orjinalini yaptım orus yapaımı bozmuşlar kafalarına göre neyapıldığı belli değill belki iyidir ama ben asla yapmam onuu çünki budedektörün orjinali var çokta iyiymiş fakat başlıkla ilgili sıkıntımız var

simon46

Xr-7 Yani DBP2010 DA orjinalinde dahi söndürme direnci yoktur..Ne başlıgın içinde nede devrede vede şemada böyle bir direnç yoktur..Söndürme direnci sadece mosfet çıkış kullanılan pulselerde kullanılıyor..Xr-7 nin orjinal başlıgının omajı 1.3ohm dur..1mm tel kullanacaksınız..SAYGILAR..

Uykusuz

PIM-1 metal dedektörü tasarımının "PI Dedektör Tasarımı" adlı başlıkta aktarılan tasarım bilgileri sayesinde bu forumdaki en kısıtlamasız dedektör olduğunu düşünüyorum.

Çalışmalarınızda başarılar.

aspik

Alıntı yapılan: simon46 - 06 Eylül 2010, 21:17:58
Xr-7 Yani DBP2010 DA orjinalinde dahi söndürme direnci yoktur..Ne başlıgın içinde nede devrede vede şemada böyle bir direnç yoktur..Söndürme direnci sadece mosfet çıkış kullanılan pulselerde kullanılıyor..Xr-7 nin orjinal başlıgının omajı 1.3ohm dur..1mm tel kullanacaksınız..SAYGILAR..
Simon şimdiye kadar bütün dediklerini yaptık ama hiç birisi uygulamada olumlu sonuç vermedi xr-7 içinde denemediğim bobin kalmadı başlık sabitken deltadan az algılama var fakat başlığı oynatınca hiç çok kötü oluyor dibinde çekiyor

pro-TR

Alıntı yapılan: aspik - 06 Eylül 2010, 20:11:35
hayy yaşa protr bende bunu düşünüyorum başlığın içindedir diye amaa birtürlü selim abiye anlatamadım vede başka yapanada anlatamadım amaa söndürme direnciylede denedim gene berbat
[/quote]

s.a. ben bişey bilmiyorum usta, bu 2010, xr-7 adına ne derseniz deyin, epey uğraştım üzerinde belki 10 a yakın pcb çıkardım çeşitli versiyonlarda, en son dijitalini yaptım, selim usta peşin hükümlü iyi bir ustadır. doğru bildiğinden asla şaşmadı. derin bir dedektördür. ve ayrıca sönümlenme dirençsiz bu devre zor çalışır.
mosfet ısınmasına gelince mpsa dan sinyal çıkışı olmadığı içindir (benim görüşüm, skobun varsa kontrol et) susmamasına gelince 356 dan çıkışta eğer bias trimpotu ile sinyal uygun hale getirilmediği takdirde gain potunu açamazsınız, kısıkta  çalıştırabilirsiniz ki buda mesafe kaybı demektir.

aspik

Alıntı yapılan: pro-TR - 06 Eylül 2010, 22:50:06
Alıntı yapılan: aspik - 06 Eylül 2010, 20:11:35

s.a. ben bişey bilmiyorum usta, bu 2010, xr-7 adına ne derseniz deyin, epey uğraştım üzerinde belki 10 a yakın pcb çıkardım çeşitli versiyonlarda, en son dijitalini yaptım, selim usta peşin hükümlü iyi bir ustadır. doğru bildiğinden asla şaşmadı. derin bir dedektördür. ve ayrıca sönümlenme dirençsiz bu devre zor çalışır.
mosfet ısınmasına gelince mpsa dan sinyal çıkışı olmadığı içindir (benim görüşüm, skobun varsa kontrol et) susmamasına gelince 356 dan çıkışta eğer bias trimpotu ile sinyal uygun hale getirilmediği takdirde gain potunu açamazsınız, kısıkta  çalıştırabilirsiniz ki buda mesafe kaybı demektirdökümanlarını söyleyen olmadı sizinn yaptığınız devree mosfetliyse geçinn onuu hiçç yapmam daha iyii
[/quote]algılama yapıyor cihaz zaten üstelik mosfetlisini değil 2n3773lü orjinal devreyi yaptım bunun bayzine sinyall gelmesede ısınmaz zaten algılama varr monitöre tutuncada titremee varr sürülüyorr transistörr fakatt hala orjinall başlık d

pro-TR

valla usta
2n3773 lüsünü de yaptım, hatta yanlış hatırlamıyorsam 2n3773 ün iki türüde elimde mevcut, fiyat olarak biri ucuz diğeri pahalı ama aynı kılıfta bir tranzistordu, biri orj. diğeri cin malı olsa gerek...
ben fark görmedim, ama söndürmesiz denemedim sanırım

aspik

Alıntı yapılan: pro-TR - 07 Eylül 2010, 00:39:04
valla usta
2n3773 lüsünü de yaptım, hatta yanlış hatırlamıyorsam 2n3773 ün iki türüde elimde mevcut, fiyat olarak biri ucuz diğeri pahalı ama aynı kılıfta bir tranzistordu, biri orj. diğeri cin malı olsa gerek...
ben fark görmedim, ama söndürmesiz denemedim sanırım
Hala bana tamm verilerii söyleyemediniz fark yapmazz ucuzu vede pahalısı çünkii sess siteminde krtik değerde vede yüksekk voltajda çalıştırmıyorsunuz transistörü hala merakk ediyorum dedektörü nasıll çalıştyorsunuz vede neyi nereden nasıll çekiyorr deltayla kıyaslanırsa aradaki fark nedirr biliyorsunuzya ondann soruyorum

pro-TR

usta onda tek sorun üst kartta ki T3 tranzistoru doğru seçim yapmak, zira o tr 709 çıkışına o kadar çok parazit yapıyor ki, o parazitle mesafe almak imkansız. sırf bu yüzden ben UA709 yerine 5534 kullanıyordum. çünkü 709 da parazit artıyor. eğer paraziti kesmek isterseniz 1k gibi bir dirençle 709 çıkışından suni şaseye ilişkilendirmelisiniz. (suni Şase = K5 hattı)
ama bu seferde 709 un kazancı ile oynayarak 47K yı artırmalısınız. mesafe olarak bişey diyemem kişiye göre değişiyor. yapabilenler deltada bile iyi mesafeler alabiliyorlar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious