Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

SÜPERSCAN (Eric Foster)

Başlatan alemdar, 18 Haziran 2010, 14:20:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

huseyin05

pro-TR

alemdar ustam kirli çamaşırlarını mı çıkardın,
:D
yılllar önce yapıpta denediğimiz güzel ve güçlü bir PI dedektör, benim anlayamadığım bu devreyi bu hale getirene kadar epey tırmaladık, ne çabuk vazgeçtin devreden ve yayınladın  :D   :D   :D
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

alemdar

+5 ve -5 volt üreten kısmı biz traco  tel-2421 ve tel3-2011 ile yaptık çünki bu kısım aşırı emilen akımdan dolayı çöküyor yapmak isteyenler bu şekil yaparsa çok daha randımanlı olacağını söyleyebilirim.

surge

Yukardaki resim benim yaptıklarımdan biri. Beslemesi bu şekilde olanlarda gürütü oluşturup derinliği kısaltıyor. 5v oluşturmak için 60-70 khz lik bir osc. çalışıyor. Bu da almayı etkiliyor.

Mustafa-

ayar tutmayan ömrümüzü yiyen devre... ^-^ ^-^ ^-^ ^-^ ^-^ ^-^ ^-^

Karadağ

insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

surge

Başlık sarımı doğru olursa ayar sorunu yok. Bazıları alma bobinine paralel 1k direnci tek başlıkta da takıyorlar cihaz ayarlanamıyor. Akü yüksek akımlı olursa saatlerce çalışıyor. 2-3 Amperlik aküleri çabuk bitiriyor.

acemi-usta

benim bildiğim 3 saate aküler bitiyor
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

skorpio

Bobin değerleri ile ilgili bilgi paylaşımı olurmuki

alemdar

onur600

Adamlar siyah beyaz dönemde yapmışlar bu devreyi.Artık renkli dönemdeyiz.Ona göre gerekli adımları atmak gerekir...
Devrenin en büyük farkı 24v ile bobinin sürülmesi.Buda akü yükü demek.Uzun maratonlarda işkence yani.Dev başlıkla derin arama noktasal yapmak lazım.
Elimde olsa cihazı denemek de isterdim.İlk izlenimim biraz değişti devre üzerinde oynama yapılabilir.Ama ne kadar değişir bilemiyorum...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

alemdar

Ben elimde olanı sundum artı sine vizyonamı uygularsınız sizlerin bileceği iş.mesela puls dedektor alman firması 36 volt ile sürüyor tabiki bunda bir hedef var.

pro-TR

alemdar usta bu devrenin özelliği tek başlık ve çift başlık olarak kullanılabiliyor olmasıydı değilmi, çift başlıkta verici 5mx5m miydi yoksa 10mx10m miydi. öyle bişeydi sanırım. yani verici başlığı toprağa seriyorsun alıcı başlık ile içinde arama yapıyorsun. böylesi bir teknikle arama yapılabiliyor olarak hatırlıyorum. enaz 10 yıl gecti sanırım bu devre üzerinden ve bakıyorumda kendime 10 sene önce çizdiğim bu kart ne kadarda yavanmış. şimdi olsa çizim daha profosyonel olurdu.

pro-TR

bu arada benim foyolar ortaya çıkıyor. karttan 1 tanesini sürge abime, bir tanesini hüseyine, 2-3 tanesini de profosöre göndermiştim. adamlar çıktı ortaya, başka kart yolladığım kaldı mı  :D    :D    :D

alemdar

Evet halen sesi çıkmayanda var.bu cihaz ayrimsılarin son versiyonu eric foster ın bundan sonrakiler gold scan serisi.Aslında üzerinde çalışılsa almanlarn yaptığı tarz güzelbir çalışma olur.Broşürde çok acayip derinlikler yazıyor kaldıki ben bu adamın hiç boşa salladığını duymadım.10x10 bobin seriliyor bir kisi dişarida makine ile kaliyor diğer bir kişi cihaza takılan uzun kablolu alıcı bobin ile vverici bobinin içinde geziyor.

skorpio

Selamı Usta senin devrelerle dolu karton kutudan   bir kartta ben aşırmistim suan yerleşim değerleri de var bizim proje sonlansin senle paslasiriz

alemdar

10x10 ile arama yaparken verilen resim

alemdar

Erol bey 2.verdiğim alttaki çizim ve kompanentler doğru olanıdır. Yapanlarında bu şekil yapması ve ondansatörlerin watlı kullanılması bobin telininkalınkığı çap 0.70  , 400 - 420 mh gibi . J112_j113 jfetlerin orjinallerin kullanilmasi gerekiyor.ben son yaptığım cihaz ile 40cm lik bobin ile 2 metredeki kazanı çok rahat algılattık.sorunsuz .fakat birde 0.50 telden sararak denemek istedim fırsatım olmadı.bu arada içeride kalan trimpotların iyi ayar yapılması gerekiyor.VE en önemlisi kaliteli malzeme kullanmak lazım.

alemdar

alemdar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious