Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

PCB PRİNTER!!

Başlatan ercan, 09 Haziran 2010, 18:34:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ercan

Arkadaşlar layout çıktısını direkt pcb ye yazdırmak istemezmiydiniz? böylece az ütülendi çok ütülendi sorunu ortadan kalkardı değilmi?
videoda aynen öyle yapıyor eleman,buyrun....
http://video.yahoo.com/watch/6624205%E2%8C%A9=en-us
Linkback: PCB PRİNTER!!

yanlızkurt

ercan hocam benimde elimde eski bir yazıcı var markasını tam hatırlayamıyorum ama zerox un bir  modeliydi sanırım kartuşlu bir yazıcı. bunu ilk fırsatta çevirmeye çalışacağım olurmu emin değilim ama başarılı olursam gayet ince baskı basarım diye tahmin ediyorum. ama mürekkep plaketten akarmı acaba.

ercan

Yanlızkurt arkadaşım,bende de bir tane hp yazıcı var deneyecektim baktım beklemekten kartuşları kurumuş,yazmıyor artık...artık sen denersen sonucu söylersin :)
Bu videodada eleman çok ilginç değişik bi ütüleme yöntemi uyguluyor;http://video.yahoo.com/watch/6469355

ayrıca şu solüsyon karıştırma makineside hoşuma gitti...

pro-TR

Alıntı yapılan: ercan - 09 Haziran 2010, 19:21:32
Yanlızkurt arkadaşım,bende de bir tane hp yazıcı var deneyecektim baktım beklemekten kartuşları kurumuş,yazmıyor artık...artık sen denersen sonucu söylersin :)
Bu videodada eleman çok ilginç değişik bi ütüleme yöntemi uyguluyor;http://video.yahoo.com/watch/6469355

ayrıca şu solüsyon karıştırma makineside hoşuma gitti...

s.a.
ercan abi, yaklaşık 6 ay önce gittiden laminasyon makinası aldımdı. PCB leri onunla çıkarıyorum, ütüye göre hem çok pratik, hemde hata oranı çok düşük, ütüde kayma olayı çok oluyordu, laminasyonda böyle bir sorun yok,PCB plaketini  laminasyondan 5-6 kez geçirmem yetiyor iyi sonuç için
http://urun.gittigidiyor.com/PVC-kimlik-kaplama-laminasyon-makinesi_W0QQidZZ27789931

bendeki cihaz bunun aynısı, yalnız ben aldığımda 55 tl idi kargo dahil sanırım biraz zamlanmış
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

pro-TR

Alıntı yapılan: ercan - 09 Haziran 2010, 18:34:55
Arkadaşlar layout çıktısını direkt pcb ye yazdırmak istemezmiydiniz? böylece az ütülendi çok ütülendi sorunu ortadan kalkardı değilmi?
videoda aynen öyle yapıyor eleman,buyrun....
http://video.yahoo.com/watch/6624205%E2%8C%A9=en-us

ercan abi, printerlerin toneri kurutması için kağıdı belli oranda ısıtıyor sanırım, böylesi bir teknikle PCB deki toneri iyi kurutmak gerekir diye üzerine düşmemiştim.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

...SİNYALCİ...

ercan abi demiryol-işin takvim kagıdı harika oluyor ütü teknigine.saygılarımla
...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

ercan

Alıntı yapılan: ...SİNYALCİ... - 16 Haziran 2010, 21:54:18
ercan abi demiryol-işin takvim kagıdı harika oluyor ütü teknigine.saygılarımla

Evet Taner kardeş, hele dergisi dahada güzel oluyor,çünkü  yayınlar içinde en kaliteli kağıda basılıyor...

arizali

slm arkadaşlar bence elişi kağıdının üstüne yok..
İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır
Erkeğin cesur kadının namuslu olması
Bu iki meziyetin yanında hem erkeği hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır
İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak
İşte Türkler bu meziyetlere sahiptir

ali kaptan

değişik kalitede elişi kağıtları var.ben yağlı gibi olanı tercih ediyorum sonuç çok iyi.bu yöntemle iki katlı smt kartlar basıyorum gayet iyi oluyor.ama direk printerdan alıyordu bi arkadaş okuldayken.kendisi aynı zamanda grafikerdi ve mac kullanıcısıydı.ben o tarihlerde elle çizim yapıyordum.
zaman zaman aklıma gelirdi, bu başlık açılınca anılarımı yad etmiş oldum.

yanlızkurt

merhaba beyaz elişi kağıdımı tercihiniz genelde. ben genelde beyaz elişi kağıdı kullanıyorum. birde yağlı kağıt var ama ona benim yazıcı basamıyor. şu sınavlar bitsin. eski bir yazıcı vardı onu pcb basma makinesi haline getirmek için çabalayacam.

ali kaptan

renkli oluyor ama bazan renleri pcbye çıkıyor beyaz daha iyi

yanlızkurt

beyazın yağlı olmayan yüzüne alıyorum. ve birçokkez ütülerken bir yandanda kağıdı kaldırıyorum. çoğunlukta suya atmaya gerek kalmıyor direk asite atıyorum. ama hatlar çok ince olduğu zamanlarda suya atıyorum ve birkaçkez denemem gerekebiliyor. aslında ince sayfalı moda dergilerinin sayfalarıda gerçekten güzel oluyor.

arizali

merhaba

benim için elişi kağıdının rengi farketmiyor çünkü ben arka tarafını beyaz olan kısmını kullanıyorum.
bana elişi kağıtlarının beyaz kısmı daha parlak ve pürüzsüz geldi ve oradan başladım bence süper, renkli tarafını hiç denemedim...

İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır
Erkeğin cesur kadının namuslu olması
Bu iki meziyetin yanında hem erkeği hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır
İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak
İşte Türkler bu meziyetlere sahiptir

ercan

Benim yazıcı artık elişi kağıdını buruşturuyor nedense..daha kalın kağıt kullanmak zorunda kaldım son zamanlarda..geçen tesadüfen elime geçen bir derginin kağıdı harbi 1. kaliteymiş ha..suya soktuktan 5-10 sn içinde pnp kağıdı gibi tüm toneri plakete bırakıp anında kavlayıverdi..
Birarada fax kağıdı alıp denemiştim...tüm kağıt yazıcıdan simsiyah çıkınca bu yöntemden başlamadan vaz geçmiştim...yav aslında bu işlere hiç bulaşmıyacan  :D

gurdal

s.aleyküm hayırlı işler arkadaşlar.ercan abi yazıcının paternleri eskimiştir yada kirlenmiştir peçete alkol ile iyice ovala sil geçer kolay gelsin.
Amatör

yanlızkurt

ercan hocam.termal kağıt suda nasıl çözülüyor hiç denedinizmi.

ercan

Alıntı yapılan: yanlızkurt - 21 Haziran 2010, 10:47:09
ercan hocam.termal kağıt suda nasıl çözülüyor hiç denedinizmi.

malesef deniyemedim tüm kağıt yazıcıdan simsiyah çıkınca nereyi basacağımı bilemedim  :)

Karadağ

Termal kağıdı üniversitede okurken kullanmıştım baya iyi oluyor tavsiye ederim ama çok ince olması yazıcının çıktı alamamasına neden olabiliyor.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Gedo

Beyler kullandığı bir tekniği sizinle paylaşayım.
tek bir toner zerresi bile ziyan etmezsiniz.
bildiğiniz tüm işlemler aynı fakat şurda dikkat.
kyadı dergi kyadı seçeceksiniz ve kyadın bir ucunu tuz ruhuna daldırdığınızda köprumeye başlaması şart.
neden diyeceksiniz dergi kyağıtlarında kalsit tozu vardır kyadı ağırlaştırmak ve parlaklık kazandırmak için işte bu toz bizim işimizi çok iyi derecede görüyor.
daldırdığınız kyağıt körüyorsa işlemler tamamen aynı yanlız kyağıdı pcb den çıkarmadan 1-2 dk tuz ruhuna daldırın. kyağıt balon gibi şişecek ve toneri pcb de brakarak ayrılıncaya kadar çalkalayın.
daha sonra kalan kyağıt parcacıkları varsa su altında ellerinize zarar vermeden temizleyin. göreceksiniz ki printer pcbye yazmış kadar kaliteli aktarmışınız. SMD parçaları bile lehileyecek şekilde oluyor.

Not : dergi kyadı yazılı ve resimli olabilir pcbye geçmez , veya once deneyin geçip geçmediğini ama şu ana kadar tonerli bazılan dergi kyadı denk gelmedi.

Gedo

önemli bir ilave .....

ütüledikten sonra PCB yi hemen soğması için suya atın kyağıtla beraber . daha sonra tuz ruhuna

sourken ıslanması toneri kendi üzerine almasını sağlar
tuz ruhu ise kyadı eritmek için kolaylık sağlıyor

onumüzdeki hafta da printer modifikasyonuna girişecem yanlız lazer printerin pcbye aktarma teorisini incelemem gerekecek.

ilk testlerde ince bakır levhasına yazdı fakat çok iyi yapışmamış halde. ama bunu da yağlı kyağıdı üzerine koyup ütülenince sağlamlaşıyor. vardığım kanı ise lazer yazıcının levhaya yeteri kadar basın veremediği.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious