Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

elektroskop lu devre yapılabilir mi?

Başlatan pro-TR, 05 Haziran 2010, 23:01:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pro-TR

s.a.
arkadaşlar resim yüklemeyi beceremeyen devre yapabilirmi?
ben 1-2 resmi dahi yükleyemiyorum foruma , herneyse; gelelim konuya

linkte ki şu resimle bir gönderme katı oluşturulup toprağa 2 çubuk ile 220VAC de metallerin tepki verdiği frekansları göndersek iş yapar mı?
[IMG]http://img323.yukle.tc/images/515912V-220V-converter.png[/img]
alıcı katı olarakta 2. resimdeki şemadan yararlanarak bir devre kursak iş yapar bir devre elde etmiş olurmuyuz.
[IMG]http://img326.yukle.tc/images/6319electroscope-schematic1.jpg[/img]

[IMG]http://img326.yukle.tc/images/9415symetric-power-supply-300x212.jpg[/img]

yada en son eklediğim scalar eletrostatic gradiometer ile alıc katı yapsak ne kadar iş yapar? bu tür cihazları deneyen arkadaşlar var mı?
[IMG]http://img326.yukle.tc/images/3194scalar.gif[/img]

HUMHUM arkadaşımız geotech1 de epey uğraşmış, bu konuda kendisinden bilgi almak için ö.m. attım ama maalesef cevap yazma zahmetine katlanamadı.

kafama takılan konu devreyi kurmak yada denemek sorunu değil. bu tür devrelerin iş yapıp, yapmadığını anlamak. iş yapacağını bilsek, çalışma mantığını anlasak üzerinde yoğunlaşmak sorun olmazdı, hatta bu tür devreleri işlemcili devrelere taşıyıp (50-0-50mA lik skala derdi vs olmazdı hem daha hassas ölçüm alıp, hemde lcd sayesinde istediğimiz değeri ekrana yazdırabiliriz)

bu tür cihazlarda toprağa yüksek V ile frekansı gönderdiğimizde metallerin, boşluğun vb farklı yapıların nasıl bir tepki verdiğini merak ediyorum.
Linkback: elektroskop lu devre yapılabilir mi?
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

pro-TR

pardon arkadaşlar humhum usta bugün bana ö.m. atmış günahını almayayım, foruma nadir girdiğini belirtmiş, kendisinden özür dilerim. bazen insan aradığı cevabı bulamyınca dakikalar saat, saatler gün gibi gelir, (aslım itfaiyeci dar zamanları bilmem lazımdı  ;D )

BigBang

Alıntı yapılan: pro-TR - 05 Haziran 2010, 23:03:33
pardon arkadaşlar humhum usta bugün bana ö.m. atmış günahını almayayım, foruma nadir girdiğini belirtmiş, kendisinden özür dilerim. bazen insan aradığı cevabı bulamyınca dakikalar saat, saatler gün gibi gelir, (aslım itfaiyeci dar zamanları bilmem lazımdı  ;D )

Eğer toprağa çubuklar vasıtası ile akım ve yüksek voltaj vermeyi düşünüyorsanız ; özdirenç devreleri daha açık fikirler verebilir . Ancak yerle temas olmadan yapılan ölçümlerin zaman ve işçilik faydalarını da unutmamakta fayda var .

Bir de yere anahtarlama yapılarak ( yine çubuklarla ) pulse verip arazide alıcı bobin antenle gezilebilen sistemler var .  Aklınızdan geçen bu tür bir sistem midir ?

pro-TR

Alıntı yapılan: BigBang - 05 Haziran 2010, 23:56:35

Eğer toprağa çubuklar vasıtası ile akım ve yüksek voltaj vermeyi düşünüyorsanız ; özdirenç devreleri daha açık fikirler verebilir . Ancak yerle temas olmadan yapılan ölçümlerin zaman ve işçilik faydalarını da unutmamakta fayda var .

Bir de yere anahtarlama yapılarak ( yine çubuklarla ) pulse verip arazide alıcı bobin antenle gezilebilen sistemler var .  Aklınızdan geçen bu tür bir sistem midir ?

usta sistemin kabalığı, zorluğu, ameliyesi, maliyeti hiç önemli değil, önemli olan hedef aldığın noktadan en doğru sonucu almaktır. zira o kadar hayalperst bir insan değilim. bu sistemlerde kullandığımız teknoloji çok geride...

(evrenin en uzak gezegenine insanoğlu uydu gönderip data alışverişi yapıyor, ama toprak anadan bişey alan yok)

pro-TR

s.a.
arkadaşlar hiç mi kimsenin fikri, önerisi yok bu konuda??
tecrübeli arkadaşlar cevap bekliyorum sizden...

elsidi

Hevesinizi kırmak istemiyorum ama bahsi geçen devreyi yaptım skalası ortada duran
aleti'de taktım sadece 220 voltun geçtiği kabloları ve yüksek gerilimi algılıyor ben
başaramadım umarım siz yaparsınız. Saygılar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious