Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

PIM-1 PI Sistem Metal Dedektörü

Başlatan Uykusuz, 30 Mayıs 2010, 18:24:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

elektro77

cihazı yaptım fakat cihaz sadece kendine ötüyor. Bobini kendi devresine yaklaştırınca bar full oluyor. 1 metreden bile full oluyor.( Ofset ayarı +1.4 voltta sönümleme direnci 500 ohm 2 watt ve bobin 2.7 ohm.) neden olabilir.
Birde Sönüm eğrisini analog 20 mhz lik osiloskopta tam algılayamıyorum. parazit gibi görünüyor. Eğriyi bir şekilde genişletip görmenin yolu yokmu.

elektro77

yandığımın sitesinde boş laftan teşekkürden başka bi şey yok. Bu ne biçim site vatandaş parayı bulunca uçmuş heralde. Cevap veren bile yok. cevap vermeyecekseniz konuyu kapatın veya siinde millet boşa kürek çekmesin. Lanet olsun.

Karadağ

Alıntı yapılan: elektro77 - 31 Ocak 2017, 16:38:15
yandığımın sitesinde boş laftan teşekkürden başka bi şey yok. Bu ne biçim site vatandaş parayı bulunca uçmuş heralde. Cevap veren bile yok. cevap vermeyecekseniz konuyu kapatın veya siinde millet boşa kürek çekmesin. Lanet olsun.

Yapmaya çalıştığınız sistem çok eski bir proje. O nedenle pek ilgilenen yok. 3s yapmış olsaydınız bakın her gün konuda aktiflik var. Siz osc deki gördüğünüz eğrinin bir fotosunu ekleyin bir de devrenizin fotosunu ekleyin inceleyelim.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

elektro77

elektro77

osiloskopta görünen sadece parazit eğim filan göremiyorum.

Karadağ

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

elektro77

5534 ün 6 nolu çıkış pinine

Karadağ

Öncesinde bir sorun var mı anlamak lazım. Bu nedenle 5534 ün 3. pinine bir bakabilir misiniz. Bakalım ne göreceğiz.

elektro77

3 nolu ayakta da hemen hemen aynı görüntü var

elektro77

bobini kendi devresine yaklaştırınca görüntüdeki parazit yukarı aşağı genişliyor.
Linkback: Ynt: PIM-1 PI Sistem Metal Dedektörü

elektro77

devre 30ma akım çekiyor. Acaba mosfete süren güç düşük olabilirmi

Karadağ

30ma demek bobin ya takılı değil yada sürülmüyor demek :)

elektro77

ben sorunu buldum. Fotoğrafları istediniz ama bakmamışsınız demek ki. Orda gözüküyor.

elektro77

Bu devre karakter olarak normal de hep tık tık ötermi. Hiç ses gelmeme durumu olmuyormu bu devrede.

Karadağ

Alıntı yapılan: elektro77 - 31 Ocak 2017, 23:47:24
ben sorunu buldum. Fotoğrafları istediniz ama bakmamışsınız demek ki. Orda gözüküyor.

Bu devreyi hiç yapmadım. Belki de 5-6 sene evvel 1 kez çalışırken görmüşlüğüm var. Size yardımcı olmaya çalışıyorum. Daha önce de ilgi çekmeyen bir proje ile uğraştığınızı vurgulamıştım.

elektro77

peki ilginizi çekmiş olan delta pulse 3s in yazılımını ve modülünü nerden bulacağız sayın karadağ.

Karadağ

Alıntı yapılan: elektro77 - 01 Şubat 2017, 00:12:37
peki ilginizi çekmiş olan delta pulse 3s in yazılımını ve modülünü nerden bulacağız sayın karadağ.

İlgimi çekmek derken? Ürünü zaten ben tasarladım :) Şimdi siz kendinizce ben modül ile işlemci almak istemiyorum demeye getiriyorsunuz. O zaman neden habire bana bi imada bulunuyorsunuz ki. Ben size yardım etmeye çalıştım. İsterseniz yazmayayım.

elektro77

Benim sizin tasarladığınızdan haberim yok. Siz bana pim 1 i hiç yapmadım deyince yanlış anladım.Bunuda sizin yapmadığınızı düşündüm.
Kusura bakmayın.
Peki, bu modül, yazılım ve pcb yi nasıl alıcam sizden. Fiyatı nedir. Özelden yazar veya elektro77@msn.com a mail atarsanız sevinirim.

Karadağ

Sorun değil. İnsan insanı yanlış anlamış olabilir. Ben de bir an için bana tepki gösteriyorsunuz sandım. Size özel mesaj ile bilgi vereceğim.

berat424242

bu dedektörde demire ayrım varmı

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious