Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

PIM-1 PI Sistem Metal Dedektörü

Başlatan Uykusuz, 30 Mayıs 2010, 18:24:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

spedkadir

arakadaşım ben  teorik olarak  çok  fazla  bilgim yok  ama benin yaptığım devreden örnek  vereyim..
1- bobin 40cm çap cat6  kalite  kablo 3  tur.  direnci  3.2 ohm indültansı  .068  mh,sönümleme  direnci  680 ohm
2- gerilim ayarı  1.45  volt
3-P----  güç  ayarı  size  bağlı  her  ayarda  stabil  çalışıyor
4-G-- geçikme ayarı kullandığınız  bobine göre değişiyor ben  11-13  arası iyi  sonuç aldım
5-E --eşik ayarı bulunduğunuz  ortama  göre toprağa  göre  ayarlanması  gerekir  ben  ev  içinde 1  olarak test  ettim..
6-YANLIZ  GERİLİM AYARINI  DEĞİŞTİRDİĞİNİZDE  YUKARDAKİ AYARLAR  P-G-E  Ayarları  değişiyorr..
Bu devre ters  de  çalışıyor  bu özelliği  ile  boşluk  bulma  özelliği  olabilir  düşüncesindeyim.  arazide  hiç  denem yapmadım  havaların ısınmasını bekliyorum.
-
Alıntı yapılan: kaybolanruh - 15 Şubat 2012, 23:58:39
merhabalar

ben sizin dedektör devrenizi yaptım elerinize sağlık çok güzel olmuş

size sormak istediğim birkaç sorum olacaktı eğer cevaplarsanız aşagıdaki butonlar ne işe yarıyor
G+ ve G- Butonları gücü ayarlar.
D+ ve D- Butonları örnekleme gecikmesini ayarlar.
E+ ve E- Butonları Eşik ayarıdır.

ve

güç ayarını neye göre artırıyor pals genişliğinimi artırıyor pals genliğinimi ayarlıyor sonra palsleri pwm ilemi gönderiyorsunuz yoksa direk 250ms high seklinde palsmi gönderiyor
sonra
örnekleme gecikmesini ayarlamak derken neyi kastt ediyor (250pals ten sonraki artitmetik ortalamayımı azaltıp artıyor)
eşik ayarı derken o neyi ayarlıyor (okunan analog değerin nerden başlayıp nerde biteceğini ayarlıyor )

merak ettiğim hususlar bunlar yardım ederseniz çok sevinirim

Linkback: Ynt: PIM-1 PI Sistem Metal Dedektörü

kaybolanruh

benim yaptığım bobin 40cm çapa 4 sipir gayete güzel çalışıyor benim merak ettiğim konu şu

programı kendim baştan yazacam opamp yükseltme miktarını artırıp bobine giren voltajı 170vlara çıkarıp okunan değerleri kendi mantığımla yorumlamak istiyorum

yaptığımd devreyi osiloskopa bağladım p % tuslarına basınca ilginc sekiller oldu ne olduğunu anlayamadım pals arası genişliği değişmedi frekans değişmedi ve güç ayarını neye göre değiştiriyor anlayamadım

sonra d  örnekleme geçikmesi nedir neişe yarar okunan değer sayısınımı azaltıp çoğaltarak aritmetik ortalamasını alıyor
sonra e eşik ayarı nedir  buda boştaki voltaj değeri ile metal görünceki ayarmı

spedkadir

Alıntı yapılan: kaybolanruh - 16 Şubat 2012, 13:20:11
benim yaptığım bobin 40cm çapa 4 sipir gayete güzel çalışıyor benim merak ettiğim konu şu

programı kendim baştan yazacam opamp yükseltme miktarını artırıp bobine giren voltajı 170vlara çıkarıp okunan değerleri kendi mantığımla yorumlamak istiyorum

yaptığımd devreyi osiloskopa bağladım p % tuslarına basınca ilginc sekiller oldu ne olduğunu anlayamadım pals arası genişliği değişmedi frekans değişmedi ve güç ayarını neye göre değiştiriyor anlayamadım

sonra d  örnekleme geçikmesi nedir neişe yarar okunan değer sayısınımı azaltıp çoğaltarak aritmetik ortalamasını alıyor
sonra e eşik ayarı nedir  buda boştaki voltaj değeri ile metal görünceki ayarmı

inannın tearik bilgim çok  az  ben  elektrikçiyim

kaybolanruh

nasıl yapacağımı buldum p % butonuna basınca pals genisliği değişiyor ve güç artıp azalıyor daha önce osiloskop olarak artosu kullanmıştım genliğin degiştini görememiştim devreyi proteusta kurdum oradaki osiloskopta herşey net bir şekilde çıktı

saktimburak

ARKADASLAR  BURDAKI  HEX  LER  877  ICINMI  877 A  ICINMI   ISIS DENEDIM  IKI ADET  PIC VAR  BENDE IKISIDE SAGLAM YUKLEDIM  DEVREYE TAKTIM  EKRANDA GORUNTU  YOK   DEVRENIN SES KATI  VEDE BESLEME KATINI  CALISTIRDIM  AMA LCD  GORUNTU  ALAMIYINCA   BURADA  KALDIM   

huseyin05

Lcd ekran'a görüntünün gelmesi için trimpot var onunla ayar yapmalısın. Saygılar.

kawizen

slm ustalar  bu  devre  sınırsız  kulanım  olurmu  sadece  200  kulanımlık  ya  sınırsız  olurmuki  saygılarımla

spy_worm

s.a aslında sınırsız olur ama bu işi proje sahibine bağlı yani yazılım da bitiyor. yazılım ile düzeltme olmayacağını varsayarak başka bir düşüncem var ama oda hile mi olur saygısızlık mı olur yoksa olsa da olur mu bilemem  ;D
Gece bir Rüya Görürsün Uyanır Geri Yatarsın Yada Kalkar RüyaLarının Peşinden KOŞARSIN !...

kawizen

çooook  güzl çalışıyor  kararlı  en  ufak  kayma  yok   başlıkğı    kovanın  içine   tuzlu  su  koydum   etkilenmedi mesefede  iyi  ama   sınırsız  yapmak  lazım  tuşlar  yerinede  pot  yapsak  süper  olur

dj by-x

uykusuz kardeş koly gele!ilk yazılımda sorunsuz pici yüleddim 2.ye yüklemede adres hatası verdi.yeni pic i aldım ona yazdım yine adres hatası verdi.yazılımı silip tekrar denedim yine aynı.nerede hta yapıyoru ?bi yardım!
>:( :(
by-x

ouiarabe

hi all
please can you give us the pcb of this PI
thank you in advance

ouiarabe

salut tout
veuillez m'excuser j'ai tous trouvé dans la premiere page
mille merci
    :-X :-X         ::)

dj by-x

yokmu kimse cevap veren?bayrama kadar halletmem gerek bu sorunu ok.yine de iyi çalışmalar. ??? :-[
by-x

Mustafa-

bu proje başlığı ölü destek verilmemektedir.

kawizen

bu  devreyi sınırsız   yapabilecek  usta  varmı  çok kararlı  bir devre

kawizen

bu  devrede  ayrım  varmıki   

borahan

Beslemeyi 24 Volt yapsak mesafe artar mı?

serkan2727

bunu  sınırsız  yapmak  için  bir  elektronikçiye  sordum nasıl  sınırsız  olur  diye  epromu  pil  takılırsa  olur  dedi-olurmu

Mustafa-

deep max

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious