Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

DELTA PULSE ARIZA

Başlatan kdr042, 03 Nisan 2010, 23:11:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kdr042

arkadaslar  devreyi yaptım  devre de bi kaç arza cıktı    1, devre bitince potlar ve 10 000 uf lik kondassatör eksikken devreye enerji verirdi  vermez koymaz oysaydım :) bişi olurm u

2, devreye kondansatör takınca 20 k potlar ve 100 r potlar eksikken devreye enerji verirdi :) bişi oılurmu

3. eksik portların yerine direk lehim yaparak enerji verirdi :) bişiolurmu

4. 100 r yerine yanlıslıkla 22k direnc taktım enerji verirdiginde ırf 740 mosfeti yaktım devrede baska yanan varmıdır  sıcaklık kontrol ettiğimde ısınana baska bişi yok idi :)

yardımcı olursnaız sevinirimmm
Linkback: DELTA PULSE ARIZA

Uykusuz

Noise potu yokken 556 devreniz çalışmaz. Dolayısıyla mosfetiniz yanmış olabilir. Mosfet ve etrafındaki malzemeleri kontrol edin.

Devrenizi açık şemaya göre baştan sona kontrol ettikten sonra enerji verin. Verici devrenin çalıştığından emin olduktan sonra arızayı diğer kısımlarda arayın. Klasik delta pulse başlığını baştan sona okuyun.

Kolay gelsin.

kdr042

devreyi yeniden ve düzgün sekilde yapmak istiyorum bazı eksik elemanları eski devreden alsam mesale diren. kondasatör diyot gibi ???

Uykusuz

Sağlamlıklarını kontrol ederek kullanmanızda bir sakınca yoktur.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious