Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

sönümleme direncini osilaskopla nasıl ayarlıyacağım

Başlatan demiryurek31, 03 Nisan 2010, 06:10:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

demiryurek31

bütün arkadaşlara kolay gelsin. deltayı yaptık bobini sardık şimdi sıra sönümleme direncinin kaça ayarlanacağına geldi.
bobini adsl kablosunda 36 çap 4 tur 3.8ohm geliyor
bobinide delta pulse ye bağladık osilaskopu açtık
simdi ben osilaskoptan nereyi ölçmem ve hangi noktadan ölçmem lazım ve en iyi sönümleme direncini bulmak için osilaskopun  ekranında ne görmem lazım. 2.2 k nın yerine 2.2k potansiyometre takıp yavaş yavaş düşürmeyi düşünüyorum ama osilakopa bakıp ne zaman durmam gerektiğini nasıl anlıyacağım. ustalar yardım ederse sevinirim. gerçi soru daha öncede sorulmuş olabilir ama ben aradım bulamadım. yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
Linkback: sönümleme direncini osilaskopla nasıl ayarlıyacağım

...SİNYALCİ...

kullandıgın adsl kablosunun markası ne.klasik delta dökümanlarının içinde açıklamaları yeterince var kolay gelsin.
...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

demiryurek31

markasına hiç bakmadım kısa parşaydı üstünüde komple izolebantla kapladım izolebandı açıp bakmam lazım

demiryurek31

arkadaşlar tamam olayı çözdüm.
formu biraz dolaştım ve sonucu buldum.
ben osilaskopta görmem gereken eğriyi ve osilaskobun problarını nereye bağlamam gerektiyini sormuştum artık kendi deneme yanılma yöntemimle işi hallettim.
probları direk bobine bağladım ve forumdan bulduğum eğri resimlerine baktım. 560 ohm dirençle istediğim eğriyi yakaladım.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious