Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

sniffer XR-71

Başlatan tivos, 09 Mart 2010, 15:02:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onur600

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

YAK

VLF olduğu kesin muhtemel 6000di den esinlenmiş.
iyi çalışmalar.

YILDIRAY

s.a onur600 linki kaydetmedim. sadece resimleri kaydettim.  yanlız bobin iç resimleride var arkadas nasıl bir is anlamadım. adam bobin sarmıs rasgele özenmemis görünce sasırdım. biz özene bezene bobin sarmaya çalısıyoruz ki iyi osilosyon yapsın diye bun da öyle birsey yok. bu dedektör türk yapımı yani markalı. amatör isi değil.   

onur600

(ŞÜKÜR KAVUŞTURANA... ;D DİYELİM)
her yiğidin bi yoğurt yiyişi var koyabilirsen bakalım benim gibi yamuk yumukmu sarmış.
bi çok cihazde böyle sarımlara denk gelmek mümkün...
ustası cihazına güveniyo demekki..
neticede oluşturduğun mayetik alan ufak tefek sarım şeklinden etkilenecek değil kafa patlatmayada gerek yok...
denemesi bedava.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

onur600

Çakma bir sniffer in büyük başlığını çok farklı sarmışlar.Aslında tam sarma bile değil.0,75 lik kablodan 3m büyük başlık yapmışlar yalnız 1tane 3m lik kablo üzerine 25 tane parelel kablo kullanmışlar.yani bobin çıkışına bağlı tek kablo üzerine sarılı vaziyette.cihaz el yapımı....
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

matrix_88

şu devrenin orjinali sır perdesi olmuş resmen bu arada ben yeni kayıt oldum eee ilk mesajımıda sırlı bir işe yapayım dedim :)

onur600

Giriş güzel olmuş,hoş geldiniz.
Bu devrenin orjinal şeması var ama paylaşımı yasak olduğu için bu dedektörün orjinalini biraz karıştıralım burayada konur.
Uzun kış gecelerinde olacaak iş...
(gizem merak uyandırıyo.sonunda bu lenn demekde var):)
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

ali kaptan

şema paylaşımı yasak mı?

teslacoil

çakma usta tayfasının bu işleri yeni öğremeye başladıkları zamandaki
bir birlerini yedikleri devre o yüzden yasak  ustalara saygı kusağı  ;D
çok gizem katmışlar cihaza vaktim yok uraşamıyorum 6 tane resim olarak bir şeyler var
winrar dosyasında ekledim uraşmak isteyen biraz araştırmayla bulur çözer zaten

matrix_88

Alıntı yapılan: onur600 - 13 Eylül 2013, 20:12:51
Giriş güzel olmuş,hoş geldiniz.
Bu devrenin orjinal şeması var ama paylaşımı yasak olduğu için bu dedektörün orjinalini biraz karıştıralım burayada konur.
Uzun kış gecelerinde olacaak iş...
(gizem merak uyandırıyo.sonunda bu lenn demekde var) :)

hoşbulduk meslektaşım ilginden dolayı teşekkür ederim

matrix_88

s.a  aşağıda resmini eklediğim devreyi merak ediyorum ismini bilen varmı yada daha önce yapmış olan varmı ?

pro-TR

matrix_88 verdiğin şema delta pulse sadece biraz modifiye edilmiş, benim bu başlık altında anlamadığım konu insanların neden hep ileriye doğru giderken biz eski sevdasına dalıyoruz, demek istediğim dijital dünya diye birşey var, karadağın dp3, dp3s uykusuzun PIM1, PIM2 devreleri var, görsellikleri daha net, bu xr71 dediğiniz orjinal makinayı vaktiyle kopyelemiştim, 2 entegresini okutamadığım için proje yarım kalmıştı, daha sonra bir arkadaşım çözmüştü ve bana rica edip konuyu unutmamı istemişti, unuttum gitti  ;D
farkı nedir derseniz söndürme direncinin olmadığı, duty süresinin 100uS civarı olduğu ve oldukça hassas olduğudur, bana sorarsanız uğraşmaya değmez....
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

matrix_88

çok haklısınız ama resmini verdiğim devrenin çok güçlü olduğunu duymuştum merak ettim açıkcası

Mustafa-

Mustafa-

Tesla ustanın resmini eklediği devre dbp2010 devresidir

teslacoil

mustafa usta bu konu  8)
ali ağa oğlunun proje secme reklamına benzedi o değil bu değil
su olaylara konu olan devre hangisi ozamam  verelim konu kapansız
150 tane şema var seç beyen veriyim diyorum kabul etmiyolar
pramitlerin gizeminden daha fazla abarttılar çünki : ;D ;D
sniffer devresin sürücü katı transistörlü olanıymış orjinal senin eklediğinde değil yani

onur600

birazdan sniffer usta gelip dağıtacak ortalığı
:):)
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

matrix_88

araştırmalarım sonucu öğrendiğim bu devre xr71 in orjinal devresiymiş

matrix_88

bu devrenin pcb sini hazırlayabilecek olan varmı acaba ?

walkman

sır olarak kalacak galiba bu devre  :D :D :D

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious