Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

T-R-Locator

Başlatan mutsuz4, 19 Ağustos 2007, 20:01:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

baron66

burda verici frekansını pic le oluşturmak son derece kolay ve sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.
herkese başarılar.
Linkback: Ynt: T-R-Locator
HAYALLERİ OLAN İNSAN DURDURULAMAZ.

tatarlar

Alıntı yapılan: asenkron - 23 Eylül 2007, 15:56:12
manyetik alan dedektorü
[IMG]http://img520.imageshack.us/img520/6450/sema132kf2.gif[/img]
[IMG]http://img520.imageshack.us/img520/6450/sema132kf2.15b72a15e9.jpg[/img]
veron yukarıdaki devreye ıc nin 1 le 5 - den 4.7 k ile balans yapıyorsun ibreni ortaya ayarlıyorsun giriş sinyaline göre ibre saga veya sola sapıyor.
yukarıdaki haliyle fm verici cıkışlarının manyetik alanını veriye baglantı yapmadan göstermekte  antenden sonraki 4.7piko farat kondansatörü 100 nano farat yaparsan dedektor frekanslarında alıcı oluyor.baslıkların gönderme mesafesini gücünü ölçersin .diyottan önceki bobin ve akort kondansatorlerini alış yapmak istediğin frekansına göre seçip direk arama baslıgı baglayabilirsin.
ayrıca entegrenin slawe rate özelliği neticesinde 7.92 khz olması lazım .bu frekansa kadar gelen giriş sinyallerinde cıkış yükselirken bu frekanstan sonraki sinyallerde düşüşe geçiyor.buda bize faz kaymasını gözlemlemeyi basit bir sekilde metal ayrımı yapmayı saglıyor.
vu olarak kullanırken ıc nin ayagındaki direncten önceki elemanlara gerek yok önceki elemanları kullanma kolay gelsin.faydası olur umarım.ibre görüldügü üzere sinyalsiz vaziyette ortadadır.
[IMG]http://img178.imageshack.us/img178/9020/resim055bm2.jpg[/img]
[IMG]http://img105.imageshack.us/img105/4945/resim053ez8.jpg[/img]
[IMG]http://img211.imageshack.us/img211/5471/resim054bv7.jpg[/img]

merhaba asenkron
daha önce bu devrenin şeması vardı ama şimdi sayfada açılmıyor. bu cihazın şemasını nerden bulabiliriz? birde :T-R locator hakkında bilgin varmı
teşekkürler...

asenkron

tatarlar alıntının basındaki seması o semaya balans potu 1-5  orta ucuna eksi veriyorsun  .antendeki kondansatoru 100 n yapın demişim yazıyı dikkatli okursan.anten kısmını iptal edip bobinleri dedektor frekansında sararsak daha iyi olur.

tatarlar

Alıntı yapılan: asenkron - 12 Eylül 2008, 21:53:32
tatarlar alıntının basındaki seması o semaya balans potu 1-5  orta ucuna eksi veriyorsun  .antendeki kondansatoru 100 n yapın demişim yazıyı dikkatli okursan.anten kısmını iptal edip bobinleri dedektor frekansında sararsak daha iyi olur.
bu ciz antenli olarak çalışmıyormu? ayrıca tr locator hakkında bişey demedin?

asenkron

cihaz antensizde calışıyor daha verimli olnası için dedim.
locatora gelince elimdeki projeleri sonlandırınca foruma bir locator yapıcam.

simon46

slm.T-R -Locator dedektörünün bir paket sigara büyüklügünde bir metali alım mesafesi   toprak içinde nedir?Yapıpda deneyen arkadaşlar varsa, bu konuda nacizane fikirlerini bizle paylaşırlarsa memnun olurum..Delta pulseye göre kıyaslarsanız nasıl bir cihaz?Bu cihaz ugraşıp yapmaya degermi?Deger diyorsanız hangi şemayı yapmamı tavsiye edersiz?Paylaşacagınız fikirlerinizden dolayı teşekkürler arkadaşlar...

alexis5.

asenkron hocam bu işe daha yeni başladım t-r locatörü yapıyorum. bu yatık trimpot yerine pot kullansam olurmu montajda biraz problem yaşadım o yüzden.bide hocam bu devreyi tam olarak yapanlar alıcı ile verici birbirini baskı altına aldığından düzgün çalışma olmuyo diyo doğrumu.saygılar

asenkron

arkadaslar  yatık yerine dik trimpot olur.alıcı ve vericin ayrılması daha iyi sonuc verir.

simon46

slm.T-R -Locator dedektörünün bir paket sigara büyüklügünde bir metali alım mesafesi   toprak içinde nedir?Yapıpda deneyen arkadaşlar varsa, bu konuda nacizane fikirlerini bizle paylaşırlarsa memnun olurum..Delta pulseye göre kıyaslarsanız nasıl bir cihaz?Bu cihaz ugraşıp yapmaya degermi?Deger diyorsanız hangi şemayı yapmamı tavsiye edersiz?Paylaşacagınız fikirlerinizden dolayı teşekkürler arkadaşlar...

asenkron

locatorlar 20 cm den büyük metaller içindir.

alexis5.

asenkron hocam rx te kaç tx te kaç volt görmemiz gerekiyo ölçü aletinde,ayrıca bunun maximum derinliği nedir malzemenin boyutudur derinlik mesela 20 cm demişsiniz 20 cm lik cismi ne derinlikten alıyo. saygılar

asenkron

arkadasım yaptıgın semayı yapmadım nasıl bilebilirim tx rx voltajlarını yapanlarda ayrıntılarını paylaşmıyor.locatorlar   magara ve derin arama içindir. mesafesi 8 m ben ulastım bu semayı bilemem.

alexis5.

ASENKRON hocam siz yaptığınız locatorun devre şemasına bakabilirmiyiz peki,bu arada denedim diyosunuz 8 mt. derinlik çok iyi bence şemanızı merakla bekliyorum hocam.SAYGILAR

alexis5.

hocam bide dik trimpot derken metal potlar var ondan kullanabilirmiyiz.Onların montaj daha kolay oluyo bana göre.

asenkron

elimdeki projeleri sonlandırınca  forum için bir locator yapıcam .şu aralar yogunum anlıyacagınızı umuyorum.

simon46

T/R Locator ver1.0G şemsındaki  38cm de 0.3mm tel kullanıldıgında rx ve tx bobinin ölçüleri ne olmalı arkadaşlar?
32,768khz kristal istediğimde elektronik malzeme satanlar bana üzerinde KDS2A yazan bir kristal verdiler.verdikleri parça sizce dogrumu arkadaşlar?
SAYGILAR...

Uykusuz

Kristal yanlış gibi duruyor
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=KDS2A+32.768&meta=
24mhz gibi birşey

32.768KHz  KDS3F diye geçiyor sanırım.

tatarlar

Alıntı yapılan: simon46 - 24 Eylül 2008, 03:15:09
T/R Locator ver1.0G şemsındaki  38cm de 0.3mm tel kullanıldıgında rx ve tx bobinin ölçüleri ne olmalı arkadaşlar?
32,768khz kristal istediğimde elektronik malzeme satanlar bana üzerinde KDS2A yazan bir kristal verdiler.verdikleri parça sizce dogrumu arkadaşlar?
SAYGILAR...

sen hangi şemadan yapıyorsun? eğer servzirfo ise 38cm çap 0.4 mm tel 150 tur. ayrıca o devre ise daha sonraki versiyonlarına bak. devrede çeşitli hatalar çıkmış.

simon46

Degerli bilgileriniz için teşekkürler arkadaşlar..Sevzirfo şemasında hatalar çıkmış ise;hatasız T/R Locator şemasından hangisini önerirsiniz?
Bir de locator cihazında tx ve rx bobinlerinin tur sayısı aynı mı?
saygılar....

simon46

Degerli bilgileriniz için teşekkürler arkadaşlar..Sevzirfo şemasında hatalar çıkmış ise;hatasız T/R Locator şemasından hangisini önerirsiniz?
Bir de locator cihazında tx ve rx bobinlerinin tur sayısı aynı mı?
saygılar....

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious