Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor

Başlatan asel38, 14 Ocak 2010, 01:16:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pro-TR

s.a.
asel ustam. bu devreye orj. .başlığı yapıp deneyemedim. nez-500 e ait başlıkla denedim. skop görüntülerini ekliyorum. bu devre analog bir devre biz dijital devrelerde P kanal mosfetlerle daha güçlü sinyalleri, daha net görebiliyoruz. ancak mesafe olarak dijitallerde de başarılı olduğumuız söylenemez. a-pulse de ayrımı ledle gayet net görebiliyoruz. mesafe için (uygun başlığı yapıp deneyemediğimden) pek başarılı sayılmaz. ama kesinlikle ayrım için güzel bir devre..
skop görüntüleri pdf formatında ve ölçüm aldığım noktalar pdf nin adında yazılıdır.İNŞAALLAH brilerinin işine yarar. bu devre üzerinde kafa yorulsa işe yarayacağını düşünüyorum...
Linkback: Ynt: A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

pro-TR

resim eklemeyi beceremediğim için kusura bakmayın böyle yaptım

pro-TR

ve bunlarda son. isteyen olursa devrenin farklı noktalarından skop görüntüsü müsait bi zamanda görüntüyü yapar gönderirim.

asel38

s.a
pro-tr usta eline sağlık yalnız sizden ricam orjinal bobinle mesafe iyi iken ve ayrım tam ayarlanmısken olcerseniz
daha anlamlı olacak kanaatindeyim
noktalar ilerde ust uste oturtulabilmesi acısından sırasıyla
(u6-r2...u7-6,11)
(u6-r2...u7-10)
(u6-r2...u8-6)
(u2-9,10...u2-11)
(u6-r2...u1-6)
(u3-7...u4,1)kıymetlide ve kıymetsizde
(u2-14...u2-15)kıymetlide ve kıymetsizde
ALLAH zahmetlerinizi rahmete çevirsin

kara

s.a. asel usta  ikinci versiyonu yaptım gayet güzel çalışıyor bobini 25 cm cap sardım  tencere kapağını 100 105 cm de algılıyor  1 tlyi 30 35 cm algılyor  sormak istediğim bobinin capı  büyütsek maksimum derinliği ne ola bilir  fikir bazında yardımcı olu ver bi zahmet tşk

asel38

s.a
kara kardes bobini buyutunce mesafe kucuk para gibi parcalara azar azar artıyor fazla artmıyor ancak buyuk metal nesnelere dehşet artıyor net olarak şu mesafeyi çeker diyemem çünkü bobin denemesi sırasında benim devreyi metal nesnelerden uzaklastırmak için akuyu takar iken ters taktım arızalandı bir daha elime almadım.
ancak bobini 1m2 ile tahmin ediyorum buyuk metal kutlelere 5 metreye çakabilir tam mesafeyi gormek uzere iken arıza yapınca zoruma gitti bıraktım

kara

tşk asel usta 1m2 yaptığım zaman sizleri haberdar ederim

asel38

s.a
komşu georgi zelev in  metal detektörleri ve bobinleri hesaplamak için ilginç basit formülü

mehmetkule

asel38 hocam a_pulse malzeme listesi var mı? varsa gönderirmisin

mehmetkule

asel38 usta malzeme listesindeki 1A SHOTKY DIODE-SC isimli malzemenin karşılığı başka eleman var mı bizim buralardaki elektornikçiler anlamıyo dediler ki bunu yerine her hangi bir 1a diode kullansam olmaz mı

asel38

1A SHOTKY DIODE-SC = 1N5819

yoksa yerine normal 1n4001...7  diyotları  kullanabilirsin ama voltajı çok iyi yukseltmediği icin 8vregulede tam stabl olmuyor ama çalışmadıgı anlamına da gelmez

mehmetkule

peki her hangi bir kararsızlık yaratmaz dimi

asel38

voltajın tam 8v  olması standart akım çekişi olmayan devrelerde çok gerekli ama bizim burada beslenen bolgeler akım çekiş miktarı değişmediğinden pek uzun boylu sorun olmayacak fakat ayrımda işini  zorlaştırır yoksa ben 4001 ile uzun sure denemeler yaptım

mehmetkule

çok saol hocam yapınca deneyimlerini yazarım eğer bir problemle karşılacak olursam yardımcı olurmusun?

sayego

asel38 ustam uzun süredir devreye bakamadım. son benden yapmamı istediklerini yaparken baktım ki bir yanlışım var u7 yerine yanlış entegre takmışım hemen değiştirdim ve devre çalışıyor ve mesafede güzel. ancak ayrım konusunda senden yardım isteyecektim. bir de bu değersiz ledi devamlı yank kalıyor normal mi. bakır yaklaştırdığımda değerli ışığı yanıyor ama net değil. sanırım ayar gerekiyor. ayar konusunda yardımlarını bekliyorum.

mehmetkule

asel38 usta ben 300uh bobin bulamadım bunu kendim sarmaya kalksam nasıl yapabilirim?

asel38

s.a
arkadaşlar şu led konusuna bir nokta koyalım
degersiz ledi bendede yanık kalıyor ama kıymetli metalde sonup yerini degerli ledine bırakıyor isteyen söksün zaten degersizin bir anlamıda yok degerli ledi yandıktan sonra
aynı anlama gelecek yanmayıncada degersiz olacak

300uH şok bobinide şart değil 150, 220, 300,
yalnız reguledeki sok babini direnc tipi olmasın akımı zayıflatmasın yeter

asel38

s.a
arkadaşlar apulse nin picli versiyonu (APULSE4)un her tur testler için demobordunu yapmadan once katkıda ve tavsiyede bulunmak isteyenler için askıya alıyorum askı suresini takiben pcb hazırlanacaktır

http://www.dosyaupload.net/90apulse4.rar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious