Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor

Başlatan asel38, 14 Ocak 2010, 01:16:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

uniqe

Arkadaşlar bu modelden yaptığınız bir dedektör varsa kaç cm den çektiğini ve ayrışımın nasıl olduğunu yazabilirmisiniz. ;)
Linkback: Ynt: A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor

asel38

xd15
L1 arama bobini   L2 VE L3 300 milihenry şok bobini bulamas isen 100 tak 150 tak 200 tak yeterki tak sana itiraz etmez ama 300 takarsan super olur darbeli calısan bolgelerdeki beslemeye akseden parazitleri onlemek içindir

asel38

arkadaşlar
degersiz ledini sokunce gorsellik acısından daha pratik oluyor
ayrıca bir kac degişiklikle sadece kıymetlide ses verir hale geliyor ancak mesafe daha kısa oluyor sonuc iyi olursa paylasırım
hepinize saygı ve selamlar

xd15

Yardımın için teşekkürler asel38 ;)
Peki devrede verimli çalışabilmesi için değiştirdiğin malzemeleri yazabilirmisin.Yani montaj şemasındaki malzemelerden hangisinin değerleri değişik takılacak.Teşekkürler.İyi çalışmalar.

YILDIRAY

asel38

sizler sağolun kardeşlerim

xd15 sayfa5 te son halinin link i var zaten

ak şemsettin

Herkese merhaba.
Asel38  üstadım acilen yardımına ihtiyacım var. Devreyi yeniden yaptım. öncekini kurtaramadım maalesef. Şimdi yapmış olduğum devrede ise ; ses gelmiyor, kırmızı devamlı yanıyor, U12 süper ısınıyor el dokunamayacak kadar ısınıyor.
Vermiş olduğun 2v1_2 deki pbc ye göre yaptım herşeyi. sadece 300 uH bulamadım bu defa onun yerine 330 uH takdım. diğerleri önceki ile aynı şemada ne ise onu koydum.
Birde kısa devre yok 3 defa kontrol ettim istersen resimlerini koyabilirim. Üstadım bu konuda yardımını bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler. Allah yardımcımız olsun. Kolaygelsin...

asel38

s.a
aksemsettin kardes
1- ledlerin ortasındaki ucunu bir kablo ile -8v a bagladınmı
2- olcu aletinin - (siyah) ucunu akunun + ucuna bagla d14 un çizgili tarafında kırmızı probla +8v u gor
3- L3 bobinini ince bobinli kullanmıs olabilirsin (ben  kalın bobinli olan 150 uh şok kullanıyorum) L2 ise incede olur
4- u12 7808 de orta uçla 3 nolu sagdaki ucu arasında 8v okuyamıyor isen u6 u7 u8 in oldugu bolumde kısa devre var demektir
5- ben artık kıymetsiz ledi kullanmıyorum sadece kıymetli ledi ile normalde sonuk kıymetli metalde yanık olacak şekilde ayarlıyorum

ak şemsettin

Herkese Merhaba.. Kolaygelsin...
Teşekkürler Asel38 üstadım. Kısa devreyi buldum kıl kadar bir lehim yüzündenmiş büyüteç ve lüp le kontrol ederken yakaladım ve U12 yi değiştirdim. Şimdi bobini yeniden sarıp deneyeceğim. 23 tur 0.50mm 29cm yaparsam 300 uH yaklaşıyor değer. Doğrumudur? yoksa 0.60 telden mi olacak. İllaki öyle dersen onu alacağım. Bu arada üstadım resimleri gönderiyorum bir incelersen sevinirim. Eserini yaşatabilirsem
mutlu olurum. Ayrıca dediklerinide yapacağım ledleri ve kontrolleri.Allah Yar ve yardımcımız olsun...

http://www.upload.gen.tr/resim.php/s10/y3gqrt1w/P1000975.JPG.html de üst yerleşim
http://www.upload.gen.tr/resim.php/s10/y3gqrt1w/P1000976.JPG.html ve alt pbc...

asel38

s.a
aksemsettin resimdeki yerler pasta mı hatalımı bir bak ayrıca ledlerin ortak ucu -8v olacak cizdim
bobin aynı capta 0,60 tan asagı olmasın verim duser ama çalızmazda değil denemelerinde kullanabilirsin
devreyin calısması beni mutlu eder ALLAH yar ve yardımcın olsun

ak şemsettin

S.A. Herkese iyi çalışmalar.
Asel38 üstadım. dediklerini yaptım o işaretlediğin yerlerin hepsi pasta artığı. ledlere bağlantıyı yaptım çok şükür sese kavuştum.
u12 de problem yok sadece d14 den 8v tu alamadım 2.0 çıkıyor potlarla oynarsan 2.8 v a kadar çıkıyor. birde R52 söküp direkt olarak bağladım ve ses ayarlanabilir hale geldi.
Son durum şöyle:Trimpotlar ortada hepsi. RV1 de 10 birim üzerinden 7.5 civarı.RV2 10 da  RV5 de 4.5- 5 civarında iken delta daki gibi kapı gıcırtısını algıladım algılıyorum  gibi bir aralıkta sabitledim ve bu halde iken 22x18 bir kutuya (karton)0.60 telden 24 tur sardım.Bu bobin ile  15x20 bakır levhayı 90-96cm civarında tek 1 TL sını da 33-35 cm bir çocuk bileziğinide 55 cm den çok rahat algılatabiliyorum. Ancak ne yaptıysam ledleri ayarlayamadım.  RV3 den bir ara ayarlanır gibi oldu değerli ledi ama demirde de bakırda da hep aynı led sönmeden parlayarak yandı. Şimdi ikiside yanıyor ancak devamlı az sönük bir şekilde yanıyorlar. sadece ses de algılamayı farkedebiliyorum. Durum bu Asel38 Üstadım. Ne yapabilirim yardımcı olmanı bekliyorum. Saygılar.ALLAH hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Sana bu fikri verene hep şükür.

asel38

s.a
A. R. olsun aksemsettin kardeşim
sona gelmişin şimdi yapacağın iki şey var
1- rv4 tirmpot ile kıymetli ledini yandım yanacak seviyede sonuk olarak ayarla
2- rv2 pot ile kıymetli bakır plakette yanacak aynı olcude demir metalde yanmayacak olana kadar ayarlamaya     devam et mutlaka olacak İNŞALLAH

sonucta bakırı demirden daha hassas çektiğini göreceksin

ak şemsettin

Merhaba üstadım.
Dediklerini yapacağım hemde hemen.. Ayrıca U11 sanırım U 12 ile birlikde arıza yapmış olmalı oradan 8v alamadım. Şimdi U11 de değiştirip deneyeceğim. Sonrası ALLAH kerim. Beraberce tabiki en çok senin desteğinle bu cihazı geliştiririz umarım. Bakalım Nasipde ne vardır. Bu Emeklerin için sana ne kadar teşekkür etsem nafile. Biraz sonra sana sonuçdan haber veririrm üstadım. Saygılarımla...

ak şemsettin

Merhabalar. Kolaygelsin.
Asel38 üstadım U11 değiştirdim ve D14 den (-) ucundan hala 8 v. gelmiyor.2.0-2.8 arası. Ledleri ayarladım,  ayrım güzel ama mesafede bir değişiklik yok aynı fakat çok kararlı bir sistem yapmışsın tebrikler dostum. Ses ayarlanabiliyor 15k devreye koyunca ince ayarla birlikte  kaba ayar dahada kararlı yapılıyor. Değersiz ledi bende devamlı yanıyor. Değerli ledi bakırı getirince yanıyor. Demirde değerli yanmıyor. Birde her ikiside devamlı yanıyor vaziyetteyken değerli ledi sesle birlikte sönüp yanmaya devam ediyor ama demir geldiğinde değerli ledi sönüyor. Şimdilik bende bunlar var.
Üstad D14 deki voltaj ayarlamasında yardımını bekliyorum. Teşekkürler şimdiden Kolaygelsin. Saygılar...

pro-TR

s.a.
asel ustam şu a-pulseye bende başladım. takıldığım noktada yardım alırım. pcb şema linkleri ölmüş, sağolsun durmaz ustadan aldım pcb şemasını, linkler ölü bilesin...
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

asel38

s.a
işte taze link değerli arkadaşlar
http://www.dosyaupload.net/742apulse2.rar
pro-tr kolay gelsin
aksemsettin devre çalıstığına gore d14 un iki ucunu olctuğünde 8v okuyor olman lazımdı
degersiz ledi  nin yanık kalma sorununu 2 adet entegre ile giderebiliyoruz ama ben gereksiz gordugum icin kıymetsiz ledini ve transistorlerini bile kullanmıyorum gerçi benim devreye ters gerilim verdim yanlıslıkla devre bozuldu oylece yatıyor vaktim olmadıgı için ugrasamıyorum ama vakit bulunca pic e çevirmek için yapıyı p kanal mosfetli ye donusturecem sonrada pic li versiyonunu yapacam kısmet olursa

pro-TR

Alıntı yapılan: asel38 - 31 Mart 2010, 00:13:33
s.a
işte taze link değerli arkadaşlar
http://www.dosyaupload.net/742apulse2.rar
pro-tr kolay gelsin
aksemsettin devre çalıstığına gore d14 un iki ucunu olctuğünde 8v okuyor olman lazımdı
degersiz ledi  nin yanık kalma sorununu 2 adet entegre ile giderebiliyoruz ama ben gereksiz gordugum icin kıymetsiz ledini ve transistorlerini bile kullanmıyorum gerçi benim devreye ters gerilim verdim yanlıslıkla devre bozuldu oylece yatıyor vaktim olmadıgı için ugrasamıyorum ama vakit bulunca pic e çevirmek için yapıyı p kanal mosfetli ye donusturecem sonrada pic li versiyonunu yapacam kısmet olursa
s.a.
asel usta bu devreyi yapmaktan maksat ayrımın mantığını öğrenmek. pıc öğreniyoruz yeni yeni acaba bunu picte yapabilirmiyiz. bakalım skoptan ayrımda vs sinyalleri nasıl görecez. haftasonuna bitirmeyi öngörüyorum.nasip...

pro-TR

s.a.
asel usta kartı yeni dizdim. devre V larını yeni ayarladım. besleme katında ki +8V u yeni sağlattım. C33 cond. ile -12v  arasında kısayol varmış, pcb şema çok güzel ama yollar çok yakın olduğu için gözden kaçırmışım, nasipse hafta sonu bobinle deneyecem.

asel38

s.a
pro-tr ustam sonucu merakla bekliyorum
senin brn1 ve nes500 u testlerinle ardaki farkı daha cok merak ediyorum eger mesafe ve hassasiyet çok fark etmiyorsa bi dunya malzeme yarine yeni tasarımları daha azmalzeme ile yapma taraftarıyım ama gozden kacırılmaması gereken ayrıntı şuki dijital veri anolog kadar gerçekci ve hızlı olması mumkun değil ama dijitalde her noktaya hakim olabiliyorsunuz buda şunu esas kılıyorki analogun hızına erişemediğimiz bolumu anolog bırakmalıyız
paylaşımlarını bekliyoruz ALLAH hayırlara rast getirsin.

pro-TR

s.a.
asel usta,  devreye ancak enerji verebildim. skopla algılayabilir hale getirdim bıraktım, şuan için mesafe oldukça düşük zira başlık olarak nes-500 e ait başlığı kullanmıştım. müsait bir zamanda uygun başlıkla deneme yaparım. bu arada değersiz ledi sürekli yanıyor ve bende tepkisiz kalıyor değerli ledi işlvede ama, sonuç olarak uygun başlıkla denemek lazım...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious