Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor

Başlatan asel38, 14 Ocak 2010, 01:16:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

georgi.g.zhelev

Selam  komsholars! Здравей axsel38, вчера вечерта за първи път влязах в тази тема и видях ,че axsel38 се е ориентирал към опростения вариянт на PULS STAR.Този вариант е описан в книжката(без IS10,11,12,13,14 това е аналоговата памет за нулиране на системата  ,ZERO).Този вариант съм го пробвал преди повече от 8 години ,и така дискриминацията работи.
Аз ползвам електронен транслатор за превод от турски на български и не разбирам всичко което пишите ,ако имате нужда от помощ пишете ми на български за да разбирам всичко  за което питате (при вас има много момчета които знаят български)Имате проблем с дискриминацията ,това разбирам.

УСПЕХ!
Linkback: Ynt: A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor

sayego

asel38 devrenin ayrımı iyi ise son halini pcb, şema ve malzeme listesini tekrar yayınlayabilir misin? yaparak projeye katkıda bulunalım. bir de devrenin çekilmiş fotoğrafını yayınlarsan malzemelerin neler olduğunu karıştırmadan yapabilelim.

değmenci

serci 78 http://netload.in/dateiYxqTrSsfHQ/a_pulse2pdf.rar.htm link için teşekkürler bu devreyi bi yapalım bakalım derinliği nasıl acaba delte pulsesin I versuyonu kadar iyimii deniyelim

serci78

asel38  sd2000 yapmayı düşünüyormusun.pcb işinden ii anlıyosun çalışmalarında başarılar.

asel38

georgi aasagıdaki devreye bir bakarmısın.
Boyle bir power mantık ta dinamik aralık 2 v daha fazla olur peki sence buda saglıklı calısırmı
bunu da denemek icin pcb hazırlıyorum

http://netload.in/datei2ceFK1TWwV/a_pulse2v2.DSN.htm

kara

slm arkadaşlar a pulse 2 yi yapan varmı performansı nasıl gerçekden delta ya  rakipmi  .emegi gecçen herkeşe teşekkürler

asel38

apulse 2 nin yeni pcb sini monte ettim
(3 yerde degişiklik yaptım cunku deneme bordunun uzerindeki semaya gecmeyen degerler olmus)
ilk denemelerimde mesafe digerinden biraz kısa cekti ancak fazla deneme fırsatı bulamadım fırsat bulunca test sonucu son durumu yayınlarım
ilk tespitlerim:
D8: ters donunce devre calısır hale gelir
R48: 56K
R35: 100R
R36: 2K2
olarak degiştirin

georgi.g.zhelev

ASEL38, здравей! Имам няколко приятелски забележки по отношение на схемата която си направил.Мисля, че схемата както си я направил няма да работи както трябва.
1. на Q1 (задаващ генератор на честота) си го захранил с нестабилизирано-12V, честотата ще се променя в зависимост от захранващото напрежение (до-13V-10.6V). Захранването трябва да е стабилизирано.
2.Захранването на U7, U8 д нестабилизирано 12V, ширината на импулсите ще се променя в зависимост от напрежението на акумолатора (-13V до -10.6V) схемата няма да работи. Захранването трябва да е стабилизирано.
3.Дискриминатора (U3a, U3b) мисля, че схемата е неправилна.
4.Q6, Q7, Q8 захранването трябва да е стабилизирано, така както си го захранил с-12V нестабилизирано напрежение чувствителноста на дискриминатора, D5, D6 ще се променя, в зависимост от напрежението на акумолатора (от13v до 10.6V).

УСПЕХ!                                                                                                                                                                                         

kara

asel 38 slm bilgilendirdiğin için teşekürler a pulse 2 bende yapıyorum transistörler alıptaktımzaman bitmiş olacak inşallah hayırlıolur  .yapacağı n değişiklleri bizleri bilgilendirirsen neticeyi daha iyi görürüz saygılar  değerli değersiz ledler cektiğin videoda geç tepki veriyor acba ledler yerine skala taksak dahaiyiolurmu.

asel38

tesekkurler. georgi .verdiğin kıymetli bilgiler için.

mert

asel38 Merhaba;

Pcb'de her.gi  bi değişiklik yok dimi bu akşam pcb'yi cıkartacam.

kolay gelsin iyi çalışmalar

YAKAMOZ

mrb arkadaslar elınıze saglık guzel calısma olmus

asel38

mollax

slm Asel Georginin dediği değişiklikleri anladınmı,yani
Q1 tr beslemesi stabil olacakmış frekans kayması olmasın diye,zamanlamayı

humhum

Geotech'te  Georgi bazı değişiklikler yapmış galiba devrede ...

http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?t=16325

mollax

zaten kitapta yazıyo devre o bçimde de çalışıyo diye
yani sample hold bölümü yapmasanda olur,oblüm çok zor yapması,75k dirençler çok önemli. ayarı zor yani

ak şemsettin

Paylaştığın için teşekkürler asel38 arkadaşım.
          Yeni gördüm gerçekten tebrik ederim güzel bir Çalışma olmuş videodan izlediğim kadarı ile. Ancak PBC nin Proteus la yapılmış halini bir türlü göremedim. Kullandığım preteus 7.1 SP2 (3692) versiyonu ondan mı açamadım bilmiyorum 7.2 yi kurmaya alıştım bir türlü olmadı. Eğer size zahmet olmassa yaptığınız sondeğişiklikleri ile birlikte son halini buraya koyabilirseniz memnun olurum. Bu konuda yardım ederseniz A-PULSE2  yi inceleyip yapmaya çalışacağım. Şimdiden teşekkür eder başarıların devamını dilerim.

asel38

arkadaslar georginin dediklerini gayet iyi anladımda geotech te pulse star g nin ligh tini cıkarmıs son opamp veriyi tersliyor yapmadan konusmuyorum yaptım denedim gordum  devreyi yapmadan yorum yapanlara şaşıyorum mollax hani daha pulse star g yi bile yapmadın bende birlikte yol alırız sanmıstım 

a pulse 2 yi daha iyi yapmak icin sizin katkınız tabii ki bana onemli ama baskı devrelerini hazırlamama ragmen hiç yapıp ta katkıda bulunan yada elestireni  gormedim   

sayego

asel38 ustam devreyi yaptım fakat bir kaç kondansatör elimde yoktu ısmarladım bugünlerde elimde olur. çalıştırıp haber vericem.

asel38

sayego bekliyorum İNŞAALAH
degişiklik olarak revizyon 1.2 ye uyman şart değil devrede yardımcı olmaya hazırım

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious