Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor

Başlatan asel38, 14 Ocak 2010, 01:16:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asel38

humhum dogrudur ayırdım sesle aynı anda olmuyor aynı anda yaparsak mesafe kısalıyor ve daha dengeleme kurmak icin devreye ilave yapacam ancak
Ayırdım amplitutun dusen ucundan alındıgı için dengeli olmasıda beklenemez faz kaymasından alınmasınıda deneyecem ama 4538ler deki potlar her ne hikmetse birbirini etkiliyor yollarım ince belki ondan belki transistorlerin
kullanım sekli her neyse bulunca sonucu paylasırız

mollax resetleme devrede kullanılınca resetten sonra mesafe oldugu pozisyona sıfırlanmıyor mesafeyi bitiriyor
ayrıca devreyi pic microcontroller kullanımına elverişli hale getirmek icin pot suz fix degerleri tespit ediyorum
son yaptıgım devrede neredeyse tek pot kullanacak sekle geldi bi dunya ayar olması hic birimizin istemediği sey

benim testlerim elektiriksel gurultu ortamında ve etrafında bi dunya metal malzemeye sıfırlanarak yapılmıstır
baska arkadaslar daha temiz ortamlarda yaparda test ederlerse onların raporu bize en iyi sonuc olacaktır.

Linkback: Ynt: A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor

asel38

buyrun buda --- A_PULSE 2 -- ayrımda digeri gibi kayma yok bu daha iyi hersey son seklini alınca  baskı devre tasarımına gececem

tebrikler asel çalışmalarında başarılar dilerim dostum videolarını sabırsızlıkla bekliyoruzz

mert

merhaba asel38

güzel  bir çalışma olmuş emeğine sağlık

çalışmalarında başarılar diliyorum.

asel38

arkadaslar devrenin son sekli bu artık baskı devreye geciyorum
sadece ledlerin kısık yanmaları sorunu kaldı oda yeni pcb de denenir artık

http://netload.in/dateifgoeaaIfoF/a_pulse2.rar.htm

asel38

uykusuz  emekli amca

devrede r 10 direnci ile ayırdım penceresinin suresini kısaltınca ledler net ayrıma geciyor ancak metalin boyutu ve yakınlıgına uzaklıgına gore sinyalin sonumlenme sureside uzayıp kısalıyor dolayısı ile ayırdım noktası kayıyor ve ledler yer degistiriyor
pencereyi uzun tutuncada her iki ledde kısık yanıyor metalin cinsine gore gorev uslenen led parlaklasıyor
peki lede gelen sinyali zayıflatmadan sondurebilecek bir oneriniz varmı ?   

emekli AMCA

asel38

tesekkurler emekli amca devre boyle oldu proteusta tamam, yarın devreye monte edip sinyal ustunde deneyecem

http://netload.in/dateiRrdiQlrGLt/a_pulse2.rar.htm

asel38

arkadaslar pcb yi hazırladım montajı  yapıp paylasıma resim olarakta sunarım İNŞAALAH

http://netload.in/dateiYxqTrSsfHQ/a_pulse2pdf.rar.htm

ercan

can_recep

Paylaşım için çok teşekkür eder ayrıca başarılarınızın devamını dileriz.Göndermiş oldugunuz dökümanlarda başlıkla ilgili bir bilgi vermemişsiniz (300uH) üç adet sarım dışında.bu Devre için ideal başlık ve sarım ölçüleri nasıl olmalıdır?
Rahman Ve Rahiym Olan ALLAH ın Adıyla

okantex

Asel38 
hocam devre ayrimi  metallerin sonumleme surelerine bakarak mi yapiyor,yani farkli sure araliklarina farkli ledleri mi yakiyor
ustteki postandan oyle bir anlam cikariyorum.eger sonumlenme noktalarina gore ise bu sekilde ayrimla ilgili bilgi verirmisin
hangi metal ne kadar surede sonumleniyor ,bu aralik metal  cinsine gore  boyut ve mesafe degisstikce hangi aralikta oynuyor ..
metalin boyutu ve mesafesine gore  farkli led yaniyıor demissin bunu simulasyona gore mi diyorsun?
Saygilar

değmenci

slm arkadaşlar bu devrenin baskısını ares açmıyor hangi versiyonu acaba

serci78

http://netload.in/dateiYxqTrSsfHQ/a_pulse2pdf.rar.htm  arkadaşım acrobat reader programı ile aç

asel38

evet arkadaslar en onemli ayrıntıyı vermeyi unuttuk dedektorun baslıgı

ben ozel bir baslık yapmadım daha once clone pi icin kullandıgım 30 a 30 kare 23 tur 0,70 bobin telden yaptıgım baslıkla denemeleri yaptım

ayrımı  net yaptıgımızda hassasiyet ayarı oynayınca ayrımda bozuluyordu a_pulse1 den vaz gecip a_pulse2 ye donmemin sebebide bu zaten oyuzden ayrım penceresini geniş tuttum bu seferde ledler kısık yanık kalıyor ama metalin cinsine gore parlaklık artıyor

ayrıca denemelerimde bakır plaketi demir plakadan daha uzaktan alıyordu

yeni pcb de  hep birlikte paylasarak daha guzel seyler koyalım ortaya İNŞAALLAH.

asel38

emekli amcanın onerdigi window comparatorude çeşitli şekillerde denedim ama sinyal seviyen 1.2v larda kaldıgı için ledin birisi yanamıyor kısık kalıyordu
yeni pcbde denemeleri surdururuz fakat elimizdeki en iyi dedektorun bu olacagını goreceksiniz

emekli AMCA

asel38  window comparator ün sadece "windows" kısmını kullanıp "comparator" kısmını opampla yaparsan öyle olur .

eğer lm393 kullansaydın 10mV da iletime girdiğini görürdün... tavsiyede etmem çünkü yaptığın devre 10mV stabil kalmayacaktır başlığı hareket ettirdiğinde  ledler yanıp sönecek sonuçta window su açık tutmak zorunda kalacaktın..

senden ricam bir altın yüzüğü ayrımda deneyip sonucunu yazarmısın...

asel38

emekli amca 393 u kullanmadıgımı kim soyluyorki o sıra teknoloji ekibi kapandı diger denemelerimi sunamadım fakat sonuc iyi olsaydı zaten sunacaktım devrem cok karısık oldu kablolar falan cok karıstı ben de denemeleri yeni baskı devreye bıraktım.

asel38

ayrıca size sunmadım ama delta pulse gibi gnd yi opampla yapıp tek 12v beslemeli  de hazırladım sonucu vakit buldukca dener paylasırım

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious