Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

puls star-G

Başlatan mollax, 04 Ekim 2009, 21:53:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mollax

Господин Георги  тази схема с bu508 Как работи? probva li

georgi.g.zhelev

Alıntı yapılan: mollax - 05 Ocak 2010, 13:06:56
Господин Георги  тази схема с bu508 Как работи? probva li
mollax,това е оригиналната схема ,това е фирменна схема" PULSE STAR",опитах се да я кача ,обаче обърках нещо и не се получи както трябва. Тази схема я видях миналата година на ГЕОТЕЧ .Аз съм ползвал схемата от книжката ,преди 8 години (там има грешки и в този вид схемата е неработеща).Аз съм отстранил грешките и съм я модернизирал ( на съвременни елементи)Схемата

която съм публикувал е без грешки и работеща!                                                        УСПЕХ!

mollax

az iskah da kaja 4e s bu508 ne dava li po mo6ten impuls az s proteus simulirvam shemata i kato 4eli dava po mo6ten impuls

georgi.g.zhelev

Alıntı yapılan: mollax - 05 Ocak 2010, 16:38:14
az iskah da kaja 4e s bu508 ne dava li po mo6ten impuls az s proteus simulirvam shemata i kato 4eli dava po mo6ten impuls
С  BU 508  не съм правил,но се съмнявам ,че импулса ще бъде по мощен, MOSFET транзисторите работят по добре като ключове.
               Пробвай с протеуса на мястото на IRF740 (R on D/S =0.55om ) сложи   IRFP460P (Ron D/S  0.27om) и пиши какво получи(аз с протеус не мога да работя) ok?

georgi.g.zhelev

mollax,ти цялата схема на генер. ли си направил(с еднопреходния транзистор) ,или само 555 ползваш?Интересно е какво се получава на pin 6 na 5534 ,(OP27) .Бобината колко микрH и R=?,Аз ползвам  бобина  350.....500микрH  и R=0.7....1.2ом.
каква версия PROTEUS ползваш?

mollax

Zdravey Georgi, az polzvam proteus 7.5
shemata s kt117 simulirvam no sled kt117 shemata ne raboti na proteus
http://img46.imageshack.us/img46/7604/kt117.gif

asel38

mollax bu son çalısmam eski pcb devrede denedim ırf bolumunu biraz daha tadil edecem

asel38

beslemede bu haliyle guzel çalısıyor

georgi.g.zhelev

mollax,схемата работи на 100%,нещо бъркаш.Тази осцилограма се получава на изхода на KT117(555 pin2).Съветвам те да оставиш ПРОТЕУС и да направиш цялата схема на платката ,само там е истината.Протеус и другите подобни симолатори не могат да симолират на 100% аналоговите схеми,те работят добре с цифрови схеми ,там имаш или 0 или 1 и няма как да греши.

mollax

Zdravey Georgi platkata ya po4nah da ya pravya imam nyakolko elementi koito gi porı4ah 4akam da doydat i 6te po4na
platkata 6te stane taka

emekli AMCA

merhaba 
asel38  yüklediğin dosyadaki proteus sim. i çalıştıramadım  7,6 kurulu ..sende çalışıyormu?

Q5  Q6  Q7 den çıkan palsları scop bağlayıp görebiliyormusun...?

çalışıyorsa yeni çizdiğin yüklersen iyi olur...kolay gelsin

excelium

merhaba ustalar bendede 7,6 yüklü ve Q1 ve 555 den sinyal alamıyorum sorun nedir acaba 6 pinle 7 pin arası direnç olması gerekmezmi .kolay gelsin

asel38

emekli amca ujt den sinyali alıyorum 555 ten tetikleme mantıgıyla alamıyarum 2 ve 6 cı bacakları birlestirp multivibrator yapınca ancak 555 calısıyor hal oyle olunca bende ujtnin bacagından aldım sinyal ters olmasına ragmen bize lazım olan zamanlama orda mevcut diye yinede 4538 ler calısmadı
buyur link  bilmedigim bir seyler var mutlaka yalnız olursa bizide, aydınlatırsanız seviniriz

http://www.dosyaupload.net/download.php?file=232kontrolkart.DSN

asel38

eline saglık mollax (yalnız yapacak arkadaslar bc tip transistorlerin hepsi ters sırtı donuk takılacak bilginize)

mollax

merhaba Asel38,pcb bu şekille bastım şimdi malzemeleri yerleştiriyom
benim sonuçlarıda burada paylaşırım sonra bakarız nerede iyileştirme yapalım diye

emekli AMCA

asel38  ujt nin 3 nolu pinindeki 2k2 yerine 10k  pot tak. sim. başlayınca  potla + ya  - ye  oyna 555 çalışmaya başlar nedense  böyle ..
bu durumu  bertaraf etmek için  -12v a bir buton bağla önce sim. i başlat sonra butonla veya sw ile enerji ver  555 çıkışını ve puls witdh ayarını görürsün
4538 ler yine çalışmadı  daha önceleri deltayı sim. yapmak için de 4538 ler çalışmamıştı tek pals verince pals delay yapıyor  ama devamlı palslerde ben de çalıştıramadım..

asel38

emekli amca bizim 4538 ler vsm model oldugundan calısmıyormus lisa model calısan devre bulup oradan kopyaladım ama yine calıstıramadım yeni dosyanın boyutu daha kucuk o yuzden ondanda şüpeleniyorum
paralı proteus kullanan birinin çizip gondermesi lazım
EN İYİSİ DEVREYİ DİYAYN EDİP SCOPTA TEST ETMEK benim scop analog ve bozuk takip edemiyorum
o yuzden mollax seni bekliyoruz montajı bitirde oyle test yapalım
ekte yaptıgım calısma var 
http://www.dosyaupload.net/download.php?file=313yenitest.rar

durmaz

Asel38 merhaba
Yeni gelişmeler varmı.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious