Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

puls star-G

Başlatan mollax, 04 Ekim 2009, 21:53:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mollax

mollax, не можах да открия грешки,ако има някоя ще я оправим .Първия път без грешки не може. На платката,кадето е IRF740 ,ПЪТЕЧКИТЕ ГИ НАПРАВИ 2 ПЪТИ ПО ШИРОКИ,от захранването (-,и GND) до IRF740 ,включително и  към   бобината.

asel kardeş Georgi mesajda diyorki ırf740 transistorun yollarını iki kat kalın olsun bobin yolları ve besleme yolları -12v ve gnd yolları oraya kadar kalın olsun signal yolları ince olabilir
Linkback: Ynt: puls star-G

mollax

asel kardeş sen şemayı biraz midifiye etmişsin sağol,bu R72 direncin görevi ne?  ayrıca devre sample hold bölumu çok önemliymiş diye okudum bulgarca belgelerinden.orasındaki 75k dirençler 1% toleranslı olacak,C19 ve C20 stiroflex olacak,ayrıca o bölümü yapmasanda çalışıyormuş hemde ayrım varmış yani senin şemana göre U7A nın 1.pin  R58 ile Q9 emiterinin bağlandığı noktaya bağlanacak,U8A 1.pini R66 ve R68 birleştiği noktaya bağlanacak

georgi.g.zhelev

Alıntı yapılan: mollax - 02 Ocak 2010, 02:37:59
asel kardeş sen şemayı biraz midifiye etmişsin sağol,bu R72 direncin görevi ne?  ayrıca devre sample hold bölumu çok önemliymiş diye okudum bulgarca belgelerinden.orasındaki 75k dirençler 1% toleranslı olacak,C19 ve C20 stiroflex olacak,ayrıca o bölümü yapmasanda çalışıyormuş hemde ayrım varmış yani senin şemana göre U7A nın 1.pin  R58 ile Q9 emiterinin bağlandığı noktaya bağlanacak,U8A 1.pini R66 ve R68 birleştiği noktaya bağlanacak

mollax, по коя схема последно гледате? Обърках се.

emekli AMCA

Здравей Джордж. много приятен проект

merhaba georgi . güzel bir proje

mollax

Georgi gleday na Asel38 shemata toy popravil shemata koyato dadoh az

asel38

mollax bahsettiğin değişiklikleri yaptım reset bolumunun hatta entegrelerini bile soktum
o vaziyettede cok guzel calısıyor ama hassasiyeti artırınca ayırdım kayboluyor ayırdım yapınca da hassasiyet azalıyor hatta oyle değişiklikler yaptımki devre yine aynı kabiliyette calısıyor
+8v  u  +5v yaptım
-7v  u  -5v yaptım
-10,6 yı -12 ile birleştirdim
-10 v u bir diyotla -12v a birleştirdim
senin anlayacağın bu kadar besleme ortadan kalktı
diğer dedektorler gibi +5v -5v ve 12v kaldı yinede verimde hic bir fark yok aynı

asel38

r 72 yi merak etmiştinya onu darbe genişliğini artırıp denediğim de ırf 740 direk surmeden zarar gormesin diye yaptım ama takmasanda mosfette o kadar surus değişmiyor transistor gibi R72 470 OHM YAPTIM

georgi rv2 ile 555 in 7 no lu pin ine ufak değerli direnc koymamış oda konmalı

ayrıca mosfeti bd140 gibi guclu transistorle surmeyede gerek yok

besleme yollarınada sonlandırma suzgec kondansatorlerinide pcb de çizmediğim için alttan attım yollar konusunda haklısınız cok cahillik ettim ama ugrasmaktan vaz gecmez isem devreden yeni pcb de resetide ayıracağım devre daha kucuk boyutlara gelecek yeni besleme yontemini uygulayacagım belki farklı resette deneme imkanımız olur
hazır georgide bize destek olmaya baslamısken bu arada teşekkurler georgi

mollax

asel kardeş çok iyi iş yapıyon.mesafe nasıl deltayla kıyasladığında

georgi.g.zhelev

Alıntı yapılan: emekli AMCA - 02 Ocak 2010, 16:22:48

Здравей Джордж. много приятен проект

merhaba georgi . güzel bir proje

Merhaba,EMEKLI AMKA!  ЗА МНОГО ГОДИНИ!

asel38

çok hassasta deltayla aynı mesafeye ulasıyor

asel38

georgi merhaba senin devrede ayrım ile birlikte calısırken mesafe ne kadar

humhum

Asel kardeş  2' inci sayfada  Georgiden alınan bazı sonuçlar var   işine yarayacaksa.

Saygılar.

georgi.g.zhelev

Alıntı yapılan: asel38 - 03 Ocak 2010, 11:15:17
georgi merhaba senin devrede ayrım ile birlikte calısırken mesafe ne kadar

Чувствителност на PULS STAR-G : Тест въздух : с бобина диаметър 20см  и  1цент(USA 18мм)   30....35см,дискриминация  22..25см.В реални условия земята не влияе, бобината се движи на 3...4см от земята, без проблем.Това получих аз.

успех!

emekli AMCA

merhabalar..

humhum  georgi şema üzerinde referans voltajlarını (TP) verirse ayar işi kolaylaşır ezbere yapılacak gibi değil .

humhum

Alıntı yapılan: emekli AMCA - 03 Ocak 2010, 13:39:12
merhabalar..

humhum  georgi şema üzerinde referans voltajlarını (TP) verirse ayar işi kolaylaşır ezbere yapılacak gibi değil .

Emekli Amca ,isteğini Georgiye ilettim       bilgine.

humhum

Господин Георги , моля прочетете служебното съобщение за вас най горе дето   пише  'MESAJLARIM '

asel38

emekli amca dogru soyluyor humhum pin baz lı referanslar cok onemli yoksa ayar hayli zor

georgi.g.zhelev

Alıntı yapılan: =2198.msg188humhum link=topic20#msg18820 date=1262540603

Господин Георги , моля прочетете служебното съобщение за вас най горе дето   пише  'MESAJLARIM '
Здр.humhum,опитах се да пратя моите схеми но има ограничение до192кв и не можах.Влез на руския сайт md4all(забр. схемотехника) ,тема PS  на страница 2 има осцилограма и схема коригирана(цветна)   свали ги и ги качи тука.

humhum

Georginin verdiği şekiller:
http://www.dosyaupload.net/download.php?file=295Sekiller.rar

Благодаря ти Георги.

mollax

humhum senin verdiğin şekiller içerisinde bir yerde ayar nasıl yapılıyor yazıyır.Bulgarcadan tercüme ediyirum,ama orijinal şemaya göre.

RP3 ile IC5 6.pin -0.2V olacak, bobinin etrafında metal olmayacak osciloscop şekil 11
ayrım RP4 ve RP5 ile IC8A  1.pin 0V ayarlanacak ondan sonra butona basılacak ve butonu saldığınızda RP7 ile
IC10A 1. pin 0V ayarlanacak aynı anda M1 göstergenin ibresi tam ortada olsun ve d27 ile d28 yanmasın.
Ondan sonra IC9A aynı biçimde ayarlanacak.
orijinal şema bu:http:http://www.geotech1.com/forums/attachment.php?attachmentid=132&stc=1&d=1125225491

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious