Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

puls star-G

Başlatan mollax, 04 Ekim 2009, 21:53:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

humhum

Herkese merhaba, Georginin yanıtı olumlu oldu ve Delta Pulse kadar derin aynı zamanda bir IB kadar güzel ayırım yapabilen (bu sözler Georgiye ait) bu PI 'yı sizlerle paylaşıyorum, PCB yi hep birlikte cizip devreyi yapalım.

http://ultrashare.net/hosting/fl/e6209fd76e/IMPULSE_STAR-BG

Devrenin algılaması şöyleymiş:

Чувствителност PULS STAR -G :С БОБИНА диам. 20см: 1цент (USA- 18мм) 30......35см ,дискрим.около  25см .Дискрим. се получава на ИНДИКАТОРА ,70...80% от разстоянието на което звуково се регистрира предмета (данните са за ТЕСТ ВЪЗДУХ)

PS-G algılaması 20Cm çaplı bobin ile   18mm (1USA Cent)  çaplı parayı  30cm ila 35cm arası alıyormuş, Ayırım 25cm civarı diyor.Ayırım ibrede oluyor ve %70-80 algılamaya geçtiğinden itibaren yansıyor, Bu deneyler havada ölçum yapılarak elde edilmiştir diyor.

Linkback: Ynt: puls star-G

nahita

Humhum paylaşım için teşekkürler, pcb çizen olursa bu dedektörü ilk yapacak kişilerden biri ben olacağım. Herkese kolay gelsin.

rayman

bendee varr bununn psbsi dökümanı smd amaa vede çift taraflı bencee garanti çalışıyorsa tekrarr ortaklaşa yüzükk içii laplamalı yaptıralımm herkess isterse ucuz olur
Haklıysan korkma. HAK seni korur....

rayman

.

humhum

Alıntı yapılan: rayman - 10 Kasım 2009, 22:22:09
bendee varr bununn psbsi dökümanı smd amaa vede çift taraflı bencee garanti çalışıyorsa tekrarr ortaklaşa yüzükk içii laplamalı yaptıralımm herkess isterse ucuz olur

Rayman  o sendeki SMD  - PCB yanlış şemaya göre yapılmış galiba.

mollax

humhum sen bu devreyi proteusta simule ettinmi

mollax

Q1 yanlış çizilmiş,öyle puls üretmiyo

rayman

Alıntı yapılan: humhum - 11 Kasım 2009, 21:30:53
Alıntı yapılan: rayman - 10 Kasım 2009, 22:22:09

Rayman  o sendeki SMD  - PCB yanlış şemaya göre yapılmış galiba.
doğrudur oyüzden yayınlamayım ozamann .... buarada eğer birisi şema çizerse mutlaka amaa mutlaka çift taraflı olsunn

asel38

humhum ve mollax kardeş proteusu hangi versiyon kullanıyorsunuz ben 7.5  şi kurduktan sonra autorouter da tek yuzlu çizim yapamaz oldum yeniden eski versiyona dönsemde nafile bu cihazı kontrol kısmını analog kısmını ve besleme kısmını ayrı ayrı yapıp elimde çalısacak bir pcb olusturursam once beslemede değişiklik yapıp sonra kontrol kısmını pic ile programlamayı dusunuyordum. hatta gorev paylaşımıda yapabiliriz

humhum

Alıntı yapılan: asel38 - 12 Kasım 2009, 01:36:49
humhum ve mollax kardeş proteusu hangi versiyon kullanıyorsunuz ben 7.5  şi kurduktan sonra autorouter da tek yuzlu çizim yapamaz oldum yeniden eski versiyona dönsemde nafile bu cihazı kontrol kısmını analog kısmını ve besleme kısmını ayrı ayrı yapıp elimde çalısacak bir pcb olusturursam once beslemede değişiklik yapıp sonra kontrol kısmını pic ile programlamayı dusunuyordum. hatta gorev paylaşımıda yapabiliriz

Proteus  Ver.7.4   SP3 'ü  kullanıyorum, devreyi de simule etmedim çünkü bu devre Georgide  bu hali ile çalışıyormuş , ben sadece besleme katında modifie yaptım.

Proteusta tek taraflı çizebilmen  için DESİGN RULE MANAGER 'deki Net Classes kısmında Power de iken Pair1 'i  Ver. ve Hor. mavi yap(bottom copper) olmalı ikiside , aynı işlemi Sinyal kısmına'da  yap.

asel38

teşekkurler humhum ben orayı hep none yapıyordum eskisi gibi hic aklıma gelmemişti.

mollax

şemayı yeniden çizdim.besleme ayrı olacak ,bir inceleyin bakalım hata varmı?
http://www.dosyaupload.net/download.php?file=957shem.DSN

mollax

mollax

beslemeyi böyle yapmak istiyorum,lm2940 ile yaparsam giriş ile çıkış arasında enaz 4V olması gerekiyo
http://www.dosyaupload.net/download.php?file=100besleme.DSN

mollax

humhum

Alıntı yapılan: mollax - 18 Kasım 2009, 00:27:34
beslemeyi böyle yapmak istiyorum,lm2940 ile yaparsam giriş ile çıkış arasında enaz 4V olması gerekiyo
http://www.dosyaupload.net/download.php?file=100besleme.DSN

LM2940  Kullanılmadan da olur.

nahita

Arkadaşlar neredeyse yayınlanan bütün şemalarda, NE5534, Lf357 veya ua709 hemen hepsinde bobinden gelen işaret opampın - (negatif) girişinden verilmiş, Puls star-G"de + (pozitif) giriş kullanılmış. Besleme devresine görede girişin 2 nolu ayaktan olması gerekiyor. Bunda bir yanlışlıkmı var yoksa bu dedektöre has durummudur. Kolay gelsin.

Uykusuz

Merhaba,

Devrede mosfet bobini GND seviyesinden daha negatif bir gerilim seviyesine çekiyor. Dolayısıyla mosfetin kesim anından sonra bobinde GND seviyesine göre daha pozitif bir gerilim oluşuyor. İstenen de bu olduğundan bu gerilimin bu yönde olması olduğundan tekrar bir evirme işlemine ihtiyaç duyulmadığından opampın + ucuna uygulanmış. Daha sonra da bu gerilim sample and hold kapasitörlerine uygulanmış.

Bazı dedektörlerde de aynı bobin gerilimlendirme yöntemi kullanılmasına rağmen opampın - ucuna bağlanmış. (örneğin delta pulse) fakat bu opampın çıkışına bir evirici opamp daha bağlanarak tekrar aynı sinyal elde ediliyor. Yani arada değişen bir durum olmuyor.

Fakat tavsiye edilen opampın + girişine sinyal uygulanmasıdır. Sebebi ise eviren yükselteçlere göre giriş empedanslarının daha yüksek olmasıdır. Eviren yükselteçlerde geri besleme direnci giriş empedansını bir miktar düşürmektedir.

Saygılar.

mollax

buyurun arkadaşlar tek taraf pulsstar-g
biraz bol atkılı oldu.sizde bir bakın bakalım hata varmı
iki plaket birleşecek

mollax

bu da ütü çıkartması

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious