Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

cep telefonu ile motor kontrolu

Başlatan okantex, 11 Mayıs 2009, 10:18:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okantex

Merhabalar Arkadaslar ,

ben elimdeki cep telefonumun alarmi caldiginda  ( alarm caldıgı surece ) bir motoru surmesini istiyorum, alarm susunca motorun durmasini birde.
cep telefonu suankullanmadim eski telefonum.yani rahatlikla diger devreile entegre edilebilr.onun hoparlurunda cıkıs alıp 4n35 e giris yapsak , 4n35 in beslemelerini 4n35 in cıkısi olarak  verererk  motor surulur mu?
hos bu durumda 4n35 cep telin hop.dan cıkan sinyale dayanir mi,o da merak konusu ,
yada baska nasıl olur.

niyetim 2saat are ile bir motoru 1 er dakika calsitirmak.bunun icin  cep tel in alarmini kullanmak aklimma geldi.

her turlu fikir ve yardimlar icin simdiden tesekkurler
okantex
Linkback: cep telefonu ile motor kontrolu

okantex

arkadaslar ,
bu ceptelefonunda hoparlorden degilde buzzer benzeri bisey var ordan sinyal almak istemistim, alarm esnasinda ses cıkısı ordan oluyor
fakat  hic te baglanti alnacak gibi degil.
baska cozum yollari onereceıler vars sevinirim

yanlızkurt

merhaba 4n25 - 35 gibi parçalarla çıkış alabilirsin. ve çıkışında bir led gibi az akım çeken şeyleri rahatlıkla kontrol edebilirsin. yada bir transistör yardımı ile bir röle sürebilirsin.

ben şu anda telefonla kumanda  üzerine uğraşıyorum. baya güzel şeyler çıkarttım ortaya. dtmf kontrol harika birşey. bence sende alarmını kolaylıkla yapabilirsin.
güzel şeyler çıkarabilirsin.

cyrex_t

arkadaşım telefona kulaklık takıp kulaklığın kablosu ile dtmf tonlarını sayısal sinyale dönüştüren entegre kullanarak,bu sayısal çıkışları da pic ile kullanarak çok değişik projeler geliştirebilirsin..

yanlızkurt

cm8870 kullanmıştım bi devremde. 2.5 ytl ye almıştım. 16f628 ve uln2003 kullanarak bir kaç uygulama yaptıydım.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious